Sådan kan du eliminere urinsyre med artiskok og citronvand

Både artiskokker og citroner har diuretiske og rensende egenskaber, som hjælper med at kontrollere betændelse, forårsaget af opbygning af urinsyre, og de kan hjælpe med at fjerne det fra din krop.
Sådan kan du eliminere urinsyre med artiskok og citronvand
Karla Henríquez

Bedømt og godkendt af læge Karla Henríquez.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Urinsyre er et stof produceret af kroppen, mens den nedbryder purinerne i den mad, du spiser. Men når der er for meget af det, kan du blive nødt til at skulle eliminere urinsyre ved hjælp af specifikke naturlige remedier.

Dine celler arbejder hårdt for at opløse disse stoffer, ved at overføre dem til blodbanerne, og senere fremme dens eliminering gennem dine nyrer.

Disse organer filtrerer dit blod og uddriver affaldsstoffer gennem din urin.

Men når der bliver opbygget for meget urinsyre – enten fordi du har produceret for meget eller ikke kan eliminere det hele – kan det ske, at en tilstand er kendt som hyperuricæmi udvikler sig.

Dette skaber en ubalance og betændelsestilstande i dit væv, hvilket til sidst danner hårde krystaller, der påvirker dine nyrers og leds helbred.

Heldigvis er der naturlige produkter, der kan hjælpe med at støtte din krops afgiftnings-processer og fjerne dette stof.

I dag ønsker vi at foreslå en behandling lavet med artiskok og citron. Disse er to alkaliske ingredienser, der er effektive remedier mod dette problem.

Prøv det!

Eliminer urinsyre med artiskok og citronvand

Artiskok og citronvand er en rensende drik, der er blevet populær over hele verden, på grund af de mange fordele, som disse ingredienser har for kroppen.

Først og fremmest er det lavt i kalorier og rigt på vitaminer og mineraler. Således kan dette kosttilskud bidrage til vægttab, samtidig med at det regulerer kolesterol og triglycerid-niveauer.

Denne driks fordøjelsesegenskaber har endda været brugt til at behandle inflammatoriske sygdomme, såsom dem, der forårsager opbygning af urinsyre i kroppen.

Derudover indeholder den også kraftige antioxidanter, der nedsætter risikoen for cellulær skade og forhindrer sygdomstilstande, der er forårsaget af for tidlig forfald af kroppens væv.

Fordelene ved artiskokker til bekæmpelse af urinsyre

artiskokker mod urinsyre

Artiskokker er meget sunde grøntsager, der har været brugt i århundreder på grund af deres høje indhold af essentielle næringsstoffer.

De indeholder betydelige mængder af:

 • Vitaminer (A, B-kompleks, C)
 • Mineraler (fosfor, jern, calcium, kalium, magnesium)
 • Kostfibre
 • Kulhydrater
 • Proteiner
 • Essentielle fedtsyrer

Disse næringsstoffer giver artiskokker evnen til at opløse de fedtholdige kemiske forbindelser, der akkumuleres i dit væv, og de optimerer de grundlæggende funktioner i leveren. De organiske syrer reducerer forekomsten af ​​puriner i din krop, og fremmer nyrenes evner til at filtrere dem fra.

Derudover virker artiskokker også som et naturligt vanddrivende middel, hvilket øger din urinproduktion, hvilket gør, at din krop kan fjerne skadelige stoffer mere effektivt .

Plus, da de kun indeholder 40 kalorier, er denne madvare et godt supplement til en slankekur, idet de kan hjælpe dig med at undgå problemer med dit stofskifte.

Fordelene ved citroner

citroner

Citroner er en alkalisk citrusfrugt, der i århundreder har været brugt til at bekæmpe sygdomme.

Deres høje indhold af vitaminer, mineraler og naturlige fibre forbedrer kroppens nedbrydning af puriner og optimerer deres eliminering gennem urinen.

De naturlige syrer i citroner bliver alkaliske, når de befinder sig i kroppen, og balancerer pH-niveauerne i blodbanen.

Derudover stimulerer deres næringsstoffer dannelsen af ​​kalciumkarbonat, en kemisk forbindelse, der er afgørende for neutraliseringen af ​​urinsyre.

Besøg også denne artikel: De 5 bedste teer til at reducere urinsyre

Sådan tilbereder du artiskok og citronvand til at eliminere urinsyre

eliminer urinsyre med artiskok te

Du behøver ikke være ekspert indenfor naturmedicin for at forberede denne drik lavet med artiskok og citron.

Husk at købe de mest friske ingredienser for at sikre, at de beholder alle deres medicinske kvaliteter.

Ingredienser

 • 2 medium artiskokker
 • 1 liter vand
 • Saften fra 1 citron

Forberedelse

 1. Først skal du skære artiskokkerne i mange små stykker og koge dem i vandet, indtil de er bløde.
 2. Når artiskokkerne er bløde, skal du tilsætte citronsaften og lade det køle, indtil det når en rimelig temperatur til at drikke.
 3. Si væsken, hæld den i et glas og drik den en halv time før hvert hovedmåltid.
 4. Gentag denne proces i to uger som en del af en detox-plan for at eliminere urinsyre.
 5. Når du har renset din krop, skal du drikke det som en forebyggende foranstaltning to til tre gange om ugen.

At drikke denne sunde drik vil hjælpe dig med at eliminere urinsyre, mens du samtidig også bekæmper fedme.

Det er vigtigt at fortsætte med at begrænse dit indtag af fødevarer, der er rige på fedtstoffer og puriner, fordi de naturligvis kan gøre effektiviteten af ​​denne behandling ringere. Disse tip vil helt sikkert hjælpe dig med at eliminere urinsyre!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Maiuolo, J., Oppedisano, F., Gratteri, S., Muscoli, C., & Mollace, V. (2016). Regulation of uric acid metabolism and excretion. International Journal of Cardiology. https://doi.org/10.1016/j.ijcard.2015.08.109
 • Álvarez-Lario, B., & Macarrón-Vicente, J. (2010). Uric acid and evolution. Rheumatology. https://doi.org/10.1093/rheumatology/keq204
 • Llorach, R., Espín, J. C., Tomás-Barberán, F. A., & Ferreres, F. (2002). Artichoke (Cynara scolymus L.) Byproducts as a potential source of health-promoting antioxidant phenolics. Journal of Agricultural and Food Chemistry. https://doi.org/10.1021/jf0200570
 • González-Molina, E., Domínguez-Perles, R., Moreno, D. A., & García-Viguera, C. (2010). Natural bioactive compounds of Citrus limon for food and health. Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis. https://doi.org/10.1016/j.jpba.2009.07.027

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.