13 tricks til makeup og frisurer, der sparer tid om morgenen

At sove med fletninger, blande foundation med fugtighedscreme og erstatte nogle kosmetikprodukter er nyttige genveje til at blive klar til tiden. Her er nogle andre tips til at fremskynde din morgenrutine.
13 tricks til makeup og frisurer, der sparer tid om morgenen

Sidste ændring: 26 august, 2022

Det er ikke let at finde metoder, der sparer tid om morgenen. Så snart vækkeuret ringer, begynder kapløbet om tiden til at gøre sig klar til at komme ud af døren. Men er der en måde at forkorte disse rutiner på? Ja, ved at anvende makeup- og frisuretricks kan du spare et par minutter i din daglige skønhedsrutine.

Det handler ikke om at udelade nogle trin, men om at opsummere dem og garantere et pænt udseende. Kvinder sætter ofte pris på den ekstra tid, de kan bruge på deres hud og hår, så de kan komme af sted i tide til at køre børnene i skole, tage på arbejde eller gøre ærinder.

Du har måske allerede flere kosmetiske og stylingmæssige genveje på plads, men det er værd at tilføje de anbefalinger, som vi nu vil præsentere dig for.

Hvorfor er makeup og frisure vigtigt hver dag?

Magasinet Funcae Digital nævner, at makeup er til stede i mange kvinders hverdag og er relateret til modefaktorer som f.eks. tøj og frisure. Selv om tendenserne ændrer sig hele tiden, er det makeup en vedvarende interesse for æstetik.

Makeup og frisuretricks om morgenen hjælper dig til altid at være velplejet og vise et godt billede udadtil. Consorcio Institución Ferial de Madrid understreger, at ligesom du passer på dit indre, skal du også være opmærksom på dit ydre.

Når du lægger makeup og styler dit hår, vil du føle dig mere attraktiv, øge dit humør og din selvtillid og være klar til enhver mulig begivenhed.

De bedste makeup- og hårstylingstricks, der sparer tid om morgenen

Selv om du er nødt til at spare på hjørnerne under processen, skal du sørge for at fremhæve dit udseende og forkæle dig selv med følgende anbefalinger.

1. Brug makeupsvampe

Makeupsvampe, der er kendt som beautyblendere, er perfekte, når man vil skynde sig. Disse værktøjer tilpasser sig smidigt til hudens form og giver samtidig en naturlig tekstur.

Hvis du fugter beautyblenderen, kan du bruge den til at påføre foundation, concealer eller BB-creme bedre. Med den mister du ikke produkt, og du undgår at få beskidte hænder, hvilket sparer tid.

Kvinde bruger beautyblender, da det sparer tid om morgenen

En beautyblender-svamp gør dine morgentrin lettere, fordi den kan hjælpe dig med at spare både produkt og tid.

2. Påfør ansigtsserum, før du går i bad

Det er ideelt at bruge serum eller ansigtsolier, før du går i bad, så de får tid til at opfylde deres funktion. Når du kommer ud af bruseren, er din hud klar til at modtage en fugtighedscreme.

Du kan også prøve flash ampuller. Disse hudrevitaliserende midler forskønner ansigtet øjeblikkeligt.

Huden absorberer disse væsker hurtigt og bidrager til en frisk, strålende teint. Til morgensessionen udvisker pro-makeup-enkeltdoserne hyperpigmentering og skjuler fine linjer.

3. Sov med fletninger i håret, så du sparer tid om morgenen

At flette håret er en anbefaling med ideelle resultater, hvis du starter det aftenen før. For at gøre dette skal du tørre dit hår, men ikke helt.

Lad det være lidt vådt, flet det og sov med det. Om morgenen, når du løsner fletningen, sparer du tid både på at rede dit hår ud og ved at vise de naturlige bølger frem.

4. Sno dit hår, mens du styler

Hyppig brug af fladjern og føntørrer har en tendens til at skade håret. Men for dem, der gerne vil variere deres stil uden at ty til varme, er det muligt at lave snoede knuder i det forreste lag.

Sno tykke lokker op, og lad dem blive i under makeup og påklædning. Lige inden du går ud, skal du rede dem ud. Du vil bemærke, hvordan dit hår får lidt ekstra volumen.

