Få mest muligt ud af rester af håndsæbe

Du behøver ikke at smide dine rester af håndsæbe ud. Du kan derimod genbruge dem og skabe nye håndsæber, som hele din familie vil elske.
Få mest muligt ud af rester af håndsæbe

Sidste ændring: 26 august, 2022

Du bruger håndsæbe til at vaske dine hænder på badeværelset. Når du bruger sæbebaren, bliver den dog mindre og mindre. På et tidspunkt er det svært at bruge den. Det er på det tidspunkt, de fleste af os beslutter os for at smide den ud og erstatte den med en ny. Vidste du dog, at du kan genbruge dine rester af håndsæbe?

Vi vil fortælle dig alt om det!

Få mest ud af dine rester af håndsæbe

Hver gang du smider dem ud uden at have brugt dem op eller lægger dem i et hjørne i skabet på badeværelset, kan du i stedet udnytte dine rester af håndsæbe. Du kan faktisk lave en ny bar eller endda en shower gel.

I denne artikel vil vi derfor vise dig to måder, hvorpå du kan genanvende rester af sæbebarer. Dette er desuden to meget nemme måder at genbruge dem på. Du vil helt sikkert elske dem!

En ny sæbebar

Hjemmelavet håndsæbe med havregryn

Det er en meget nem proces, som nemt vil lade dig lave en ny sæbebar.

 1. Som det første vil du være nødt til at samle alle de stykker af sæbe, som du kan, og komme dem i en bred glaskrukke.
 2. I krukken tilføjer du derefter den slags creme, du kan lideDu kan for eksempel bruge en fugtighedscreme, såsom en body lotion eller lignende. Du behøver ikke at tilføje en masse, blot en lille smule er nok.
 3. Derefter kommer du krukken med sæbe og fugtighedscreme i et vandbadHusk, at du ikke bør dække krukken fuldstændig, mens sæben smelter. Du vil desuden være nødt til at røre konstant for at blande alle stykkerne og for at komme af med klumper.
 4. Find derefter en form. Det ideelle er en silikonebeholder i den form og størrelse, du ønsker.
 5. Hæld meget forsigtigt sæben ned i formen. Sæben vil være meget varm, når du hælder den i. Rør ikke ved væsken, og brug grydelapper, så du ikke brænder dig selv.
 6. Vent til sidst i nogle få timer, mens det køler af. Du vil derefter have en ny sæbebar i din favorit farve og duft.

Vi anbefaler, at du læser: Opskrift på naturlig havregrynssæbe

Flydende gelé sæbe fra rester af håndsæbe

Sæbe lavet af rester af håndsæbe

I stedet for en ny bar, vil vi nu vise dig, hvordan man laver en flydende håndsæbe. Eller du kan lave en shower gel. Selvom processen er en smule mere kompliceret, er det ikke særlig svært. Tjek det ud!

 1. Som det første bliver du nødt til at finde ud af, hvor mange rester af håndsæbe, du har. Du vil derefter vide, hvor meget vand du skal bruge for at få en god konsistens med din flydende eller gelé sæbe.
 2. For at gøre det skal du rive dine rester af håndsæbe, indtil du har så meget pulver som muligt.
 3. Det er derefter vigtigt at veje det. For hver 40 gram håndsæbe skal du bruge 950 ml vand.
 4. Nu hvor du ved, hvor meget vand du skal bruge, er det tid til at koge det. Når det begynder at koge, tilføjer du sæben og skruer ned for varmen.
 5. Målet er, at sæben skal opløses og blandes med vandet uden nogen klumper. For at gøre dette behøver temperaturen ikke at være særlig høj. Det er faktisk bedst, hvis du smelter det over lav varme, selvom det vil tage længere tid.
 6. Når det er fuldstændig opløst, stiller du det til side, så det kan køle af.
 7. Mens det køler af, vil du bemærke, at det vil tykne og føles lidt ligesom gelé.
 8. Når det er fuldstændig koldt, hælder du det i den flaske eller dispenser, du ønsker at bruge.
 9. Før du lukker beholderen, er du dog nødt til at “piske” sæben med en ske eller pind.
 10. Til sidst kan du lukke beholderen og bruge den som håndsæbe eller shower gel.

Du er færdig med din hjemmelavede håndsæbe

Som du kan se, er det ikke svært at genbruge dine rester af håndsæbe. Du bliver blot nødt til at følge nogle få trin for at få en ny bar. Du kan derudover lave en ny flydende håndsæbe samt en ny shower gel.

Hav for øvrigt i baghovedet, at jo mere varierede stykker sæbe (i farve og duft), jo mere originalt og unikt vil resultatet blive. I hver tilfælde har du nu en glimrende måde at genbruge dine gamle ting på. Du behøver du ikke at smide dem ud eller at samle på gamle stykker sæbe nogensinde igen.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.