Denne nye kapsel kan behandle flere sygdomme i måneder med kun én dosis

Der er blevet udviklet en ny kapsel, som kan hjælpe med at behandle flere sygdomme i måneder. Fordi den er større end mavens åbning ind til tarmene, vil denne kapsel ikke blive udskilt med andre affaldsstoffer. I stedet vil den blive i maven og frigive medicin gradvist. Lær mere!
Denne nye kapsel kan behandle flere sygdomme i måneder med kun én dosis

Sidste ændring: 07 juni, 2019

Forestil dig et øjeblik, at med blot én kapsel, kan man behandle ens kolesteroltal, høje blodtryk, anæmi eller følelsesløshed i femten dage i træk. I denne artikel vil vi snakke om den nye kapsel kan behandle flere sygdomme i måneder med kun én dosis.

Det lyder fantastisk. Og endda endnu mere når vi tænker over, at dette lille, komplekse stykke medicin kan behandle personer med kroniske sygdomme, som er blevet tvunget til at tage piller hver dag i længere tid.

Forestil dig blot en dosis, der behandler flere problemer i en bestemt tidsperiode…

Faktisk findes det allerede!

To prestigefyldte lægecentre fandt en løsning: Brigham and Women’s Hospital i Boston og MIT i Cambridge.

Forskerne havde dog et andet formål i tankerne. De var at finde en behandling af malaria. De ledte efter en måde at administrere medicinen på med blot én dosis. Nu har de ikke blot opnået det. Men de har også åbnet en dør for nye muligheder indenfor medicin og behandlingen af kroniske sygdomme.

Læs videre for at finde ud af mere!

En kapsel til “alle formål”

Alle, som har en kronisk sygdom, såsom leddegigt, ved, at de bliver nødt til at tage deres pille hver dag, for at den kan virke.

Hvis man glemmer en dag eller tager den én dag men ikke en anden, så aftager effekten. Behandlingen bliver ikke “overholdt”.

Dette er et gængst problem hos ældre personer, for eksempel. Hvis de ikke har nogen til at organisere deres medicin og give dem hver dosis, vil de måske glemme det.

Så hvordan kan videnskaben hjælpe?

Anbefalet læsning efter “Denne nye kapsel kan behandle flere sygdomme i måneder med kun én dosis”:

Ny medicin til at lindre bivirkningerne ved kemoterapi?

En transformerende pille

Runde brikker

Undersøgelsen blev udgivet i MIT´s journal. Til at starte med ledte de ansvarlige for forskningen, ledt af Dr. Giovani Traverso, efter en ny måde at behandle malaria på.

Denne allestedsnærværende sygdom i u-landene kræver flere doser for at kunne blive behandlet ordentligt. Dette betyder økonomiske udgifter og store problemer, når det kommer til administreringen.

Forskerne udviklede en kapsel til “alle formål”, som folder sig ud inde i maven, nærmest som en lille robot.

Den vokser i størrelse. På den måde forlader den ikke maven og bevæger sig ikke hen til de mindre tarme. Der ville den måske påvirke optagelsen af næringsstoffer eller udskillelsen af affaldsstoffer.

Denne kapsel udvider sig til en bredde på 4 cm formet som en stjerne, når den er inde i maven. Derefter bliver den der i den længst mulige tidsperiode. Senere nedbrydes den og forsvinder.

Kapslen indeholder ivermectin. Dette er en form for anti-parasit, som arbejder sammen med andre polymer for at gøre noget fantastisk: Frigive medicin gradvist.

En fremragende fremtid i sigte

Laege

Fra i dag af vil denne kapsel behandle malaria samt en bred vifte af andre tropiske sygdomme, inklusiv dem der overføres via myg.

I øjeblikket indikerer de personer, der er ansvarlige for undersøgelsen, at når patienten indtager kapslen, vil de modtage behandling i en periode på 15 dage.

Målet er at forlænge dette til 3 måneder.

Efter så positive resultater i den hovedsaglige del af undersøgelsen, vil der blive udviklet andre typer medicin til at behandle nogle af de mest gængse kroniske sygdomme. Disse indebærer kolesteroltal, højt blodtryk, kronisk smerte…

Læs også denne artikel efter “Denne nye kapsel kan behandle flere sygdomme i måneder med kun én dosis”:

Den bedste anti-kræft kost

Overvej en fremtid, hvor blot én pille vil behandle dine tilstande i mindst 3 måneder. Det vil helt sikkert ændre nogle ting:

  • Udgifter til medicin vil falde. (Lad os håbe på, at denne information ikke vil blive et problem for industrien).
  • Patienter vil modtage mere effektiv behandling uden at skulle være påpasselig med deres doseringer.
  • Vil vil få en nye måde at behandle infektioner og endda psykologiske tilstande på.

Lad os håbe på, at vi vil se disse udviklinger snart. Hold øje med dem!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.