9 feng shui-fejl, som du skal undgå i din indretning

Det er vigtigt at undgå fejl i indretningen baseret på feng shui for at få gode energier til at cirkulere. Vi afslører, hvad du bør undgå.
9 feng shui-fejl, som du skal undgå i din indretning

Sidste ændring: 10 marts, 2023

At undlade at reparere hjemmet, at akkumulere genstande eller at misbruge monokrome farver er nogle feng shui-fejl, som bør undgås. Denne kinesiske filosofi er baseret på harmoni i miljøet, så den foreslår en række væsentlige regler for at tiltrække gode energier.

Med samme hensigt indretter mange rum uden at tage hensyn til, at nogle af deres arrangementer ikke supplerer systemet, men hindrer formålet. For at dette ikke sker for dig, vil vi se på de fejl, der holder positive energier væk fra hjemmet.

Feng shui og dens indflydelse på indretningen

Betydningen af udtrykket er “vind og vand”.

En encyklopædisk artikel fra National Geographic beskriver, at feng shui har sit grundlag i den taoistiske tro på chi eller en livskraft, der bebor alt og er afbalanceret gennem de modsatrettede energier yin og yang.

Selv om det har sin oprindelse i Kina, er det nu en udbredt tendens i den vestlige kultur og anvendes i f.eks. arkitektur og boligindretning.

Videnskab: History, Philosophy and Education påpeger den kinesiske kunsts indflydelse i mindst 3.000 år i forbindelse med vigtige beslutninger om byggeri, angivelse af placeringer og fastlæggelse af passende udsmykning og indretning af kontorer og boliger. Desuden arbejder feng shui i denne forbindelse med disse 5 elementer:

  • Vand.
  • Metal.
  • Jord.
  • Ild.
  • Træ.

Lad være! Dette er feng shui-fejl, som du ikke må begå

Kombinationen eller udvekslingen af materialer, der er passende for feng shui, tages i betragtning i fordelingen og indarbejdelsen af møbler og tilbehør i hjemmet. Den kinesiske disciplin bemærkerimidlertid , at visse handlinger og udeladelser forhindrer harmoni.

Hvad er disse fejl? Vi afslører dem nedenstående.

1. Opbevaring af tørrede planter

Hvis du har blomster i stuen, skal du sørge for, at de er friske. Når de er visne, bør du skille dig af med dem.

Mindful Desing Feng Shui-skolen understreger, at tørrede blomster repræsenterer en kilde til yin qi, som er forbundet med døden. Der er folk, der kan lide udseendet af tørrede buketter, men hvis du ønsker at afbalancere chi, er det bedst at tage afstand fra dem.

Tørrede blomster repræsenterer feng shui-fejl

2. Opbevaring af ting under sengen

Selv om den enkleste løsning til at opbevare noget i soveværelset er at lade det ligge under sengen, skal du hellere lade være med at gøre det. Riverway Consulting bemærker, at når man opbevarer genstande under sengen, blokerer man, ud over at det ikke er dekorativt, for strømmen af chi omkring det.

Dette ville have en indvirkning på søvnkvaliteten, helbredet og andre livsscenarier i henhold til kinesisk filosofi. Husk, at værelset er dit rum for hvile, drømmeprojektion og fornyelse. Så pas på det som et fristed.

3. Reparation af døre

I feng shui giver dørene vej til energi, og det er relevant, at de er frie og i god stand. Bag dørene kan du ikke sætte ting, der forhindrer deres åbning under 90 grader. Det er heller ikke praktisk at fastgøre garderobestativer eller hænge andre genstande på dem.

Ifølge den certificerede ekspert i feng shui, Laura Cerrano, er der en simpel vejledning, der omfatter følgende 3 aspekter, for at tjekke, at dørene begunstiger indgangen af energi:

  • De åbner og lukker uden at binde.
  • Håndtagene er lette at bruge.
  • Der er ingen revner eller splinter.

hvis dørene i dit hus er nedslidte eller har fejl, er det en fejl ikke at reparere dem. I feng shui kaldes de for “chi-munden”, dvs. at gode energier og muligheder passerer gennem dem, hvilket heller ikke ville ske, når deres tilstand er forfærdelig.

