8 fordele ved at drikke basilikum-te hver dag

Udover at være god til at hjælpe dig med at fordøje store måltider hjælper basilikum-te også med at lindre hovedpine, og forhindre stress i at skabe kaos i din krop. Prøv det!
8 fordele ved at drikke basilikum-te hver dag

Sidste ændring: 26 august, 2022

Da basilikum-te te er en af ​​de bedste måder at drage fordel af basilikum-planten, vil vi gerne fremhæve 8 grunde til at drikke det hver dag.

Basilikum er en velduftende medicinsk plante, der har været brugt i hundreder af år, på grund af dets anvendelser både i køkkenet og i alternativ medicin.

Den tilhører familien Lamiaceae, og har ovale blade, og bundter af hvide eller rosa blomster, der vises om sommeren.

Basilikum har gode helbredende kræfter, på grund af dets indhold af antibakterielle og antiinflammatoriske stoffer. Derudover kan det endda forhindre muskelspasmer.

Det har et højt indhold af æteriske olier, antioxidanter og andre næringsstoffer, hvilket gør det godt for dit helbred på mange måder.

Men nogle mennesker kender ikke til basilikum-plantens vidunderlige kræfter, og har ingen idé om, hvor godt det er for deres helbred.

Fordele ved at drikke basilikum-te

1. Det forbedrer åndedrætssystemets helbred

Kvinde med forkølelse der bør gøre brug af de mange fordele ved at drikke basilikum-te

Basilikum er bemærkelsesværdigt godt for dit åndedrætssystem.

De antibakterielle, afgiftende og anti-inflammatoriske fordele ved basilikum hjælper med at rense luftvejene i dit åndedrætssystem. Dette fjerner toksiner, der har tendens til at forårsage sygdom.

Det har også en slim-løsnende effekt. Det hjælper med at slippe af med slim, for at lindre symptomer på bronkitis og astma.

Da det forbedrer dit immunsystem, er det desuden en effektiv løsning for en forkølelse eller influenza.

2. Det beskytter dine nyrer

Den diuretiske effekt af basilikum-te er ideel til at forbedre nyrefunktionen. Dette er især tilfældet, når mange væsker og toksiner befinder sig i dit nyrevæv.

Basilikums antiinflammatoriske effekt hjælper dine nyrer med at fungere korrekt, samt forhindrer infektion og nyresvigt.

Desuden skaber dets antioxidanter en beskyttende barriere, der kan oxidative skader og toksiner væk, hvilket reducerer risikoen for nyresten og kroniske sygdomme.

Som om det ikke var nok, øger det også urinproduktionen. Dette hjælper med at fjerne bakterier, der vokser i din urinvej.

3. Det bekæmper stress

Kvinde med stress

Når du drikker basilikum-te, virker de naturlige ekstrakter i basilikum som et middel mod stress, som kan gøre dig afslappet både fysisk og mentalt inden for få minutter.

Hvis du drikker det i små mængder hjælper det med at stoppe overdreven produktion af stresshormonet cortisol. I stedet for det øger din udskillelse af positive endorfiner.

Da det hæmmer oxidativt stress, er det også fantastisk til at optimere din ydeevne.

4. Det forhindrer orale infektioner

De anti-mikrobielle stoffer i basilikum-te skaber en beskyttende barriere mod bakterier, der forårsager oral infektioner og sygdom.

De dybderenser din mund og fjerner madrester, der gør det muligt for bakterier at reproducere sig.

Det er endda et hjem middel til dårlig ånde og tandkødsbetændelse. Det neutraliserer dårlig ånde og reducerer inflammation.

5. Det lindrer hovedpine

Kvinde med hovedpine

Basilikum-te er en effektiv løsning til spændingshovedpine, der forhindrer dig i at nyde din dag.

Dens antiinflammatoriske og beroligende egenskaber hjælper med at optimere celle-regenerering og forbedre omsætningen.

Dette sker ved at drikke basilikum-te, samt ved at anvende varme kompresser af basilikum-te.

6. Det forhindrer for tidlig aldring

På grund af dets høje indhold af flavonoider og tanniner, er basilikum-te fremragende til at forhindre for tidlig celle-ældning.

Sammen med de æteriske olier, beskytter disse stoffer dit væv fra den form for nedbrydning, som frie radikaler forårsager. Dette hjælper også med at forhindre alvorlige sygdomme.

Samtidig er det godt for din hud, da det beskytter den mod rynker og pletter, der kommer med alderen.

7. Det forbedrer fordøjelsen

Kvinde laver en cirkel med hænderne på maven

Basilikum-te er godt for din fordøjelse, og kan hjælpe med at kontrollere mavesmerter, luft i maven og betændelse.

Hvis du drikker denne te opbygger du sunde tarmbakterier, og hjælper din krop med at få tarmfunktionen i bevægelse.

Det er et godt middel til fordøjelsesbesvær efter tunge måltider, da det regulerer mavens pH balance, og stopper overdreven produktion af mavesyre.

8. Det holder betændelsestilstande under kontrol

At drikke basilikum-te hver dag er en måde at fremme en ordentlig balance, når det kommer til din krops inflammatoriske processer, især hvis du har en skade eller gigt.

Basilikum reducerer betændelse, stimulerer fjernelsen af ophobet væske, og hjælper med smerte.

Er du klar til en kop basilikum-te? Gå ned og køb lidt frisk basilikum på markedet, og lav denne te hver dag, for at nyde alle disse mange fordele!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.



Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.