Den dristige stil i indretningen: Hvad er det, og hvordan kan du implementere det?

Den dristige stil prioriterer buede linjer i stedet for klassiske lige linjer. Vi fortæller dig, hvordan du anvender denne indretningsstil.
Den dristige stil i indretningen: Hvad er det, og hvordan kan du implementere det?

Sidste ændring: 02 juni, 2023

Formålet med den dristige stil i indretningen er at skabe miljøer, hvor kontraster dominerer på en attraktiv måde. Det er en teknik, der er inspireret af naturen og dens kurver, der kommer til udtryk i bjerge og skove.

Disse elementer overføres til indretningen af et rum gennem møbler og inventar, der viser bløde buer og bidrager til følelsen af ro og komfort. At anvende en sådan indretningsstil i et hjem eller på et kontor betyder også at vælge elegance.

Denne indretningsstil betragtes som hyggelig, flydende og afbalanceret. I denne artikel vil vi se nærmere på denne æstetik, og hvordan man opnår den.

Den dristige stil i indretningen: Kurvernes kraft til at dekorere

Den dristige stil er en tendens inden for boligindretning, der dropper lige linjer til fordel for at bruge kurver på møbler, vægge og lister til at gøre rum mere tiltalende.

Populariteten af runde pyntegenstande opstod fra COVID-19 lockdown, da folk blev tvunget til at tilbringe meget tid derhjemme. Det skabte i nogle tilfælde et behov for at gøre rummene mere behagelige, samtidig med at indretningen var kunstnerisk og moderne.

Den dristige æstetik giver et lille antal møbler til et rum, men er omhyggelig med detaljerne. Målet er, at tekstur og udseende supplerer resten af indretningen.

Stilen er også i tråd med feng shui-filosofien. Som forklaret af portalen for energieffektivitet og arkitektur, Ovacen, arbejder denne kinesiske filosofi med harmoni i rummet, så beboerne opfatter positiv energi i et rum. Den dristige stil søger også at opnå dette.

Nærbillede af spisebordsstole
Tilføjelse af buede møbler fremmer følelsen af natur i din indretning.

Vi tror, at du også vil være interesseret i at læse dette: Art Nouveau i indretning: Hvordan man implementerer denne stil

Sådan kommer du i gang med den dristige stil i indretningen

Der er to grundlæggende måder at komme i gang med denne form for indretning på. Den første handler om at gå lidt efter lidt og inkorporere genstande som spejle, tæpper, puder eller en puf. Det er vigtigt, at alle elementer svarer til buede eller sfæriske motiver.

Det andet alternativ er mere dristigt, da det går direkte til at inkludere møbler, der er designet i større dimensioner, og som uden diskretion viser den dristige stil. Nogle eksempler? Runde senge eller sofaer med udpræget buede arme, brede sæder og – i nogle tilfælde – brede rygge.

Nøglen er, at der ikke er nogen lige linjer i sigte. Tværtimod er kanterne på sofaerne gennemgående buede.

Tips til at implementere den dristige stil i indretningen

Den dristige æstetik er en af tidens populære indretningsstile til hjemmet. Men sammensætningen af gulv-væg-loft i hjemmet er normalt baseret på lige linjer, hvilket er det modsatte af, hvad denne tendens søger.

Så hvordan kan du bryde med den almindelige linearitet i et rum og forvandle det til kurver? Sådan gør du.

Buer, der forbinder rum

Dristig indretning er ideel til at simulere dybde og forbinde rum med buer. Denne strategi adskiller tilstødende rum og gør dem mere attraktive.

Forvandl dine vægge og lister

Takket være teknologien og de moderne materialer, der bruges i byggeriet, er det muligt at forme vægge og lister med gips-, tekstil- eller panelbeklædning. Når det gælder lofter, kan man give dem en hvælvet form og intensivere med belysning og maling, hvilket bidrager til illusionen af kurver.

Opdatér spisestuen

Drop firkantede eller rektangulære borde til fordel for en spisestue med ovale elementer. Inkludér bordpladen og stolene. De foreslåede nuancer er beige og hvid sammen med naturligt metal og træ.

Vælg runde lamper

Det bløde lys fra en rund lampe passer til den dristige æstetik. Lamperne er som regel ret enkle til denne stil, og der findes en lang række modeller, som opfylder det sfæriske krav, som stilen kræver. Placér lampen på et sidebord, der også er buet, for at få et dristigt udseende.

Farverig indretning med lamper
Du kan tilføje buede lamper for at fremme en vintage-stil, hvis du vil.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: 9 feng shui-fejl, som du skal undgå i din indretning

Fremhæv en sofa

Sæder med buet stil har dobbelt funktionalitet: På den ene side indbyder de til hvile, og på den anden side giver de følelsen af beskyttelse på grund af de snoede former.

Selvom det er muligt at indarbejde et komplet sæt møbler med buede linjer i din stue, er det nok at have en enkelt ting, der skiller sig ud for sin størrelse og farve. Vælg dem med tykt armlæn, og hvis du kan lide det, med lidt tekstur.

Indarbejd dristige figurer

En enkel, men vellykket taktik er at sætte nogle skulpturer eller figurer af ansigter på hylder, borde eller bogreoler for at drage fordel af blødheden i funktionerne som ressourcer med lette krumninger.

Hvorfor du bør give den dristige stil en chance

Den dristige stil er en indretningstendens, der er helt oppe i tiden. Ifølge magasinet Arquitectura y Diseño har de kurvede linjer for alvor indtaget stuer og soveværelser og fyldt dem med balance og dekorativ harmoni.

Den rundhed, som stilen lægger op til, får rummene til at virke større, udstråler ro og holder fast i moderniteten. Så vil du give denne stil et forsøg?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.