Det kan du drikke hvis du har ondt i maven: Seks ideer

· 5. maj 2018
Hvis du har ondt i maven, så har du måske ikke lyst til at drikke noget. Men det er vigtigt, at få nok væske, især hvis du er småsyg. Vi giver dig seks drikkevarer, du kan drikke, når du har ondt i maven.

Har du ondt i maven? Mavesmerter kan skyldes mange forskellige ting. Normalt går det over af sig selv. Måske er vi bare blevet lidt kolde på maven, eller vi er lidt forstoppede. Det er en godt ide at holde din væskebalance ved lige, når du føler dig sløj.

Du kan selvfølgelig altid lave en kop af din yndlingste, hvis du har lyst til noget at drikke.
Men hvis du gerne vil prøve noget nyt, så læs med her, når vi giver dig ideer til hvad der ellers er godt at drikke.

 

1. Almindeligt vand

Drik vand hvis du har mavesmerter

Du ved allerede, at du skal drikke nok væske i løbet af dagen, men de fleste glemmer det. Selvom det måske ikke er et problem normalt, er det vigtigt at drikke nok, når du er syg.

Hvis du får hovedpine, forstoppelse eller hvis din urin er mørk og lugter stærkt, kan det være et tegn på, at du skal drikke mere vand.

Drik helst vand uden kalorier. Det er usundt at drikke meget juice eller sodavand, der indeholder sukker, også selvom sukkeret kommer fra frugt.

2. Vand med citron

Citronsaft kan give lidt ekstra smag og friskhed til vandet. Det gør vandet mere interessant uden at du behøver tilføje sukker til det.

Du kan selv bestemme hvor meget citron, du vil komme i vandet. Nogle kan godt lide bare et enkelt skvæt, mens andre presser en hel citron ud i vandet.

Tilsæt ikke sukker eller andre sødestoffer, så du ikke får kalorier, kunstige stoffer eller unødvendige udsving i dit blodsukker.

 

3. Brændenældete

Drik brændenældete

Brændenældete er en af de ting, du sikkert ikke har prøvet før. Men det er både sundt og velsmagende og kan lindre mavesmerter.

Prøv at drikke en kop af denne te en gang om dagen.

Ingredienser

  • 1 tsk nældeblade (5 g)
  • 1 kop kogende vand (250 ml)

Fremgangsmåde

  • Tilsæt nældebladene til vandet og lad det trække i syv minutter.
  • Sig fra og drik væsken, uden at tilføje sukker eller en anden sødestof.

4. Sellerijuice

Selleri har antiseptiske egenskaber, der hjælper med at fjerne bakterier.

Du kan også sagtens drikke sellerijuice, selvom du ikke har ondt i maven, da det er en sund grøntsag.

  • Selvom selleri juice kan være en smule stærk, er det meget effektivt. Hvis du ikke kan lide smagen af ​​selleri særlig godt, kan du prøve at blande det med vand eller citronsaft.
  • En anden mulighed er at tilføje selleri til dine smoothies. På den måde kan du kombinere det med de andre frugter og grøntsager, der er anført her.

5. Granatæblejuice

Drik granatæblejuice

Granatæble, både saften og frøene, kan hjælpe mod mavesmerter og urinvejsinfektioner.

Derudover indeholder granatæble meget vand og har et lavt sukkerindhold. Hvis du vil, kan du prøve at drikke et glas granatæblejuice to gange om ugen.

Glem ikke, at selvom det ikke indeholder så meget sukker, er det stadig sødt, så moderer dit forbrug for at undgå at hæve blodsukkerniveauet.

6. Vandmelonsaft

Vandmelon er en frugt, der indeholder meget store mængder vand og kalium. Disse to elementer kan være meget nyttige hvis du har ondt i maven.

En anden fordel ved at drikke vandmelonsaft eller vand er, at det sætter skub i fordøjelsen.

  • Brug frisk vandmelon og i små mængder, fordi det er højt i sukker.
  • Ideelt set bør du kombinere en tredjedel af en kop vandmelonsaft med to tredjedele vand

Husk at gå til lægen, hvis du har ondt i maven i flere dage

Hvis du har ondt i maven, kan du roligt bruge de her seks ideer til at få nok væske. Men der er også noget andet, du bør gøre, hvis dine symptomer ikke går væk af sig selv. Den vigtigste er at besøge din læge.

Det er ikke normalt at have ondt i maven mange dage ad gangen. Hvis det har varet i mere end et par dage, er det bedst at snakke med lægen om det.