4. Opstabling af møbler

Ingen møbler foran sengen. Heller ikke i husets hjørner og slet ikke fastgjort til væggene. Æstetisk afbalanceret fordeling af møbler tiltrækker positive vibrationer. Prøv at placere dem i midten af rummene. Det er mere behageligt og aktiverer gode energier, siger feng shui.

5. Overforbrug af monokrome farver

På sin officielle hjemmeside anbefaler den moderne feng shui mester, Diana Claudat, at tilføje neutrale farver, beige og creme. Hun udelukker ikke dyb gul, røde nuancer og træ, så længe der er balance i paletten.

Kort sagt er det en dekorativ fejltagelse at tro, at på grund af ying-yang er de eneste tilladte farver hvid eller sort. Disse monokromer er ganske æstetiske, men de kan påvirke synet og hvile samt fremkalde følelser af angst, tristhed og træthed. Faktisk forbinder en tekst offentliggjort i CommonLit farven sort med frygt og andre skadelige følelser.

6. Mørke gange og værelser

Om mørket er der ikke meget at forklare. Det vil sige, at enhver dyster gang er synonymt med det negative og tyngden, som du skal flygte fra. I indretning er uigennemsigtige og dystre miljøer slet ikke gunstige. Sørg for god belysning, herunder naturlige lyskilder og forbind dem med feng shui-facetterede kugler.

Lysekrone af glas

7. Ophobning og rod

Feng Shui For Real Life ® påpeger, at rod forstås som “beslutninger, der er udskudt, og manglende evne til at komme videre”. Det betyder således, at alt, hvad du ophober, det sted, hvor du lader det ligge, og den måde, du opbevarer det på, er en afspejling af din personlighed.

Begå ikke den fejl at ophobe ting, der forstyrrer indretningen, og som ifølge taoistisk filosofi stopper vejen til fremskridt. Opbevar desuden det, der har et formål. Det modsatte genererer nemlig en tilknytning til tidligere energier og lukker indgangen til nye oplevelser.

8. Feng shui-fejl: Ødelagte og fejlplacerede spejle

I modsætning til, hvad nogle mennesker tror, er spejle ved husets indgang og på trappen kontraproduktive, fordi vital energi går tabt. Endnu mere, hvis disse genstande også er revnet eller ødelagt, da dit billede ikke er klart, og flere refleksioner skaber desorientering med hensyn til energi, hævder Architecture and Design.

Intet spejl bør afspejle ødelagte ting eller vinkler.

9. Senge uden hovedgærder er feng shui-fejl

Hovedgærder er i feng shui et tilbehør, der styrker, forbinder og støtter. Desuden er det disse kvaliteter, som du anvender til fordel for velvære og i dine relationer. Ud fra dette synspunkt er det således ikke hensigtsmæssigt at foretrække senge uden hovedgærde eller at sove på en madras, der er placeret på gulvet.

Kinesisk kunst råder til, at sengen skal have et hovedgærde, der vender ud mod en solid væg.

Den grundlæggende indretning for at undgå feng shui-fejl

The Journal of History, Culture and Artistic Research understreger vigtigheden af at finde den dekorative harmoni i feng shui gennem de 5 elementer, så der er en positiv indvirkning på energistrømmen.

At opnå dette indebærer enkle dekorative handlinger. F.eks. opfordrer en vase eller et vandfontæne til stabilitet. En lille metalskulptur fremmer klarhed. Lergenstande symboliserer jorden og med lys figurer den motiverende ild. Hvad angår træ, er det meget nemmere og mere almindeligt, fordi du tilføjer det gennem møblerne.

Nu kender du de feng shui-fejl, der skal undgås. Tjek rummene i dit hjem og justér dem for at modtage positive energier.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.