Detoxende kur med æblecidereddike

Æblecidereddike mindsker appetitten og hjælper med at opløse fedt, hvilket gør den velegnet til et sundt vægttab.
Detoxende kur med æblecidereddike

Sidste ændring: 26 august, 2022

I de seneste år er æblecidereddike blevet meget populært, da det er et fremragende supplement til slankekure. Det er ikke kun velegnet til vægttab, men kan også være del af en detoxende kur.

Æblecidereddike regulerer kroppens pH og fjerner affaldsprodukter. En af de bedste måde at bruge det på er med en detoxende kur.

Hvordan virker en detoxende æblcidereddike kur egentlig?

At indtage æblecidereddike hjælper kroppen med at fjerne giftstoffer og ophobede affaldsprodukter, som ellers kan forårsage væskeophobning, vægtstigning og andre sundhedsmæssige problemer.

En anden grund til at æblecidereddike er så effektiv skyldes, at den er rig på organiske syrer, der hjælper med at undertrykke sult og holder dig fra at overspise. Det indeholder også enzymer, der kan hjælpe med at booste stofskiftet, så du nemmere forbrænder fedt.

Hvad er fordelene ved en detoxende æblecidereddike kur?

Denne detoxende kur renser leveren.

Æblecidereddike er nemt at finde og er et billigt produkt. Derudover er det også ideelt til at detoxe kroppen, hjælper med vægttab og forebygger sygdom. Fordelene ved denne detoxende kur er blandt andet:

 • Hjælper med at detoxe tyktarmen og fremmer en god fordøjelse.
 • Hjælper med at forbedre blodcirkulationen og filtrerer giftstoffer i blodet.
 • Kontrollerer triglycerid- og kolesterolniveauet og regulerer blodtrykket.
 • Gør kroppen mere sur, hjælper med at eliminere syre fra indtaget af visse fødevarer.
 • Hjælper med at opløse fedt, hvilket gør det ideelt til et sundt vægttab.
 • Stimulerer fjernelsen af giftstoffer fra kroppen, så du undgår sygdom og forbedrer dit generelle helbred.
 • Booster kroppens stofskifte, hvilket hjælper dig med nemmere at forbrænde fedt.
 • Giver en mættende fornemmelse, som holder dig fra at overspise.

Instruktioner til en detoxende kur

Denne detoxende kur er bedst med økologiske produkter.

Inden du starter, bliver du nødt til at køb en økologisk, upasteuriseret og ufiltreret æblecidereddike. Husk, at du ikke behøves at drikke store mængder for at nyde godt af dens detoxende og slankende fordele. Faktisk kan du nøjes med at tage 2 spiseskefulde opløst i 2 kopper vand, tre gange i løbet af dagen.

Forbered vandet med eddike og morgenen og drik et glas inden hvert måltid. For at gøre det nemmere at få ned, tilsæt en teske honning til hvert glas.

En anden ting du kan gøre, er at lave en infusion. Bland to spiseskefulde æblecidereddike med kogende vand og honning. Bland godt og tilsæt en tepose. Drik imens den stadig er varm.

I hvor lang tid skal jeg tage det?

At følge æblecidereddike kuren udsætter dig ikke for nogle sundhedsmæssige risici. Ved a t bruge det som et naturlig kosttilskud, kan du tage det så ofte, som du har lyst til. Men husk på, at dette middel er ikke en mirakelkur. Dens resultater øges gradvist, men skal altid ledsages af en afbalanceret kost og motion. Det skal også siges, at det virker bedre hos nogle mennesker end andre. Nogle mennesker taber sig nemt, imens andre har svære ved det. I begge tilfælde er det forsøget værd.

Sørg for at drikke det mindst to gange om dagen for at opnå de bedste resultater. Hvis det indtages inden et måltid, vil det hjælpe dig med at undgå overspisning.

Det skal du huske på, når du tager den detoxende kur.

Forbehold imens du tager æblecidereddike

Æblecidereddike bør drikkes opløst i vand, da dens syre kan gøre dig dårlig. Derudover kan syren beskadige emaljen på tænderne. Du bør ikke børste dine tænder i mindst 30 minutter efter, du har drukket det.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Khezri, S. S., Saidpour, A., Hosseinzadeh, N., & Amiri, Z. (2018). Beneficial effects of Apple Cider Vinegar on weight management, Visceral Adiposity Index and lipid profile in overweight or obese subjects receiving restricted calorie diet: A randomized clinical trial. Journal of Functional Foods, 43, 95–102. https://doi.org/10.1016/j.jff.2018.02.003
 • Kondo, T., Kishi, M., Fushimi, T., & Kaga, T. (2009). Acetic acid upregulates the expression of genes for fatty acid oxidation enzymes in liver to suppress body fat accumulation. Journal of Agricultural and Food Chemistry57(13), 5982–5986. https://doi.org/10.1021/jf900470c
 • Joshi, V. K., & Sharma, S. (2009). Cider vinegar: Microbiology, technology and quality. In Vinegars of the World (pp. 197–207). Springer Milan. https://doi.org/10.1007/978-88-470-0866-3_12
 • Iman, M., Moallem, S. A., & Barahoyee, A. (2015). Effect of apple cider Vinegar on blood glucose level in diabetic mice. Pharmaceutical Sciences20(4), 163–168. https://doi.org/10.5681/PS.2015.006
 • Safari, R., Hoseinifar, S. H., Nejadmoghadam, S., & Khalili, M. (2017). Apple cider vinegar boosted immunomodulatory and health promoting effects of Lactobacillus casei in common carp (Cyprinus carpio). Fish and Shellfish Immunology67, 441–448. https://doi.org/10.1016/j.fsi.2017.06.017

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.