Diego Carlos: Hans muskulatur og en alvorlig akillessene-skade

For en central forsvarsspiller er det næsten en nødvendighed at være fysisk stærk for at kunne præstere på det højeste niveau. Diego Carlos opfylder mere end rigeligt dette krav.
Diego Carlos: Hans muskulatur og en alvorlig akillessene-skade
Leonardo Biolatto

Bedømt og godkendt af læge Leonardo Biolatto.

Sidste ændring: 13 november, 2022

For at være forsvarsspiller i nutidens professionelle fodbold er fysisk styrke en næsten uundværlig egenskab. Dette bekræftes af Diego Carlos Silva, en spiller, der i flere år har udnyttet sin muskulatur til at præstere bedre på banen.

Den brasilianske spiller, der har spillet for Sevilla FC og nu forsvarer Aston Villas farver i England, er et godt eksempel på optimering af kroppen i jagten på et positivt resultat. Hans træning og genetiske forudsætninger har gjort det muligt for ham at generere muskelmasse, som er yderst gavnlig for den rolle, han spiller på sine hold.

Hvordan spiller Diego Carlos?

Før vi dykker dybere ned i, hvordan Diego Carlos har fået de muskler, han har, er det først værd at beskrive hans spillestil. Brasilianeren er 29 år gammel, 1,85 meter høj og vejer 79 kilo. Hans bedste ben er hans højre ben, og han kan spille på begge de to centrale forsvarspositioner.

Forsvarsspilleren er ofte blevet beskrevet som “en klippe”. Selvom han ikke er ekstremt stor, er han stærk og har en robust muskulatur. Hans største dyd er i en-mod-en-konfrontationer, en instans i spillet, hvor han fejler meget sjældent.

Han er ikke en hurtig forsvarsspiller. Selv om han ikke lider alt for meget, når hans hold efterlader frie rum bag sig. Hans positionering og evne til at forudse og afskære angreb i det rigtige øjeblik kompenserer for det.

Desuden spiller det til hans fordel, at han ved, at han er stærkere end de andre. Nogle gange kan han endda sparke lidt for meget, men han er kun blevet udvist seks gange – alle for et dobbelt gult kort – i 8 sæsoner i alt som professionel fodboldspiller.

Diego Carlos for Aston Villa

Diego Carlos’ fysik

I modsætning til hvad man kunne tro, har Diego Carlos sagt, at han normalt ikke laver for mange øvelser i fitnesscenteret. Han er snarere dedikeret til funktionelle bevægelser og udstrækning. Hans muskulatur er udviklet af hans genetik.

Andre fodboldspillere, såsom Adama Traoré, siger det samme som Diego Carlos med hensyn til evnen til at udvikle muskelmasse uden at skulle bruge dage på at træne vægte. Takket være hans naturlige “gave” kan han i stedet fokusere sine rutiner på at få mere kraft, eksplosivitet og hurtighed.

På de sociale netværk kan man se, hvordan den brasilianske forsvarsspiller træner meget med sin egen vægt. Nogle gange tilføjer han nogle supplerende elementer, såsom elastikker eller en træningsbold.

Spilleren skal naturligvis overholde de træningsprogrammer, som holdets træner har fastsat. Rutinerne for fodboldhold omfatter normalt træning med øvelser til at styrke musklerne isoleret.

Diego Carlos siger dog, at han ikke er specielt tiltrukket af denne type træning. Han begrænser sig til at gøre det, der er uundværligt. Det er i modsætning til andre holdkammerater, der laver ekstra øvelser. Selvfølgelig afhænger alt af den enkelte spillers bygning, genetik og behov.

Vi tror, at du måske også vil nyde at læse denne artikel: Hvad er Rodrygo Goes træningsrutine?

Skader er der ikke mange af i hans karriere

Ud over at være godt for hans spil, hjælper Diego Carlos’ fysik ham med at være beskyttet mod muskelskader, som han stort set ikke kender til. I sin karriere har han kun haft et par ugers pause på grund af traumer eller skader som følge af friktion i spillet.

Fodboldspilleren har næsten ikke lidt af muskelskader, der har holdt ham væk fra banen.

Uforudsete skader kan dog ske. Diego Carlos led af en akillessene-skade i en af sine første kampe med London-holdet. Derfor vil han være ude af spillet i ca. seks måneder.

Det betyder, at spilleren ikke vil kunne deltage i FIFA World Cup i Qatar.

Diego Carlos på banen

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Kylian Mbappé: Den næste store fodboldstjernes strenge trænings- og kostrutine

Diego Carlos og en genoptræning, der vil blive begunstiget af hans fysik

Den positive side af situationen er, at Diego Carlos’ genetik vil gøre det muligt for ham at genvinde den tabte muskelmasse relativt let. Dette er en konsekvens af muskelhukommelse, en evne hos kroppen til at bevare fibrenes reaktioner på visse stimuli, selv uden at have modtaget dem i lang tid.

Under alle omstændigheder er det klart, at fodboldspilleren vil skulle gennemgå en postoperativ genoptræningsproces som enhver anden. Han vil helt sikkert også være nødt til at ty til maskiner for at styrke sine atrofierede muskler igen.

Indtil nu har Diego Carlos’ muskulatur og fysik generelt været en elementær form for styrke i hans sportslige udvikling. De vil også give ham mange fordele i denne fase af hans karriere og i de resterende år i professionel fodbold.

Det kan interessere dig ...
7 tips til at forebygge sportsskader
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
7 tips til at forebygge sportsskader

Al fysisk aktivitet har både fordele og risici. I denne artikel viser vi dig nogle gode tips til at forebygge sportsskader.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.