5. Læg falsk øjenskygge på dine øjne

Har du hørt om falsk øjenskygge? Grundlaget for denne teknik er, at du bare påfører en tyk streg på dine øjenlåg og derefter blender den ud. Effekten, du får, er smokey eyes, uden at du behøver at bruge pensler og flere skygger.

6. Makeup- og frisuretricks: Brug BB-creme

BB-cremer er multifunktionelle cremer, fordi de korrigerer ujævnheder, fugter og fungerer som makeup-base. Takket være disse funktioner sparer du et par minutter foran spejlet.

Med disse formler behøver du ikke at vente på, at huden absorberer fugtighedscremen, før du påfører foundation og pudder. Resultaterne er utrolige. Det vil ikke se ud som om, du har udelukket nogen produkter fra din skønhedsrutine.

Vi tror, at du måske også vil nyde at læse denne artikel: Formålet med farvekorrigerende makeup, og hvordan man bruger det

7. Udskift læbestift med lipgloss

Lipgloss supplerer et enkelt, fejlfrit udseende. Det er et produkt, der ikke kræver så meget præcision at påføre som læbestift ville gøre.

Hvis du ønsker at tilføje et strejf af farve til din mund, så køb en gloss med let pigmentering. Disse sticks er også gennemsigtige, de tilføjer bare en bestemt nuance. Desuden kan du smøre dem på uden at se dig selv i spejlet!

8. Hold dit hår med spænder

Tag våde lokker, og hold dem bag ørerne med hårnåle eller spænder. Idéen er, at du går din kosmetik igennem, tager tøj på og spiser morgenmad, så dit hår får en chance for at tørre. Til sidst løsner du det og føntørrer det.

9. Pak dit hår ind om natten

Et forslag fra gamle dage er at pakke dit hår ind i et lommetørklæde og gå i seng. Sørg for, at det er et silketørklæde, da det minimerer friktionen. Desuden bliver det lettere at tage ud, og du skal bruge mindre tid på at rede det ud.

10. Vask dit hår med tørshampoo, da det sparer tid om morgenen

Tørshampoo er et simpelt og effektivt produkt. Det består af en spray- eller pulverformel, der absorberer hårets olie og får håret til at se nyvasket ud.

Det er vigtigt at præcisere, at denne slags shampoo ikke erstatter konventionel hårpleje, men camouflerer snavset.

Mens du venter på effekten, kan du gå videre med nogle plejetrin. Følg disse trin:

  1. Spray produktet på dit hår.
  2. Vent den tid, der er angivet af producenten.
  3. Massér forsigtigt med fingrene.
  4. Børst for at sprede stoffet.
Kvinde anvender tørshampoo

Tørshampoo er en mulighed for at fremskynde processen, selv om det ikke er en erstatning for konventionel shampoo.

11. Tør dit hår med en mikrofiberklud

Hvis du har et par minutter til at vaske dit hår i stedet for at bruge tørshampoo, skal du ikke tørre det med et bomuldshåndklæde, når du kommer ud af brusebadet. En mikrofiberklud er at foretrække, da det hurtigt suger fugt op, og du sparer tørretiden ved ikke at bruge en hårtørrer.

12. Bland fugtighedscreme med concealer: Det sparer tid om morgenen

Et af tricksene til hurtig makeup og styling om morgenen er at kombinere concealer og fugtighedscreme i en enkelt påføring. Sammenblandingen af de to stoffer forringer ikke deres effektivitet. Tværtimod gør det huden klar til at optage foundation bedre.

13. Tør kun dit pandehår, så du sparer tid om morgenen

Hvis du har langt hår, og du gør det vådt om morgenen, så gør det til en prioritet at tørre pandehåret. På den måde sikrer du, at den forreste del er præsentabel. Resten af håret kan lufttørres.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse:De mest almindelige ingredienser i makeup

Brug altid kvalitetsprodukter til makeup- og frisuretricks

Målet med makeup- og stylingtricks er at spare dig tid om morgenen uden at forsømme dit personlige udseende. Det er dog vigtigt, at du udfører tipsene med kvalitetsprodukter.

Det betyder, at du ikke bør erstatte sikker kosmetik med billige produkter, der risikerer din huds og dit hårs sundhed. Du må heller ikke glemme vigtige trin, f.eks. at anvende solcreme.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.