Det kan du drikke hvis du har ondt i maven: Seks ideer

Hvis du har ondt i maven, så har du måske ikke lyst til at drikke noget. Men det er vigtigt, at få nok væske, især hvis du er småsyg. Vi giver dig seks drikkevarer, du kan drikke, når du har ondt i maven.
Det kan du drikke hvis du har ondt i maven: Seks ideer
Carlos Fabián Avila

Skrevet og kontrolleret af læge Carlos Fabián Avila.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Har du ondt i maven? Mavesmerter kan skyldes mange forskellige ting. Normalt går det over af sig selv. Måske er vi bare blevet lidt kolde på maven, eller vi er lidt forstoppede. Det er en godt ide at holde din væskebalance ved lige, når du føler dig sløj.

Du kan selvfølgelig altid lave en kop af din yndlingste, hvis du har lyst til noget at drikke.

Men hvis du gerne vil prøve noget nyt, så læs med her, når vi giver dig ideer til hvad der ellers er godt at drikke når du har ondt i maven.

1. Almindeligt vand

Kvinde der drikker vand

Du ved allerede, at du skal drikke nok væske i løbet af dagen, men de fleste glemmer det. Selvom det måske ikke er et problem normalt, er det vigtigt at drikke nok, når du er syg.

Hvis du får hovedpine, forstoppelse eller hvis din urin er mørk og lugter stærkt, kan det være et tegn på, at du skal drikke mere vand.

Drik helst vand uden kalorier. Det er usundt at drikke meget juice eller sodavand, der indeholder sukker, også selvom sukkeret kommer fra frugt.

Anbefalet læsning efter “Det kan du drikke hvis du har ondt i maven”:

Fem midler, der lindrer luft i maven

2. Vand med citron

Citronsaft kan give lidt ekstra smag og friskhed til vandet. Det gør vandet mere interessant uden at du behøver tilføje sukker til det.

Du kan selv bestemme hvor meget citron, du vil komme i vandet. Nogle kan godt lide bare et enkelt skvæt, mens andre presser en hel citron ud i vandet.

Tilsæt ikke sukker eller andre sødestoffer, så du ikke får kalorier, kunstige stoffer eller unødvendige udsving i dit blodsukker.

 

3. Drik Brændenældete når du har ondt i maven

Braendenaeldete

Brændenældete er en af de ting, du sikkert ikke har prøvet før. Men det er både sundt og velsmagende og kan lindre mavesmerter.

Prøv at drikke en kop af denne te en gang om dagen.

Ingredienser

 • 1 tsk nældeblade (5 g)
 • 1 kop kogende vand (250 ml)

Fremgangsmåde

 • Tilsæt nældebladene til vandet og lad det trække i syv minutter.
 • Sig fra og drik væsken, uden at tilføje sukker eller en anden sødestof.

4. Sellerijuice

Selleri har antiseptiske egenskaber, der hjælper med at fjerne bakterier.

Du kan også sagtens drikke sellerijuice, selvom du ikke har ondt i maven, da det er en sund grøntsag.

 • Selvom selleri juice kan være en smule stærk, er det meget effektivt. Hvis du ikke kan lide smagen af ​​selleri særlig godt, kan du prøve at blande det med vand eller citronsaft.
 • En anden mulighed er at tilføje selleri til dine smoothies. På den måde kan du kombinere det med de andre frugter og grøntsager, der er anført her.

5. Granatæblejuice

Granataeblejuice - ondt i maven

Granatæble, både saften og frøene, kan hjælpe mod mavesmerter og urinvejsinfektioner.

Derudover indeholder granatæble meget vand og har et lavt sukkerindhold. Hvis du vil, kan du prøve at drikke et glas granatæblejuice to gange om ugen.

Glem ikke, at selvom det ikke indeholder så meget sukker, er det stadig sødt, så moderer dit forbrug for at undgå at hæve blodsukkerniveauet.

6. Vandmelonsaft

Vandmelon er en frugt, der indeholder meget store mængder vand og kalium. Disse to elementer kan være meget nyttige hvis du har ondt i maven.

En anden fordel ved at drikke vandmelonsaft eller vand er, at det sætter skub i fordøjelsen.

 • Brug frisk vandmelon og i små mængder, fordi det er højt i sukker.
 • Ideelt set bør du kombinere en tredjedel af en kop vandmelonsaft med to tredjedele vand

Læs også denne artikel efter “Det kan du drikke hvis du har ondt i maven”:

5 infusioner til at hjælpe med at bekæmpe luft i maven

Husk at gå til lægen, hvis du har ondt i maven i flere dage

Hvis du har ondt i maven, kan du roligt bruge de her seks ideer til at få nok væske. Men der er også noget andet, du bør gøre, hvis dine symptomer ikke går væk af sig selv. Den vigtigste er at besøge din læge.

Det er ikke normalt at have ondt i maven mange dage ad gangen. Hvis det har varet i mere end et par dage, er det bedst at snakke med lægen om det.

Det kan interessere dig ...
Kontroller candida med seks naturlige midler
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Kontroller candida med seks naturlige midler

Kontroller candida med de naturlige midler i denne artikel. Candida Albicans er den mest almindelige gærsvamp hos mennesker.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Bajwa, Z. H., Gupta, S., Warfield, C. A., & Steinman, T. I. (2001). Pain management in polycystic kidney disease. Kidney International. https://doi.org/10.1046/j.1523-1755.2001.00985.x
 • Kregar, G., & Filinger, E. (2005). ¿ Qué se entiende por automedicación. Acta Farm. Bonaerense, 24(1), 130-3.
 • Moraru, D., Bleoanca, I., & Segal, R. (2007). Probiotic vegetable juices. The Annals of the University Dunarea …
 • Perkins, Penelope & Collins, Julie & Clevidence, Beverly & Wu, Guoyao. (2007). Watermelons and Health. Acta Horticulturae. 731. 10.17660/ActaHortic.2007.731.17.
 • Rondon-Berrios, H. (2011). Avances en la fisiopatología del edema en el síndrome nefrótico. Nefrología (Madrid), 31(2), 148-154. http://scielo.isciii.es/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0211-69952011000200006
 • Yapo, B. M. (2009). Lemon juice improves the extractability and quality characteristics of pectin from yellow passion fruit by-product as compared with commercial citric acid extractant. Bioresource Technology. https://doi.org/10.1016/j.biortech.2009.01.039

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.