Sådan kan en hund behandle hjemve

Når du er væk fra dine kære, savner du dem. Du tror, det er umuligt at leve uden dem. Men en undersøgelse har vist, at den bedste ting til at bekæmpe hjemløshed er at få en hund. Lær mere i denne artikel!
Sådan kan en hund behandle hjemve

Skrevet af Ángela Aragón

Sidste ændring: 26 august, 2022

Hjemve er en smertefuld oplevelse. Det får os til at længes efter noget, vi har mistet. Men en hund kan hjælpe os med at behandle hjemve.

Når du får hjemve, så har du det ifølge Freud som om, en del af dig selv har forladt dig. Denne følelse kan gå ned ad bakke helt ned til depressionsstadiet

Derfor er det en god idé at vide, hvordan man kontrollerer det og lære et par strategier.

Populær kultur har lært os, at den bedste ting at gøre, når du mister nogen, er at lede efter noget eller nogen til at give din kærlighed.

Men der er andre, lettere måder at håndtere situationen på end at erstatte en kærlighed for en anden.

Den ene er at få et kæledyr eller tilbringe regelmæssig tid med et kærligt dyr. Normalt vælger folk en hund – Når alt kommer til alt er de loyale og kærlige.

Nu viser det sig, at denne teori rent faktisk er grundlagt i videnskaben. Et team af forskere ved University of British Colombia har bevist det i denne undersøgelse.

I denne undersøgelse kom eleverne, der måtte flytte for at gå på college bedre over seperationen, når de havde en hund til at hjælpe dem med hjemligveen.

Det direkte resultat af dette var bedre akademiske præstationer.

Anbefalet læsning efter “Sådan kan en hund behandle hjemve”:

Fordele ved at have et kæledyr derhjemme

Derfor gør hjemve ondt

Kvinde der kigger ud gennem en bilrude

Hjemve gør, at du bliver ved med at kigge tilbage på fortiden. Fortiden er der, hvor den person, du savner er, og det er stedet du længes efter at gå tilbage til.

Derfor virker ting der sker i nutiden kedelig i forhold til dine idealiserede minder. Og fremtiden virker bare som et forvirrende sted langt ude i det fjerne.

På en eller anden måde lever du stadig i “fortiden”, du længes efter at gøre i dag og i morgen ubetydelig.

Så når din hjemve bliver til en tilstand du befinder dig i, i stedet for et sted, du besøger fra tid til anden, glemmer du dine mål.

Det holder dig fra de særlige fordele, som hver fase af livet tilbyder. Det er ikke, at du smider dem væk; du kan bare ikke se dem. Derfor er det meget vigtigt at behandle hjemve, så du kan komme videre i dit liv.

I den forstand giver du ikke dit arbejde eller din skole den opmærksomhed, det fortjener, du tænker ikke på, hvad du virkelig ønsker, du oplever ikke denne nye rejse med den lidenskab, du håbede på, da du startede det.

Derfor er det så vigtigt, at der udføres flere undersøgelser på dette område, især for unge voksne.

Dyreassisteret terapi hjælper med overgangen fra gymnasiet til universitetet – og kan måske behandle hjemve

Mand der sidder og kæler sin hund

Forskerne udarbejdede oplysninger fra 44 universiteter. De valgte førsteårsstuderende, der angav, at de havde hjemve og bad dem om at udfylde et spørgeskema for at måle deres hjemve såvel som deres engagement i campuslivet.

Derefter valgte de en gruppe til at udføre dyrestøttet terapi. Den anden gruppe ville vente på det blev deres tur i otte uger.

De studerende, der fik terapien blev givet 45 minutter hver uge sammen med små grupper af hunde for at bekæmpe hjemve. Efter de otte uger udfyldte eleverne det samme spørgeskema fra begyndelsen af studiet endnu en gang.

Resultaterne var store: Dem i den første gruppe rapporterede meget mindre hjemve og bedre humør.

Hvad angår de studerende, der ikke fik terapien, blev deres humør forværret.

De enkelte elevers historie blev påvirket positivt, men det kan også gøre en forskel i din historie.

 

Det kan interessere dig ...
Find ud af, hvilket kæledyr passer bedst til dig
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Find ud af, hvilket kæledyr passer bedst til dig

Kæledyr kan medføre både fordele og ulemper, og de kan gøre gavn på vores mentale sundhed. Men hvilket kæledyr passer bedst til dig?


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.