DIY genanvendelige rondeller til at fjerne makeup

Rondeller til at fjerne makeup er en uundværlig del af enhver pleje af ansigtet. Dagens artikel vil give dig et miljøvenligt alternativ til dem, der kun bruges en gang, og du vil lære at lave nogle genanvendelige rondeller derhjemme.
DIY genanvendelige rondeller til at fjerne makeup

Sidste ændring: 26 august, 2022

Genanvendelige rondeller til at fjerne makeup er bæredygtige og miljøvenlige produkter.

Men hvorfor skulle man gå op i det?

Anvendelse af dem, der kun kan bruges én gang, fører til meget affald og bidrager til forurening af miljøet.

I særdeleshed er disse genanvendelige rondeller ideelle til en livsstil, der går ind for genbrug.  Som du kan se, vil du ikke reducere dit miljøaftryk, men også opretholde din smukke hud uden at købe produkter, der skal smides ud efter brug.

Vil du gerne vide mere om det? Så læs med her!

Hvorfor bruge genanvendelige rondeller til at fjerne makeup?

Det har spændende fordele at inkorporere bæredygtige produkter i din skønhedsrutine.

For det første er de et miljøvenligt alternativ og forurener ikke lige så meget som dem, der kun kan bruges én gang. For det andet skal man ikke bruge penge på hudpleje.

Lad os se nærmere på, hvorfor man bør bruge genanvendelige rondeller til at fjerne makeup.

Fjernelse af makeup

Det er ikke nok at vaske dit ansigt med sæbe for at fjerne al makeup, og det er derfor, du har brug for rondeller til at fjerne resterne under din aftenrutine. Disse genanvendelige alternativer er perfekte til at fjerne mascara, læbestift og andre produkter. Det eneste, du skal gøre, er at fugte dem med micellar water.

Kvinde vil fjerne makeup

Læs også denne artikel: Tips til at holde makeuptasken ren

Anbefalet af kosmetologer

Rondeller til at fjerne makeup har været moderne i nogle år. Rondeller er dog nu blevet favoritten over tid. Nogle kosmetologer anbefaler dem faktisk, fordi de er blide, ikke irriterer huden og er glimrende til dyb rensning af ansigtet.

Genanvendelige rondeller til at fjerne makeup er miljøvenlige

Hvis man bruger traditionelle vatrondeller, betyder det, at man smider omkring 60 rondeller ud om måneden. Som du kan forestille dig, skaber det meget affald. Hjemmelavede genanvendelige rondeller til at fjerne makeup hjælper dermed miljøet på de følgende måder:

 • For det første er de genanvendelige, og man reducerer sin mængde af affald.
 • For det andet er det en glimrende måde at genbruge sit gamle tøj og håndklæder på.

Måske denne artikel også vil interessere dig: Vælg denne makeup hvis du er nybegynder

Reducér dine økonomiske udgifter

Hvor mange rondeller bruger du, hver gang du fjerner din makeup? Mellem to og fire om dagen sikkert. Det betyder, at du bruger mellem 730 og 1460 rondeller om året, hvis du regner det ud.

Hvis du dog tilføjer genanvendelige rondeller til din rutine, kan du bruge dem igen og igen i flere måneder og år. Det fører til en betydelig besparelse!

De er gode til alle hudtyper

De er gavnlige til fedtet, kombineret og tør hud på grund af, hvor bløde de er. De er også nyttige til at rengøre både ansigt og hals.

De er nemme at vaske

Genanvendelige rondeller absorberer makeup og urenheder. Af den grund skal man vaske dem efter hvert brug.

Hvordan?

Det er faktisk ret simpelt: Man skal blot vaske dem i hånden med sæbe og vand eller smide dem i en vaskepose i vaskemaskinen.

Lav genanvendelige rondeller til at fjerne makeup derhjemme

Det er faktisk ret simpelt, og man skal blot bruge nogle basale materialer, som man sikkert allerede har derhjemme.

 • Et stykke flannelstof.
 • Et håndklæde.
 • En kuglepen eller tusch.
 • Tråd.
 • Et rundt glas eller en genstand, man kan bruge til at tegne formen på rondellen.
 • En saks.
Genanvendelige roneller af stof

Har du fundet materialerne? Lad os komme i gang! Følg denne procedure:

 • Først placerer du formen ovenpå stoffet.
 • Derefter tegner du rundt langs cirklen og gentager proceduren på stoffet, så mange gange du ønsker (det afhænger af, hvor man rondeller du har brug for).
 • Derefter klipper du cirklerne ud med en saks.
 • Sæt et stykke håndklædestof sammen med et stykke flannelstof.
 • Sy rundt langs hele kanten.
 • Til sidst opbevares de i en glasbeholder for at holde dem rene.

Genanvendelige rondeller til at fjerne makeup er et bæredygtigt alternativ

Mere end ni millioner vådservietter og vatrondeller bliver smidt ud hver dagVed at erstatte dem med genanvendelige produkter kan man gøre lidt, som kan føre til store resultater. Denne ændring han have en positiv effekt på miljøet, æstetik og økonomien for hver enkelt person.

Genanvendelige rondeller til at fjerne makeup har en lang levetid, men vil ikke holde evigt. Som med enhver anden type stof er man nødt til at stoppe med at bruge dem på et tidspunkt.

Det er derfor, man bør gå ind for genbrug, da det er en god måde at leve på.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Walters RM, Mao G, Gunn ET, Hornby S. Cleansing formulations that respect skin barrier integrity. Dermatol Res Pract. 2012;2012:495917. doi:10.1155/2012/495917
 • Draelos ZD. Facial skin care products and cosmetics. Clin Dermatol. 2014 Nov-Dec;32(6):809-12. doi: 10.1016/j.clindermatol.2014.02.020. Epub 2014 Oct 29. PMID: 25441474.
 • Cantarellas, V. Del caldo casero al Tacobell. Aproximación etnoarqueológica a la gestión de desechos domésticos. España: Universitat de les Illes Balears; 2019.
 • Chacon, M, Pacheco, A, Cendejas M, Ortega, F. Tendencia del crecimiento en la cultura del reciclaje. Revista de Ciencias Ambientales y Recursos Naturales. 2016; 2 (5): 63-72.
 • Lara, J. Reducir, reutilizar, reciclar. Elementos: Ciencia y cultura. 2008. 15 (69), 45-48.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.