Dembelé: Hans mange skader hos FC Barcelona

Hvis der er én ting, der kan skade en sportsudøvers karriere, er det at lide af gentagne skader på kort tid. Det er, hvad der skete for Ousmane Dembelé i hans år i FC Barcelona.
Dembelé: Hans mange skader hos FC Barcelona

Sidste ændring: 19 maj, 2022

Ousmane Dembelé har været ramt af en lang række fysiske skader, siden han kom til FC Barcelona i 2017. Dembelés skader har forhindret ham i at træne normalt og præstere sit bedste for Blaugrana-holdet.

Den franske angriber er blot 25 år gammel, og han blev først kendt, da han spillede for Stade de Rennes i sit hjemland. Derefter tog han turen til Tyskland, hvor han spillede for Borussia Dortmund. Her fangede han FC Barcelonas opmærksomhed, som investerede 140 millioner euro i hans underskrift.

Det fysiske aspekt fulgte dog ikke med angriberens store talent, som tilbragte mere end 700 dage inaktiv i løbet af sine år i den spanske liga.

Dembelés forskellige skader

I denne artikel vil vi beskrive, hvilke fysiske problemer Ousmane Dembelé led af som Barcelona-spiller. Mange af dem er muskelskader, men der er også andre mere alvorlige typer af skader.

1. Dembelés rifter og muskelproblemer i låret

Låret, den del af benet, der ligger mellem hoften og knæet, er det sted, hvor Dembelé har haft flest problemer med skader. Han har haft gentagne skader i både musklerne på forsiden og bagsiden af benet.

I 2017, i hans første sæson i Barcelona, fik han en senesprængning i biceps femoris i venstre lår. Han blev opereret og tilbragte 106 dage uden for banen. Denne sene er den, der forbinder biceps femoris-musklen med sædebenet, en knogle, der er placeret i den nederste del af bækkenet.

Efterfølgende, i januar 2018, var spilleren knap nok vendt tilbage fra den tidligere skade og fik en fibersprængning i venstre lår. Dette er intet andet end en skade, også kaldet en rift, hvor de fibre, der udgør musklen, er brudt.

For at vende tilbage til fysisk aktivitet efter denne type skade er det nødvendigt at vente på, at disse fibre kan genopbygge sig selv.

Mand med lårsmerter

Hasemusklerne er placeret i låret. En skade der forhindrer enhver fysisk aktivitet.

Året efter, i 2019, pådrog spilleren sig en forstrækning i biceps femoris i venstre lår. I dette tilfælde var det en strækning, der genererer smerte, men ingen bristning eller hæmatom. Genoptræning tager normalt et par dage.

Selv om han kom sig hurtigt, arbejdede den for tidlige tilbagevenden til banen imod ham, og han fik en muskeloverrivning i biceps femoris i venstre ben, som gjorde ham inaktiv i næsten en måned. Han led med andre ord af en helt ny rift.

Samme år gentog han andre skader i hasemusklerne i højre ben. I 2020 led han også af en anden muskelskade i venstre lår. Den sidste skade af denne type var en forstrækning i musculus semimembranosus i hans venstre lår i juni 2021.

2. Ankelforstuvninger, som Dembelé har lidt under

I begyndelsen af 2019 led Dembelé af en forstuvning af venstre ankel. I den foregående sæson, i 2018, havde han allerede skadet sin højre ankel med samme tilstand.

En forstuvning er en delvis eller total forstrækning eller overrivning af et ledbånd. Denne skade opstår normalt efter en pludselig bevægelse eller et overdrevent vrid, som denne struktur i kroppen ikke er i stand til at modstå.

Skaden i 2019 gjorde Dembelé 18 dage inaktiv, mens den tidligere skade var opstået i den sidste kamp i sæsonen 2017/2018, så han gik ikke glip af nogen af sit holds kampe.

Kan du lide denne artikel? Vi tror, at du måske også vil finde denne interessant: Kylian Mbappé: Den næste store fodboldstjernes strenge trænings- og kostrutine

3. Knæproblemer

Som hos mange andre fodboldspillere har knæene også skabt problemer for Dembelés fysiske velbefindende. Det er forventeligt, når man tænker på, at fodbold er en kontaktsport, hvor disse led får en permanent påvirkning ved hvert skridt.

Under alle omstændigheder skal det bemærkes, at knæskader ikke er talrige i Dembelés sygehistorie. Det var først i 2021, under EM, at han led af en overrivning af biceps-senen i højre knæ, mens han spillede for det franske landshold. Dette gjorde, at han ikke kun var ude af turneringen, men også ude af den efterfølgende førsæson med Barça.

Specifikt sker en overrivning af en sene, når den bliver løsrevet fra det led, den skal forbinde med en muskelgruppe. I dette tilfælde blev biceps-senen løsrevet fra knæleddet.

Dembelé på banen

Enhver inaktiv dag for en professionel fodboldspiller er en stor prøvelse. For han eller hun mister sin rutine, og risikoen for en ny skade stiger.

Vi tror, at du måske også vil nyde at læse dette: Hvad er Rodrygo Goes træningsrutine?

Dembelé og hans mange skader med FC Barcelona

De skader, som Dembelé har måttet gennemgå, har vist, at en sportsudøvers fysik er lige så vigtig som hans evner eller den medfødte gave, han måtte have. De to går hånd i hånd og skal forbedres for at kunne præstere på højeste niveau.

På grund af uheld, biologiske årsager eller måske en anden grund har Ousmane Dembelé været plaget af skader i Barcelona og har været ude af spillet i mere end 100 kampe. Han er stadig ung, men han bliver nødt til at finde løsninger, hvis han ønsker at forlænge sin karriere hos Europas bedste hold.

Det kan interessere dig ...
Kun Agüero: Hvilket hjerteproblem blev opdaget?
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Kun Agüero: Hvilket hjerteproblem blev opdaget?

Sergio Kun Agüero har et hjerteproblem, som vil holde ham af banen i tre måneder. Hvad er der galt? Det fortæller vi dig i artiklen.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.