Ton dine problemområder: Balder, hofter og lår

Hvis du vil tone dine problemområder er det vigtigt at følge en afbalanceret kostplan og dyrke motion dagligt. Du får de bedste resultater hvis du kombinerer aerob træning med anaerob træning.
Ton dine problemområder: Balder, hofter og lår
Elisa Morales Lupayante

Bedømt og godkendt af Idrætspædagog og ernæringsekspert Elisa Morales Lupayante.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Mange har svært ved at tone balder, hofter og lår. Det er et at de sværeste steder at tabe sig, og det er også et af de steder, kvinder gerne vil se godt ud. Lær at tone dine problemområder her i artiklen.

Hvorfor er det så svært at tone dine problemområder?

Squats for at tone kvinders problemområder

Kvinder har en tendens til at tage på, på balderne, hofterne og lårene. Det er også her, det er sværest at tabe sig. Men hvorfor? Det viser sig, at denne del af kroppen er stærkt påvirket af hormoner og blodgennemstrømning. Samtidig er fedtet, der opbevares der, mere stabilt og derfor mindre skadeligt, og sværere at komme af med.

Har du en pæreformet krop, kaldes det ‘gynoid fedme’. Denne form for overvægt er forbundet med hormonel ubalance og dårlig blodgennemstrømning, såvel som genetik og usunde kostvaner.

Sund kost og motion

Det er ikke let at følge en slankende kostplan, men det er klart den bedste løsning hvis du vil takle din krops problemområder. Sådan en plan bør indeholde sund ernæring og en passende motionsrutine. En slankekur er ikke nok til at bekæmpe dine problemområder. Du er også nødt til at dyrke motion. Det bedste er inkludere både aerob og anaerob træning for at tone dine problemområder.

1. Aerob træning

Aerob træning inkluderer øvelser af lav og mellem intensitet, som involverer forbrændingen af kulhydrater over lange træningssessioner. Eksempler på aerob træning er:

Aerob træning er godt for at forbrænde fedt og forbedre din kardiovaskulære sundhed, hvilket forebygger sygdomme.

2. Anaerob træning

Vægtløftning for anaerob træning

Anaerob træning omfatter korte, høj-intensitets øvelser såsom:

 • Vægtløftning
 • Mavemuskeløvelser
 • Sprint
 • Spinning

Det bedste, du kan gøre, er at træne på begge måder. Du kan for eksempel dyrke gå eller cykle en tur hver dag (lav intensitet) og løbe eller spinne tre gange om ugen (middel til høj intensitet).

Det er også en god ide, at ændre din motionsrutine hver fjerde uge. Sådan sikrer du dig nemlig, at dine muskler ikke vænner sig til bestemte øvelser, så de altid vil få maksimalt gavn af motionen. Sådan får du også bedre resultater ud af din træning.

3. Effektive kostvaner, der tackler dine problemområder

Quinoa hjælper med at tone balder, lår og hofter

Kostplanen bør være ligeså detaljeret som en motionsrutine. Hvis du gerne vil af med ‘stædige fedt’, så kan du overveje følgende råd.

Det er vigtigt at spise nok protein. Sørg for, at dine proteinkilder også indeholder høje mængder af de rigtige aminosyrer. De mest anbefalede proteinkilder er:

 • Kalkun
 • Tun
 • Kærnemælk
 • Æg
 • Fisk
 • Bælgfrugter
 • Tørret frugt

Undgå at spise for meget salt, for salt forårsager væskeretention, især i dine problemområder. Du behøver ikke  undgå kulhydrater, men pas på med at spise for mange hvide, hurtige kulhydrater. Eksempler på gode kulhydrater inkluderer: Kartofler, havregryn, quinoa og fuldkornsbrød. Alle disse er også fremragende kilder til energi.

Husk at drikke 2 til 3 liter vand om dagen. Undgå alle usunde snacks såsom chips, mælkechokolade og slik. Du kan tilfredsstille din lækkersult ved at spise frugt i stedet, såsom bær eller tørret frugt. Husk også, at det mest effektive middel mod lækkersult er fiber. Prøv derfor at spise den anbefalede mængde på 10 gram fiber om dagen.

Det kan interessere dig ...
7 øvelser til at tone din krop på 4 uger
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
7 øvelser til at tone din krop på 4 uger

Med disse øvelser vil du brænde fedt i målområder og tone din krop. Hvis du er konsekvent, vil du i løbet af kun to uger se resultater


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.