Få en timeglasfigur på kun 30 dage

Mens kost er et væsentligt element, når det kommer til at få den perfekte timeglasfigur, behøver du også en masse motivation og en god træningsrutine.
Få en timeglasfigur på kun 30 dage

Skrevet af Ángela Aragón

Sidste ændring: 25 august, 2022

Ideelt set ville vi alle være i stand til at se en vægttabsspecialist og få personen til at give en plan, der slanker os gradvist. Men ikke alle er så heldige. Der er også tilfælde, hvor vi måske ønsker at tabe os hurtigere for at se godt ud til en særlig begivenhed, eller fordi vi ønsker at se slanke ud til sommeren. For at imødekomme disse ønsker, vil vi gerne give dig et par strategier, som du kan bruge til at få en timeglasfigur på bare 30 dage.

Vejen til timeglasfigur: Først sindet, så kroppen

Når vi foretager ændringer i vores liv, skal vi være mentalt forberedt, især når det kommer til fysisk form. Det er vigtigt at holde sig motiveret for at få den disciplin, der er nødvendig for at nå dine mål.

Til det anbefaler vi at lave et par indre øvelser hver dag: Tal med dig selv hver dag og husk på, hvorfor du gør det, hvor meget du ønsker at nå dit mål og hvor meget tilfredsstillelse, du får ud af resultaterne.

Motioner dagligt

For at opnå timeglasfigur er det vigtigt at du motionerer hver dag.

Løb eller gå i mindst en time om dagen. Når du forsøger at smide en bukse-størrelse, er aerobic øvelser ideelle til dette formål.

Fordi det er en lav intensitet øvelse over en længere periode, skal du bruge mere ilt, og det vil forbrænde mere fedt.

  • Udover at løbe eller gå, kan du kombinere disse øvelser med svømning eller cykling.
  • Hvad vigtigst er, at du vælger noget, der appellerer til din personlige smag, da dette vil have en stor indflydelse på din motivation og vilje til at holde ved det.
  • Glem ikke at drikke masser af vand.

 

Hvordan du spiser rigtigt for at tabe vægt på 30 dage

1. Sig farvel til sukker

sukker

Sukker gør muligvis sådan, at fødevarer smager godt, men der er meget mere til mad end bare smagen. Trods det ikke indeholder nogen næringsværdi, fremmer det høje kalorieindhold fedtoplagring.

Desuden er det virkelig svært at fjerne fra kroppen, da det forbliver i dit system i lang tid og nedsætter dit stofskifte.

2. En fødevare, en ingrediens

Hver ret bør kun indeholde én hovedingrediens, helst en grøntsag eller økologiske æg.

Hvis du vælger fisk, vælg koldtvandsfisk og tilbered det så lidt som muligt. Hvis du vil vide hvordan, har vi masser af opskrifter at vælge imellem, da denne form for mad er meget populært, især i Japan.

3. Farvel rødt kød! Goddag magert kød

vask-koed

Rødt kød har for meget fedt og ekstra kalorier, hvilket gør det umuligt at forbrænde den mængde fedt, vi har brug for til at få den perfekte timeglasfigur.

Du bør glemme alt om at spise rødt kød, i hvert fald mens du er på denne slankekur. Vælg også økologiske grøntsager eller fisk over kylling, fordi kylling indeholder mere fedt, der kan forhindre dig i at nå dit mål på 30 dage.

4. Smag er vigtigt: Find opskrifter

Selvom vi kommer til at spise mindre mængder mad, betyder det ikke, at vi er nødt til at opgive glæden ved at spise helt. Det er en sikker måde at miste din motivation helt på.

Udover kokosolie, er der andre smagsforstærkere såsom kanel og andre krydderier til at give dine opskrifter smag, så du stadig kan nyde din mad.

5. Gode og dårlige typer af fedt

Ikke alle fedtstoffer vil få dig til at tage på i vægt. Tværtimod er der nogle, der rent faktisk kan hjælpe dig med at opnå en timeglasfigur. De “dårlige” er:

  • Animalske fedtstoffer (særligt det fra rødt kød)
  • Mættet fedt

De gode fedtstoffer findes i økologiske afgrøder såsom avocado og forarbejdede produkter som olivenolie.

6. Spis 5 små måltider i løbet af dagen

aebler

Dette er virkelig vigtigt: hvis du ikke spiser 5 små måltider hver dag, vil dit stofskifte bremse op for at spare energi. Stofskiftet går ned og forhindrer energien i at blive brændt, fordi kroppen tror, at du sulter.

Men hvis vi vænner vores fordøjelsessystem til at modtage mad regelmæssigt, vil fordøjelsesprocessen være i stand til at begynde meget hurtigere og din krop vil ikke forsøge at opbevare fødevarer som fedt, hvis den ved, at den vil få et andet måltid snart.

Du har hårdt arbejde foran dig, men med disse retningslinjer til at hjælpe, vil dette blive meget lettere.

Er du klar på at tage udfordringen op?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Brill, J. B., Perry, A. C., Parker, L., Robinson, A., & Burnett, K. (2002). Dose-response effect of walking exercise on weight loss. How much is enough? International Journal of Obesity. https://doi.org/10.1038/sj.ijo.0802133
  • Rand, K., Vallis, M., Aston, M., Price, S., Piccinini-Vallis, H., Rehman, L., & Kirk, S. (2017). “It is not the diet; it is the mental part we need help with.” A multilevel analysis of psychological, emotional, and social well-being in obesity. International journal of qualitative studies on health and well-being12(1), 1306421.
  • Soeliman, F. A., & Azadbakht, L. (2014). Weight loss maintenance: A review on dietary related strategies. Journal of research in medical sciences : the official journal of Isfahan University of Medical Sciences19(3), 268-75.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.