Fem måder magnesium styrker din kognitive kapacitet

Vidste du, at magnesium kan hjælpe med at forbedre din mentale kapacitet? Det er også et mineral, der spiller en vigtig rolle i kroppens stofskifte.
Fem måder magnesium styrker din kognitive kapacitet

Sidste ændring: 28 april, 2019

Magnesium er det fjerde mest almindelige stof i kroppen. Det har stor betydning for vores sundhed og velvære. I denne artikel vil vi snakke om fem måder magnesium styrker din kognitive kapacitet.

Dette er ikke en overdrivelse, da magnesium har en uerstattelig betydning i den store del af menneskelige biokemiske reaktioner i menneskekroppen. Dette mineral tager del i mange enzymatiske processer, herunder produktionen af energi.

Magnesiumtilskud bruges for eksempel til at behandle mavesår og som afføringsmiddel, da det er vigtigt for fordøjelsessystemet.

Magnesium er derfor også vigtigt for din hjerne.

Undersøgelser tyder på, at magnesium er vigtigt for at falde i en dyb og rolig søvn. Mangel på magnesium giver desuden større risiko for migræne.

Her er lidt om, hvordan magnesium kan forbedre dit mentale helbred, dit velbefindende og din kognitive kapacitet.

Forbedr dine mentale evner med magnesium

1. Din hukommelse kræver god næring

En noegle

Noget, som vi læser meget ofte, er, at halvdelen af ​​befolkningen i industrialiserede lande ikke spiser den krævede mængde magnesium.

 • Dette underskud har betydning, når vi når middelalderen. I løbet af dette stadie af livet begynder mange af vores kognitive funktioner at sløves.
 • Det er vigtigt at holde sine synapser, der er placeret i hippocampus, ved lige. Det er den del af hjernen, der styrer langtidshukommelsen.
 • Magnesium er vigtigt for din krop, inklusiv din hjerne. Magnesiummangel kan give symptomer på træthed.
 • Både korttidshukommelsen og langtidshukommelsen afhænger af, at din krop får det, den skal bruge.

Anbefalet læsning efter “Fem måder magnesium styrker din kognitive kapacitet”:

7 grunde til at spise spinat hver dag

2. Giv din krop og hjerne de bedste forudsætninger for at lære

Mange af os tror måske, at evnen til at lære bliver tabt med tiden.

Det er klart, at dit læringspotentiale ikke er lig med et barn på 3 år, når du er 70 år gammel. Men vi skal se vores hjerner som de virkelig er: Et organ med en utrolig kapacitet.

 • Dens plasticitet, det vil sige dets muligheder for at skabe nye forbindelser, stopper aldrig. Hvis vi træner hjernen ligesom en muskel sørger vi for at holde den i god stand hele livet.
 • Ved at spise magnesium som kosttilskud eller gennem maden kan vi sørge for at vores krop har de bedste forudsætninger.
 • Når vores stofskifte fungerer optimalt, føler vi os mindre trætte og mere oplagte til at lære nyt. Det kan magnesium hjælpe os med.

3. Hjælp din krop med at slappe af med magnesium

Kvinde der er stresset

Hvis man lider af mild magnesiummangel, oplever man som regel ikke mange symptomer. Men hvis man lider af mere alvorlig magnesiummangel, så kan man føle sig træt i både muskler og sind. Det kan gøre det sværere at koncentrere sig og tænke.

Det kan gøre det sværere at komme igennem dagen uden at føle sig stresset og urolig, fordi der ikke er energi nok.

Det kan gøre det sværere at huske og kan gøre os i dårligt humør.

Hvis du oplever de her symptomer, kan du prøve at tage et magnesiumtilskud eller få lægen til at udføre en blodprøve for at se, om du har høje nok niveauer af de vigtigste mineraler og vitaminer.

 

4. Magnesium kan have inflydelse på risikoen for demens

Et studie, der undersøgte magnesiums indflydelse på demens, fandt ud af, at både for meget og for lidt magnesium kan øge risikoen for at udvikle sygdommen.

 • Tre grupper blev undersøgt over en lang årrække, en kontrolgruppe, en gruppe med magnesiummangel og en gruppe med høje niveauer af magnesium i blodet.
 • Flere mennesker i de to grupper, der havde enten et højt eller lavt niveau af magnesium, udviklede demens end kontrolgruppen.

Selvom undersøgelsen ikke er et endegyldigt bevis, så giver det os en større forståelse for hvor vigtigt magnesium er for vores krop.

Læs også denne artikel efter “Fem måder magnesium styrker din kognitive kapacitet”:

6 vaner til at opnå mental modenhed

5. Magnesium giver dig ro og større fokus

Kvinde der sidder ved et vinde - kognitive kapacitet

Magnesiummangel kan gøre os trætte, ufokuserede og give os mentale forstyrrelser. Magnesium kan også hjælpe os med at sove bedre.

 • Har du også prøvet at være træt, ufokuseret og udmattet?
 • Disse perioder kan blandt andet forebygges ved at få nok af de rigtige mineraler og vitaminer, deriblandt magnesium.
 • Vi må ikke glemme, at magnesium er en vigtig ingrediens i vores celler. Det er essentielt for vores biologiske processer.
 • Du kan for eksempel spise magnesiumtilskud eller en kost rig på magnesium
 • Med andre ord skal vi spise mad, der er rige på dette mineral. Og vi skal konsultere vores læge for at se, om det er en god ide at tage kosttilskud.

Lidt efter lidt over et par uger vil du bemærke, at du får det bedre. Muskelspændingen vil blive reduceret. Og du vil være meget mere fokuseret på at være tilstede her og nu.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.