Dot eyeliner: Makeup-trenden, der triumferer på TikTok

Dot eyeliner er en af de øjenmakeup-trends, der har fået flest tilhængere i verden. Hvad består den af? Her er alle detaljerne!
Dot eyeliner: Makeup-trenden, der triumferer på TikTok

Sidste ændring: 14 november, 2022

Ved du, hvad dot eyeliner er? Skønhedstrends spredes nu gennem forskellige kanaler, der når ud til alle i løbet af få sekunder. Det er tilfældet med de sociale netværk, som er platforme, hvor disse tips, tricks og tendenser har en tendens til at gå viralt.

Dot eyeliner er for eksempel en stil, der er set både på runways og i Instagram- og TikTok-videoer. Den er blevet delt af mange berømtheder og er blevet en af de foretrukne nye øjenmakeupteknikker. Så hvad er denne nye skønhedstrend, og hvordan kan du være med på den?

Vi fortæller dig alt, hvad du behøver at vide i denne artikel.

Hvad er dot eyeliner?

For nogle år siden begyndte Geraldine Chaplin, datter af den elskede Charles Chaplin, at påføre dot eyeliner under hvert øje. Selv om det ikke gik viralt på det tidspunkt, tog flere modeller, skuespillerinder, influencers og andre modepersonligheder det med tiden til sig og spredte det overalt.

De mest prestigefyldte modeller bærer denne makeup-stil under modeuge-shows rundt om i verden. Som navnet antyder, er det en måde at påføre eyeliner på med en eller flere prikker.

Du kan lave bare én prik eller flere, afhængigt af den stil, du ønsker at opnå. Generelt tilføjes disse prikker på den nederste vippelinje. Hvad angår farverne, er der som i mode ikke rigtig nogen regler for, hvilke farver man skal bruge.

Ud over den klassiske og evige sorte er der dem, der vælger at lave prikker i farver, der matcher farven på den øjenskygge, de har på i det øjeblik. Faktisk findes der nu produkter med metallic-applikationer, der lyser området op.

Så hvordan anvender man denne type makeup? Lad os tage et kig på det.

Kvinde påfører dot eyeliner

Sådan anvender du dot eyeliner-teknikken

Som nævnt er dot eyeliner en makeupstrategi, der bruges til at fremhæve øjnene og intensivere dit udseende. Generelt er de prikker, der påføres, små, og der er normalt kun én i midten af øjet.

Innovationer fra professionelle makeup-artister har dog ikke ladet vente på sig, så det er nu muligt at se trekanter, hjerter og endda andre former, der erstatter de oprindelige prikker.

Også andre prikker er blevet tilføjet af nogle mennesker for at danne en linje af prikker, der løber langs den nederste del af øjet. Det skal bemærkes, at denne effekt er for vovede personligheder, der søger en afvigelse fra den klassiske sorte eyeliner.

Denne makeupdetalje påføres i slutningen af din makeuprutine, når du er færdig med at påføre pudder, blush, skygger osv. Derefter skal du vælge, hvilken form du vil have (en prik, et hjerte eller en trekant).

Med din eyeliner – uanset hvilken farve du ønsker – skal du tegne formen. Hvis du vælger en farvet, skal du først skitsere formen med en hvid og derefter tegne med farven ovenpå. På denne måde vil farven stå mere frem. Prøv til sidst at anvende den samme nuance af øjenskygge, så konturen forbliver intakt i længere tid.

Hvad gør man, hvis det går galt? Selv om dette er en meget enkel teknik at øve sig på derhjemme, kan det mislykkes. I så fald skal du blot påføre en dråbe makeupfjerner på en vatpind og forsigtigt fjerne prikken.

Vi tror, at du måske også vil være interesseret i at læse dette: Makeup i ét lag: Hvad handler denne skønhedstrend på TikTok om?

Nogle tips til at påføre dot eyeliner

  • Vælg en flydende eyeliner af god kvalitet. Ellers forringer det ikke kun resultatet, men der kan også opstå allergiske reaktioner.
  • Før du påfører eyelineren under øjet, skal du lægge lidt på din hånd for at undgå at få overskydende produkt direkte på øjenlåget.
  • Til sidst påfører du din mascara som sædvanlig.
Kvinde får lagt makeup

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Fjern din makeup med disse 6 naturlige olier

Professionel makeup derhjemme

Vi har nu gennemgået, hvordan du kan inkorporere denne professionelle makeupteknik derhjemme, og som du måske har set, er det ret nemt at gøre. Hvis du opdager, at det er svært at holde hånden rolig, eller hvis du har problemer med at tegne formen, er det vigtigt at øve dig først, indtil du bliver mere sikker.

Næste skridt bliver at vise dine øjne frem på en anderledes og – det siger sig selv – iøjnefaldende måde. Vi håber, at du giver denne makeup-trend en chance og nyder resultatet!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.