Diabetesudstyr til glukosemonitorering

Kontinuerlig glukosemonitorering og motion er vigtigt, når du har diabetes. I dagens artikel vil vi gerne fortælle dig om nogle enheder til kontrol af diabetes.
Diabetesudstyr til glukosemonitorering

Sidste ændring: 09 august, 2022

Diabeteskontrol er vigtigt for enhver person, der dagligt er ramt af denne sygdom. Først og fremmest skal de følge deres læges råd og supplere det med gode livsstilsvaner. Disse kan variere fra kost til korrekt hydrering, glukosemonitorering, til en sund træningsrutine.

Derefter skal du støtte det hele med en regelmæssig registrering af de aktiviteter, du udfører. Målet er at opretholde de rette vaner. Afhængig af de oplysninger, du indsamler, hjælper din læge dig med at evaluere, hvad der er godt for dig, og hvad der ikke er.

Den gode nyhed er, at du ikke længere behøver at gøre det hele i hånden. I disse dage tilbyder teknologiske fremskridt alle mulige bekvemmeligheder med blandt andet diabeteskontroludstyr.

Udstyr til kontrol af diabetes: Glukosemonitorering

Glukometer til diabeteskontrol

Glukometeret er et af de mest anvendte værktøjer til kontrol af diabetes

Glukometer (glukosemåler) bruges i vid udstrækning af mennesker med diabetes. De har i årevis været vigtige i behandlingen og kontrollen af ​​diabetes derhjemme. Dette er en enhed, der hjælper med at få øjeblikkelig information om koncentrationen af ​​glukose i dit blod.

Den måde, denne enhed fungerer på, er ved at tage en lille prøve af kapillærblod. Derefter analyserer den værdierne og giver inden for få sekunder (mellem 5 og 6) et resultat i mg/dL (milligram pr. deciliter).

I modsætning til de tests, der blev udført på hospitalet, er det ikke nødvendigt at forsøge at forårsage en stigning i hyperglykæmi for at måle den. I stedet foretager den læsningen baseret på de værdier, der findes i blodet, på det tidspunkt, hvor du laver din prøve.

Læs også: 5 planter til et stabilt blodsukker

For at udføre en hyperglykæmi-test skal personen imidlertid spise en bestemt mængde glukose på tom mave. Du får normalt et resultat et par timer senere.

Implanteret overvågningsapparatur

Du kan få information i realtid om dit blodsukker med et implanteret overvågningsapparatur til glukosemonitorering

Udover glukometeret begynder folk at bruge andre typer instrumenter, såsom implanterede overvågningsapparaturer. Disse enheder placeres under huden og giver kontinuerlig overvågning. De kaldes også kontinuerlige glukosemonitorer.

I modsætning til andre enheder måler denne slags sensorer den mellemliggende væske. Det er væsken, der omgiver cellerne i dit væv under din hud. Så det er ikke nøjagtigt en erstatning for et glukometer, men et komplementært værktøj.

Kontinuerlig glukosemonitorering er et meget værdifuldt hjælpemiddel. Dette skyldes hovedsageligt, at de ud over at indsamle mere information til mere komplette tests også giver alarmer til patienten. Disse alarmer forekommer mellem 10 og 30 minutter før et hypoglykæmi eller hyperglykæmi.

Sådanne alarmer tillader også patienten at træffe de nødvendige forholdsregler for at kontrollere deres niveauer og opretholde deres livskvalitet.

Accu-kontrollen har en sensor til implantering i armen. Sensoren skal udskiftes to gange om året. Desuden kræver resten af ​​de glukosemetre, der er tilgængelige på markedet, uskiftning hver eller hver anden uge. Så denne måler har en stor fordel og giver patienten større ro i sindet i en længere periode.

Mobiltelefon-apps til glukosemonitorering

De fleste overvågningsapparaturer leveres med en kontrolapp, der forbindes til sensoren for at indsamle dataene fra en mobiltelefon. Dette opnås specifikt gennem:

  • Eventuelle afstande rejst i løbet af dagen.
  • Energiforbruget under fysisk aktivitet.

Bemærk, at mobile applikationer er en nyhed, der har vist sig at være meget nyttigt til kontrol af diabetes. Dette er, fordi de letter indsamlingen af ​​data. Derfor giver det dig mulighed for at foretage en dybere analyse af din helbredstilstand.

Udnyt disse enheder!

Læs også: 7 tegn på, at dit blodsukker er for højt

Sådan holdes blodsukker på et minimum

Aktuelle enheder til kontrol af diabetes giver folk mulighed for at nyde en bedre livskvalitet

Du skal opretholde en rutine for at bevare kontrollen over din diabetes og minimere springene i niveauet af blodsukker. For eksempel:

  • Til at begynde med skal du overvåge dit blodsukker før, under og efter enhver fysisk aktivitet.
  • Planlæg din fysiske aktivitet på forhånd, så du kan spise den rigtige mængde kulhydrater og justere dine insulindoser.
  • Som det sidste, skal du indtage kulhydrater under din træning (hovedsageligt når det varer lang tid).

Hvis du har implanteret en kontinuerlig glukosemåler, behøver du bare at se på mobilskærmen for at vide, hvordan du har det i realtid, og hvad du kan gøre ved det. Disse typer enheder er uden tvivl en fantastisk måde at forbedre en persons livskvalitet på.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Kittah NE, Vella A. MANAGEMENT OF ENDOCRINE DISEASE: Pathogenesis and management of hypoglycemia. Eur J Endocrinol. 2017 Jul;177(1):R37-R47. doi: 10.1530/EJE-16-1062. Epub 2017 Apr 5. PMID: 28381450.
  • Grajower MM, Horne BD. Clinical Management of Intermittent Fasting in Patients with Diabetes Mellitus. Nutrients. 2019 Apr 18;11(4):873. doi: 10.3390/nu11040873. PMID: 31003482; PMCID: PMC6521152.
  • Westman EC, Tondt J, Maguire E, Yancy WS Jr. Implementing a low-carbohydrate, ketogenic diet to manage type 2 diabetes mellitus. Expert Rev Endocrinol Metab. 2018 Sep;13(5):263-272. doi: 10.1080/17446651.2018.1523713. PMID: 30289048.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.