7 japanske discipliner for god sundhed, som du vil elske

Det er meget sandsynligt, at du selv uden at indse det allerede foretager dig nogle af disse japanske discipliner, der er så gavnlige for at forbedre livskvaliteten.
7 japanske discipliner for god sundhed, som du vil elske

Sidste ændring: 31 marts, 2019

Japan er for tiden i første pladsen, når det kommer til sundhed og forventet levetid. Dette kan forklares gennem mange japanske discipliner, der hjælper med at forbedre dit helbred og fremme dit velfærd.

Ligesom en afbalanceret kost, er den japanske tilgang til sundhed baseret på forebyggelse; om behovet for at fremme en sund livsstil og om finansiering af regelmæssige lægeundersøgelser i arbejdsmiljøet, for at forhindre udviklingen af ​​kroniske sygdomme, samt at opdage kræft i de tidligste stadier.

På den anden side kan vi ikke glemme Japans traditionelle rødder som findes i filosofi, religion og deres meget tætte forhold til natur, kultur, orden, skønhed og disciplin.

Alt dette vækker i os en nysgerrighed om japanske mennesker, på trods af at for mange af os er dette land langt væk.

I dag i vores blog  ønsker vi at tale om de aktiviteter, der understøtter den japanske tilgang til at sikre indre balance og velvære, idet den fremmer bedre sundhed uden at helbrede sygdomme.

Vi er sikre på, at du nok skal finde dette emne yderst interessant og endog praktisk på mange områder.

Japanske discipliner, der fremmer et godt helbred

1.  Shiatsu eller trykpunkter er en af de sunde Japanske discipliner

japansk-shiatsu

Shiatsu  eller akupressur er ikke ukendt for os i den vestlige verden.

Vi taler her om den slags alternative medicin, der bruger hænder, fingre, albuer og lige fødder til at  anvende variabelt tryk på strategiske punkter i kroppen.

På vores blog har vi allerede henvist til denne teknik og dens fordele for at reducere henholdsvis diverse smerter, såvel som spændinger i områder af nakke og ryg, der er så følsomme over for vores liv domineret af stress.

Se mere: Kur mod hovedpine og stress med akupressur

2. Taiso for leddene

Vi er sikre på, at en person eller en gruppe mennesker, der praktiserer dette blidt, i en lejlighed, eller endda i en park strækker sig fuldt ud i harmoni.

Taiso  er en slags gymnastik med en tradition, der går tilbage mere end 800 år. Det har til formål at bevare folks  fælles sundhed.

Denne japanske disciplin involverer at lave blide øvelser, der søger at skabe en passende bredde af bevægelse for  at fremme fælles fleksibilitet.

Det er en meget afslappende og terapeutisk japansk disciplin, som nu praktiseres i mange vestlige lande.

3. Te ceremonier, Japanske discipliner der fremmer sundheden

te-ceremoni-japan

Te og godt helbred går altid hånd i hånd, både for japanere og for mange udenfor landet.

Det er imidlertid værd at huske, at for japanske mennesker er det at drikke te noget mere intimt, mere åndeligt og mere betydningsfuldt end det kan synes.

I virkeligheden er  chanoyu  eller te ceremoni en måde at ære gæster, natur og vores sind på, samt en sti til indre fred.

Derfor er disse fire mål yderst vigtige for denne ceremoni:

 • At opnå tilstrækkelig harmoni med dig selv og med naturen
 • Fremme respekt for andre
 • Fremme renhed i sindet
 • Opnå mental fred og ro

Se mere: En japansk teknik til eliminering af stress

4. Kost af god sundhed og lang levetid

Det faktum, at japanske mennesker spiser bedre end mange af os, er noget, vi alle ved.

Vestlige folk er gode elskere af stegte fødevarer, mættede fedtstoffer, hvidt mel , frosne fødevarer, forarbejdede fødevarer og industrielle slik.

Hvad hvis vi integrerer nogle af japanske kulturers principper i vores kost?  Dette skal du fokusere på:

 • Mindre mængder på vores tallerkener
 • Spis mere fisk, ris, grøntsager, frugter, alger, soja og te
 • Betydningen af  frisk mad, fremfor forarbejdet mad
 • Brug fisk og grøntsag bouillon som grundlag for enhver ret.

5. Zen, en måde at forstå virkeligheden på

Zen-Japan-Budhisme

Zen Buddhism opstod i Indien, rejste derefter til Kina, og omkring XIII århundrede ankom til Japan.

Dette begreb dækker i virkeligheden adskillige begreber og ideer:

 • Meditation
 • Overvejelse
 • Stille sindet
 • Mentale koncentration

Zen er rygraden til forskellige områder af det daglige liv i den japanske verden. Vi kan se det i deres udsmykninger, arkitektur, haver og endda i deres måde at slappe af og trække vejret og i deres holdning.

Det ville gøre os godt, for eksempel at gennemføre vores “zen” en halv time hver dag.

For at gøre dette er alt hvad du skal gøre, sidde på en pude med dine ben krydsede og ryggen lige, trække vejret dybt og så slappe af og meditere.

6. Reiki, en komplementær behandling

Vi kan tro på det eller ej. Vi kan prøve det, eller bare se det som noget nysgerrigt, noget der er en del af en gammel, form for helbredelse, hvor spiritualitet kombineres med energi arbejde.

Reiki  søger at helbrede ved hjælp af hænderne (uden at røre) for at kanalisere energi.

Det siges, at det var den japanske munk Mikao Usui, der bragte denne type terapi til sit folk efter at have mediteret i 21 på Mount Kurama i 1922.

Det er dog værd at huske, at helbredelse med hænderne er en tradition for tusindvis af år. Dens ankomst i Japan er noget nyere. Uden tvivl har den yderst vigtig relevans i mange japanske folks dagligdag.

7. Taiko, energi og vitalitet gennem lyd

taiko Japanske discipliner

Taiko er en stor tromme.

At vide, hvordan man spiller det, hvordan man opretholder rytmen, hvordan man udfører hver kadence, hver bar og hver bevægelse i gruppens gruppe afspejler uden tvivl resultatet af stor fysisk, mental og åndelig disciplin.

Det er en praksis, hvis oprindelse findes i forskellige agrariske ritualer. Disse udøvere forsøgte at markere og opleve arbejdsrytmen.

Taiko  blev også brugt i krigstid til at advare om storme, brande og andre begivenheder.

I øjeblikket har  taiko  spredt sig til mange lande som et skuespil.

Det er en meget slående japansk disciplin, og som vi nævnte,  kræver det stor koncentration og kroppens dynamik.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Keenan BJ. The Japanese Tea Ceremony and stress management. Holist Nurs Pract. 2013;
 • Chiesa A. Zen Meditation: An Integration of Current Evidence. J Altern Complement Med. 2009;
 • Shaku F, Tsutsumi M, Goto H, Arnoult D Saint. Measuring the Effects of Zen Training on Quality of Life and Mental Health Among Japanese Monk Trainees: A Cross-Sectional Study. J Altern Complement Med. 2013;
 • vanderVaart S, Gijsen VMGJ, de Wildt SN, Koren G. A Systematic Review of the Therapeutic Effects of Reiki. J Altern Complement Med. 2009;
 • Gabriel AS, Ninomiya K, Uneyama H. The role of the Japanese traditional diet in healthy and sustainable dietary patterns around the world. Nutrients. 2018.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.