6 naturlige drikke til en bedre søvn

Heldigvis findes der mange gode alternativer til en bedre søvn, som endda vil gøre mere for dig, end blot hjælpe dig til at slappe af. De vil regulere kroppen og hjælpe dig til at sove igennem hele natten.
6 naturlige drikke til en bedre søvn

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 26 august, 2022

Vil du gerne have en bedre søvn? Ud over disse naturlige drikke, er det vigtigt, at dit soveværelse er indrettet til en god nats søvn, og at du kun bruger det til dette formål.

En god nattesøvn er essentiel for et sundt liv. Dog er søvnløshed en almindelig lidelse, som kan opstå når som helst i livet, som resultat af feks. stress.

Ideelt skal du stile efter 8 timers søvn hver nat. Omend sovepiller kan hjælpe dig til en bedre hvile om natten, skal du kun bruge dem i nødstilfælde.

Vi anbefaler, at du altid vælger naturlige drikke.

Heldigvis findes der mange gode alternativer til en bedre søvn, som endda vil gøre mere for dig, end blot hjælpe dig til at slappe af. De vil regulere kroppen og hjælpe dig til at sove igennem hele natten.

1. Kamillete

Kamillete er en afslappende og beroligende drik, som hjælper mod angst. Et kinesisk studie har vist, at det endda er godt til at hjælpe nybagte mødre med at sove bedre og bekæmpe fødselsdepression. For en bedre søvn, drik en kop varm kamillete.

Ingredienser

 • 1 spsk kamille
 • 2,5 dl vand

Fremgangsmåde

 • Bring vandet i kog og tilsæt kamille, når det koger
 • Lad det trække i 5 minutter, derefter si og drik det
 • Sød det evt. med lidt honning

Kamille er ikke kun et hjælpsomt middel mod søvnløshed. Det er også et fremragende, naturligt middel for fordøjelsesproblemer, noget som også kan påvirke søvnkvaliteten.

2. Baldrian

Denne plante er meget effektiv til til at bekæmpe søvnløshed; den hjælper dig med at falde hurtigere i søvn og sove dybere.

På grund af  dens egenskaber, kan baldrian give energi om dagen og få dig til at slappe af, hvis du tager det før sengetid.

Ingredienser

 • 2,5 dl vand
 • 1 tsk baldrian

Fremgangsmåde

 • Tilsæt baldrian i kogende vand og lad det trække i nogle minutter
 • Si og drik det med det samme

3. Citronmelisse

Citronmelisse, også kendt under navnet Melissa Officinalis, er et meget gavnligt middel til bedre søvn, takket være dets hypnotiske egenskaber. Selvom du kan drikke det 2-3 gange dagligt, skal du være forsigtig, hvis du er gravid eller ammer. I så fald bør du undgå denne te.

Ingredienser

 • 1 tsk citronmelisse
 • 2,5 dl vand

Fremgangsmåde

 • Bring vandet i kog og tilsæt citronmelisse
 • Tag vandet af varmen og lad det trække i 5 minutter. Si og drik

4. Kirsebærjuice

Kirsebærjuice er en naturlig kilde til melatonin, som er det hormon, der regulerer din søvncyklus. Flere studier har påvist positiv effekt ved sammenhængen mellem kirsebærjuice og bedre søvnkvalitet. Derfor anbefaler vi, for en bedre søvn og hvile, at du drikker et halvt glas kirsebærjuice morgen og aften.

Dette vil hjælpe dig til at falde hurtigere i søvn og forblive i søvnen længere. Selvom der aldrig er påvist negative bivirkninger ved denne juice, anbefaler vi, at du ikke drikker mere end et glas om dagen.

Det skyldes, at det indeholder store mængder sukker og kan resultere i forandringer i glukoseniveauerne.

Hvis du er en aktiv person, er mængden af sukker måske ikke noget problem, men det er alligevel bedst ikke at overstige et glas om dagen.

5. Lavendelte

Lavendelte stimulerer afslapning. ligesom det sænker blodtrykket og pulsen.

Disse tre karakteristika gør det til en af de bedste drikke for en bedre nattesøvn. Vi anbefaler, at du drikker det en halv time før sengetid.

Ingredienser

 • 1 spsk frisk eller tørret lavendel
 • 5 dl vand

Fremgangsmåde

 • Bring vandet i kog, sluk for varmen og tilsæt lavendel
 • Si det, når det har trukket i 5 minutter
 • Drik det varmt

Læs også: Ananasskræller gavner huden. Prøv denne opskrift

6. Kokosvand

Kokosvand vil hjælpe dig til hurtigere at falde i søvn. Vi anbefaler, at du drikker et glas (2 dl) kokosvand en time før sengetid.

Denne drik er ideel til at bekæmpe stressrelateret søvnløshed, samt søvnløshed, der skyldes dårlig kost. Forsøg kun at købe kokosvand, som er fri for konserveringsmidler.

Læs også: Skrub fødderne med kokosolie og salt

Overordnede råd til en bedre søvn

Forsøg at få 6 timers uafbrudt søvn. Selvom dette tal kan variere alt efter aktivitet og nødvendighed, er det vigtigt at afslutte en fuld søvncyklus hver dag.

Når man ikke sover nok, producerer kroppen kortisol, som kan øge stressniveauet. Derudover kan for lidt søvn øge din modstandsdygtighed overfor insulin, som kan øge risikoen for at udvikle diabetes eller, hvis du allerede har diabetes, give flere problemer.

 • Sørg for et afslappende miljø. Dit soveværelse bør være beroligende og give dig en følelse af fred. Sørg for, at rummet har en behagelig temperatur, og at der ikke er larm.
 • Sov i behageligt tøj. Det mest ideelle at sove i er blødt og let tøj, lavet af bomuld. Hvis der behøves kraftigere materialer, kan du bruge det, men sørg for, at du aldrig har det ubehageligt.
 • Hvis din daglige rutine forhindrer dig i at få en komplet søvncyklus, skal du forsøge at indhente noget søvn. Det vil også hjælpe på poser under øjnene og træthed.
 • Indtag hverken kaffe, sodavand eller fedt to timer før sengetid. Når du indtager disse produkter, bliver du mere frisk og vil have større problemer med at falde i søvn.
 • Det er vigtigt at spise aftensmad, der indeholder grøntsager, magert kød og et stykke frugt.  Hvis du ydermere tilføjer en af ovenstående drikke, vil du have meget lettere ved at sove bedre.
Det kan interessere dig ...
En smoothie til at stimulere din hjerne og forbedre dit humør
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
En smoothie til at stimulere din hjerne og forbedre dit humør

Denne her smoothie er lækker, let at lave og energirig. I denne artikel bringer vi dig en smoothie til at stimulere din hjerne og forbedre dit humø...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.