Seks snedige distraktioner fra din lækkersult

Du kan undgå at blive lokket af fristelser ved at holde dit sind beskæftiget. Sådan kan du modstå trangen til usund mad, som du føler, når du keder dig, er træt eller ikke optaget af noget.
Seks snedige distraktioner fra din lækkersult

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 26 august, 2022

Hvordan bekæmper du trangen til usund mad i løbet af dagen? Lækkersult er et stort problem for mange mennesker, der prøver at holde en sund livsstil. Her er nogle snedige distraktioner fra din lækkersult, der hjælper dig med at styre din trang.

Realiteten er, at det ikke er så let. Her giver vi dig en liste over distraktioner fra din lækkersult. Prøv dem og se, hvilke af dem, der virker bedst for dig.

1. Gå en tur

Gå en tur for at reducere din lækkersult

Der er mange distraktioner fra din lækkersult. En af de bedste er noget så simpelt som at gå en tur. Det er almindeligt at få lyst til usund mad når du er træt, stresset eller har følelser af angst. Så, det hjælper at gå en tur for at:

  • Berolige og klargøre sindet
  • Forbedre humøret
  • Øge dit energiniveau
  • Tabe dig, hvis du går regelmæssigt i mindst 30 minutter af gangen.

Du behøver kun at gå i 15 minutter for at reducere din lækkersult. Hvis du har lyst, så tag nogen med dig. Dette gør, at I kan dele ideer med hinanden og styrke jeres forhold. Det er vigtigt, at holde dig hydreret før og efter du går en tur, da mangel på vand kan føles som sult.

2. Træk vejret dybt eller prøv meditation

Nogle gange skyldes lækkersult stress. Meditation er derfor en af de mest effektive distraktioner fra din lækkersult. Tag dig tid hver dag til at meditere eller praktisere dyb vejrtrækning. Det eneste du skal gøre, er:

  • Find et stille sted og sørg for, at du ikke bliver afbrudt i nogle minutter.
  • Træk vejret så dybt som du kan, ved at tælle til 4.
  • Hold vejret i 8 sekunder.
  • Ånd ud stille og roligt, og gentag denne øvelse fire gange.

Du vil få det meget bedre efter et par gentagelser. Selv hvis du allerede har det bedre efter to eller tre, er det stadig bedst at gentage øvelsen fire gange for at sørge for, at du giver ordentligt slip på din stress og spænding. Hvis du har lyst, kan du også lave denne vejrtrækningsøvelse med noget afslappende musik.

3. Spis en sund snack. Det er ikke distraktioner fra din lækkersult. Men det virker

Frugt som sund snack

Har du en kamp med din trang til søde sager? Eller måske har du lyst til noget knasende og salt? Det kan nemlig godt være, du har denne trang, fordi du ikke har spist i et par timer.

Hvis du ikke har haft muligheden for at spise i løbet af de sidste par timer, bør du tilfredsstille din sult med noget sundt. Når du har lyst til noget sødt, kan du spise tørret eller frisk frugt. Hvis du har en trang til noget, der knaser, så vælg peanuts, mandler eller andre nødder.

Hvis du ofte går og har den samme trang til noget sødt eller salt på det samme tidspunkt om dagen, så kan du forberede dig ved at have nogle sunde snacks klar allerede før lækkersulten rammer. En god løsning for at reducere din lækkersult er, at spise disse snacks lige før du normalt mærker den.

4. Drik et glas vand

Når dit sind ikke er beskæftiget, er det muligt at det er træt, og kroppen reagerer ved at trænge til noget usundt. Derfor er det en god ide, at reducere din lækkersult ved at drikke et glas vand.

Dette vil holde din hjerne hydreret og distrahere dig fra det, der optog dig. Det er ligeså vigtigt, at vandet ikke indeholder sukker, koffein eller andre kemikalier. Hvis du har lyst og hvis det er muligt, er det også en god ide at tilføje nogle isterninger. Du kan med fordel tilføje et skvæt citron for at give dit vand lidt smag.

5. Spil lidt på din mobil

Spil på mobilen

Der er forskning, der viser, at det kan hjælpe med at reducere din lækkersult at spille et spil såsom Tetris eller andre puslespil. Den enkleste løsning ville være, at downloade et lignende spil på din mobil og tage den med dig rundt.

Du bør spille i omkring tre minutter af gangen, hvilket er en god mængde tid. Bare husk, ikke at gå tabt i spillet og huske på dine ansvar, så du ikke bliver stresset. Du kan altid tegne frit hvis du ikke har spil på din mobil. Du vil opleve, at tegning har en afslappende effekt på sindet, som du kan mærke med det samme.

6. Snak med nogen

Endnu en af de gode distraktioner fra din lækkersult er at snakke med nogen. Tag et par minutter til at snakke med en kollega eller ringe til din kæreste. Prøv også at undgå at snakke om snacks, og hvis I gør, så snak om sunde frem for usunde snacks.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Shahidi F., Ambigaipalan P., Omega 3 polyunsaturated fatty acids and their health benefits. Annu Rev Food Sci Technol, 2018. 9: 345-381.
  • Jensen T., Abdelmalek MF., Sullivan S., Nadeau KJ., et al., Fructose and sugar: a major mediator of non alcoholic fatty liver disease. J Hepatol, 2018. 68 (5): 1063.1075.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.