Makeup i ét lag: Hvad handler denne skønhedstrend på TikTok om?

Er det muligt at lægge makeup i kun få trin og stadig se perfekt ud? Der findes en teknik, der er populær på de sociale medier på grund af den effekt, den opnår. Vi forklarer dig alt, hvad du skal vide om denne "makeup i ét lag".
Makeup i ét lag: Hvad handler denne skønhedstrend på TikTok om?

Sidste ændring: 26 august, 2022

Når man scroller gennem de sociale netværk, finder man en verden af tips og skønhedstutorials. Nogle er mere effektive, og andre kræver en vis omhu. Anbefalinger bliver ofte til trends på grund af de resultater, de giver. Dette er tilfældet med makeup i ét lag, en berømt trend på TikTok.

Platformen viser i korte videoer den måde, som mange kvinder anvender den sædvanlige kosmetik på, men samler flere trin. Teknikken har til formål at spare tid.

Resultatet ser strålende ud, som om man har gennemgået rutinen lag for lag. Når metoden er korrekt udført, afslører den ikke hudfejl, linjer eller rynker. Denne form for makeup er kommet for at blive, og vi viser dig hvorfor.

Hvad er makeup i ét lag, og hvad er fordelene ved det?

Denne form for makeup er baseret på at give huden alle de produkter, den har brug for til at pleje den. Men i stedet for at gøre det produkt for produkt påfører du kosmetikprodukterne samtidig og blander dem derefter.

Processen omfatter foundation, concealer, blush, bronzer og endda solcreme, som påføres på de områder af ansigtet, hvor du normalt ville påføre dem hver for sig. Øjenbryn, øjne og læber skal man tage sig af på et senere tidspunkt.

Hvis du undrer dig over den største fordel ved at bruge denne form for pleje, er det kortere tid foran spejlet end ved den traditionelle måde at lægge makeup på.

Ved at vide, hvordan du vælger de produkter, du vil bruge, overholde den forudgående forberedelse af huden og udvikle teknikken korrekt, vil din ansigtshud desuden se strålende ud.

Kvinde tager læbestift på

På TikTok kan du finde mange videoer med skønhedstips. Nogle af dem er nyttige, og andre er ikke.

Sådan lægger du makeup i ét lag

At lægge makeup i ét lag indebærer ikke ny viden. Det handler mere om at åbne dit sind en smule og give alt-i-en-stilen en chance. Nedenstående opdeler vi de tre enkle trin, som de mest populære TikTok-tutorials indeholder.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Den korrekte rækkefølge for makeupprodukter

1. Påfør produkterne på dit ansigt

Det første, du skal gøre, er at lægge makeuppen på dit ansigt produkt for produkt. Det er vigtigt, at du vælger cremeprodukter, ellers opnår du ikke det ønskede resultat. Makeupcremer giver et naturligt udseende og fungerer bedre.

En anden fordel ved sådanne produkter er, at de fleste indeholder solcreme. Men hvis du tjekker etiketten, og den ikke angiver nogen beskyttelsesfaktor, skal du tilføje solcremen først.

Hvert produkt skal på det sted, hvor du ville bruge dem hver for sig. Fordel f.eks. foundation på de områder af ansigtet, som du normalt dækker. Læg derefter blush og concealer der, hvor de hører hjemme.

2. Fugt med et fikseringsmiddel

Når du har fordelt produkterne, skal du drysse lidt makeup-fikseringsmiddel på for at holde cremerne fugtige. Generelt sørger fikseringsmiddel for at bevare makeuppen på plads i flere timer. Men det tjener også yderligere formål, såsom at fugte huden, opfriske den og forhindre produkterne i at sprække på ansigtet.

Det er netop det, du ønsker at gøre ved at tilsætte et fikseringsmiddel til makeup i ét lag. Når du er færdig med processen, kan du, hvis du ønsker det, sprøjte endnu en smule fikseringsmiddel på for at forhindre overskydende glans.

3. Bland

Dette er det sidste trin. Med en pensel eller en makeupsvamp spreder du cremerne ud på huden.

Gør dette, mens du er forsigtig med ikke at efterlade ophobede produkter og sørger for, at cremerne ikke blandes. Hver linje skal bevare sin retning.

Takket være deres ergonomiske form opnår beauty blendere en perfekt tekstur og dækker alle hjørner af ansigtet, herunder vanskelige områder som næsekanterne og nær tårefladen. Fugt blenderen en smule, før du blander din makeup for at opnå et vellykket resultat.

Hvis du vælger at arbejde med en pensel, skal du sørge for, at det er en pensel af god kvalitet for at sikre grundig dækning og camouflere ufuldkommenheder. Du får et bedre resultat, hvis du anvender følgende pensler:

  • Påfør foundation med en foundationbørste.
  • Blush med en skrå børste.
  • Påfør bronzer med en bronzerbørste.

Når du er færdig med at blande, skal du gå videre til øjenbryn, øjne og læber.

Vigtigheden af at forberede din hud før makeup i ét lag

Uanset om du bruger makeup i ét lag eller traditionelle metoder, ligger hemmeligheden bag en god makeup i at forberede din hud. Med en forberedt hud optager den produkterne ordentligt. Timer senere vil den ikke se for fedtet eller tør ud.

Det er vigtigt at rense, fugte og tone ansigtet samt sørge for solbeskyttelse, før man går over til kosmetik. Når du fugter på forhånd, sidder makeuppen ordentligt fast, fordi den sidder på en blød hud. Ved at bruge toner kontrollerer du også olie og fjerner urenheder.

Hvis du har lyst, kan du bruge en primer, før du lægger makeup i ét lag. Men hvis du vælger produkter som f.eks. BB-creme, får du fordelene ved en primer, foundation og concealer i et enkelt produkt.

Toner til ansigtet

En forudgående forberedelse af huden er nøglen til at påføre makeup og få den til at se godt ud.

Vi tror, at du måske også vil nyde at læse denne artikel: Tips til sikker øjenmakeup

Vær opmærksom på de produkter, du bruger

I tilfælde af sart hud er det tilrådeligt at konsultere en hudlæge om de bedste kosmetiske ingredienser til din hud. Det spanske akademi for dermatologi og venerologi understreger faktisk vigtigheden af at vælge passende produkter i forhold til hudtype.

Ansigter med hudforandringer kan også have gavn af makeup i ét lag. Nøglen ligger i at vælge de rigtige stoffer.

Bladet Farmacia Profesional foreslår særlige dermatologiske formler til makeup til denne type hud, da de garanterer en optimal effekt og meget let tåles af mange forskellige hudtyper.

Det kan interessere dig ...
Hvad er meningen med TikTok-trenden “Glow Up”?
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Hvad er meningen med TikTok-trenden “Glow Up”?

"Glow up" er den glød, du kan opnå ved at ændre dig indefra og ud. Vi giver dig nogle tips her i artiklen, så du kan opnå det.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.