En smoothie til at stimulere din hjerne og forbedre dit humør

Denne smoothie vil gøre dig i bedre humør, hjælpe dig med at starte din dag med ekstra energi og vil holde dig mæt indtil frokost.
En smoothie til at stimulere din hjerne og forbedre dit humør
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 02 marts, 2023

Denne her smoothie er lækker, let at lave og virkelig energirig. I denne artikel bringer vi dig en smoothie til at stimulere din hjerne og forbedre dit humør!

Drømmer du også om at være mere produktiv? Denne smoothie giver både energi og er nøglen til et mere stabilt humør.

Kaffe kan være fint til at give et kortvarigt energiboost, men giver ikke rigtigt mening i det lange løb. Kaffe bliver nemlig kun i blodet omkring en til halvanden time.

Avocado og kakaopulver er til gengæld den helt rigtige blanding for at være på toppen længere tid ad gangen. De giver også en dejligt langvarig mæthedsfornemmelse.

Avocado er sundt, også selvom det indeholder en del fedt. Du kan roligt spise avocado i moderate mængder uden at blive fed. Denne her avocadosmoothie kan sagtens indgå i din slankekur. Faktisk vil dens høje fiberindhold forbedre din fordøjelse, mens dens fedtsyrer vil give dig en god mæthedsfornemmelse. Begge kan hjælpe dig med at tabe dig.

Derudover kan ordentlig næring såsom avocado også forebygge hovedpine og humørsvingninger forbundet med ustabile blodsukkerniveauer.

Stimuler din hjerne med en smoothie af avocado og kakao

Kalorieindholdet i chokolade og avocado lyder sandsynligvis som en tikkende bombe mod sundheden for de fleste af vores læsere. Men intet kunne være længere fra sandheden.

Disse to fødevarer tilfredsstiller hjernen. Men du skal vide, hvornår og hvordan du skal indtage dem. Vi giver dig alle de oplysninger, du har brug for at vide i dagens artikel.

Avocado og kakao smoothie

Chokolade bremser kognitiv tilbagegang

For at stimulere hjernen, vil vi bruge organisk mørk kakaopulver, hvilket er naturligt gluten og sukker-frit.

Naturligt kakaopulver kan findes de fleste steder – men hvis dit lokale supermarked ikke har det, så spørg efter det i en helsekostbutik. Naturligt kakopulver er sprængfyldt med vitaminer, og indeholder ikke nogen af de skadelige ingredienser, der findes i forarbejdet chokolade såsom laktose og sukker.

Økologisk kakao og chokolade er selvfølgelig det bedste valg.

Lad os tage et kig på nogle af de fordele, chokolade kan tilbyde din hjerne:

 • Ifølge en artikel publiceret i Medical Daily, så kan regelmæssig moderat indtagelse af chokolade give flere fordele for dit cerebrale helbred, da det bidrager til at bekæmpe kognitiv tilbagegang.
 • Data fra en undersøgelse foretaget i 2016 ved University of Adelaide (Australien) fandt frem til, at 25-28 gram sukker-fri mørk chokolade hver dag optimerer hjernens funktion på grund af dets høje koncentrationer af flavonoider, magnesium og B-vitaminer. Flavonoiderne i mørk chokolade er lige så gavnlige som dem, der findes i rødvin, te, vindruer og æbler.
 • Gem et lille stykke chokolade til om morgenen eller om eftermiddagen, når du er træt og har brug for lidt ekstra energi eller har brug for at styrke din koncentrationsevne.

Avocadoer forbedrer humøret

Avocadoer er rige på monomættede fedtsyrer, en type fedt kroppen har brug for for at opretholde hjertets sundhed.

 • Spis en halv avocado hver dag eller hver anden dag som del af en komplet og sund kost.
 • Ifølge en undersøgelse offentliggjort i Kritiske Anmeldelser i Food Science and Nutrition, så indeholder avocadoer folinsyre, som forhindrer homocystein i at akkumulere sig i hjernen.
  Dette stof kan beskadige blodomløbet og kan forhindre næringsstoffer i at nå hjernen.
 • Overskydende homocystein kan også påvirke serotonin, dopamin og noradrenalin produktionen. Disse neurotransmittere er ansvarlige for at regulere vores humør og endda vores døgnrytme.

Kakao og avocado passer overraskende godt sammen, så hvorfor ikke prøve denne fantastiske smoothie, der stimulerer dit sind og bekæmper “morgen apati?”

Sådan laver du en smoothie med avocado- og kakao

Avocado

Ingredienser

 • 2,5 dl mandelmælk
 • ½ avocado
 • 1 ½ spiseskefuld økologisk, sukker-fri pulveriseret kakao
 • 10 blåbær
 • 1 spiseskefuld økologisk kokosolie *

* Hvis du ikke har kokosolie, så tilføj en spiseskefuld honning.

Fremgangsmåde

 • Skær avocadoen midt over, og snit den i små stykker.
 • Læg alle ingredienser i blenderen, og blend dem godt
 • Blend indtil blandingen er helt fri for klumper. Det var det – din lækre og sunde smoothie er nu klar til at blive drukket!

Har du allerede prøvet en smoothie fra denne artikel?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Messerli, F. H. (2012). Chocolate Consumption, Cognitive Function, and Nobel Laureates. New England Journal of Medicine. https://doi.org/10.1056/NEJMon1211064
 • Crichton, G. E., Elias, M. F., & Alkerwi, A. (2016). Chocolate intake is associated with better cognitive function: The Maine-Syracuse Longitudinal Study. Appetite. https://doi.org/10.1016/j.appet.2016.02.010
 • Nurk, E., Refsum, H., Drevon, C. A., Tell, G. S., Nygaard, H. A., Engedal, K., & Smith, A. D. (2009). Intake of Flavonoid-Rich Wine, Tea, and Chocolate by Elderly Men and Women Is Associated with Better Cognitive Test Performance. The Journal of Nutrition. https://doi.org/10.3945/jn.108.095182

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.