7 grunde til at spise spinat hver dag

Vidste du, at spinat kan hjælpe dig med at holde dine kolesterolniveauer under kontrol og forhindre udseende af kredsløbs- og hjerteproblemer?
7 grunde til at spise spinat hver dag
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

Vidste du, at der er utallige grunde til at spise spinat hver dag ? Nogle mennesker hader det, men mange ser spinat som en fantastisk ressource, som de kan bruge i energi smoothies og sunde salater.

Grunde til at spise spinat

Meget få grøntsager giver os en så stor kilde til mineraler , vitaminer og phytonutrienter  som spinat gør. Så meget, at spinat kan være en del af enhver kost, der betragtes som sund. 

Det giver vigtige næringsstoffer til børn, giver energi til voksne og hjælper endda med at styrke og give balance til de ældre. Det er godt til at forbedre vores kognitive funktioner, for eksempel.

Det er også godt at huske, at der er uendelige måder at forbruge denne grøntsag på. Vi kan også nyde det hele året rundt om sommeren og vinteren. Du kan kombinere det i mange forskellige opskrifter, men vi skal vide, hvordan du bedst kan spare sine fordele naturligt.

For det første skal du altid vaske bladene godt. Derefter tilsættes dem på dine retter sammen med andre vitamin C-rige fødevarer (dette vil hjælpe dig med at få mest muligt ud af dets ingredienser).

Med en lille smule fantasi kan spinat udgøre en del af din daglige kost. På den måde kan du udnytte alle fordelene.

Så, lad os nu tage et kig på på de 7 bedste grunde til at spise spinat.

1. Spinat er fantastisk for din hukommelse

spinat blade

Først og fremmest er spinat på listen over fødevarer, som vores hjerner ville betragte som væsentlige. Den indeholder mineraler som folsyre samt vitaminerne A, B6 og C. Derudover indeholder den flere antioxidanter, som hjælper med til at forhindre forringelsen af ​​dine neuronale og kognitive funktioner.

Også kalium i spinat er meget nyttigt for at øge blodgennemstrømningen til hjernen. Dette maksimerer grundlæggende processer som hukommelse og koncentration.

2. Dit syn bliver bedre når du spiser spinat

Spinat er en stor kilde til beta-caroten, lutein og xanthen. Disse er tre typer antioxidanter, der er meget gavnlige for synet. Beta-caroten, for eksempel, kan have endnu flere fordele, hvis du spiser spinat tilberedt i stedet for rå. En anden grund til denne fordel er dens store niveauer af vitamin A. Dette vil hjælpe dig med at behandle kløende øjne såvel som enhver betændelse eller irritation fra allergier.

3. Det hjælper dig med at tone dine muskler

Kvinde toner msuklerne

Hvis du tænker på at tabe sig, og du er bekymret over at om du kan holde disciplinen, skal du ikke tøve med at spise spinat 7 dage om ugen. Tilføj det til dine salater, grøntsager smoothies eller på anden måde du kan lide.

Spinat indeholder et element kendt som C0-Q102. Dette er en type antioxidant, der hjælper med at styrke dine muskler. Det gør det ved at fodre dem med blod rig på ilt og mineraler, der vil sikre deres modstand.

4. Du kan bekæmpe osteoporose ved at spise spinat

En af de bedste grunde til at spise spinat er, at det er en stor kilde til K-vitamin. Dette vitamin er ikke så godt kendt som andre. Men det er en meget vigtig, fordi det hjælper os med at “bevare” calcium i vores knogler. Dette fører til mineralisering af vores knogler, herunder vores tænder og negle.

Bortset fra dette er det også godt at vide, at spinat er rig på magnesium, kobber, mangan, zink og fosfor. 

5. Det forbedrer dit stofskifte

Stofskifte

Hver ernæringsekspert anbefaler at inkludere spinat i din kost. Mængden af ​​protein, der findes i spinat, er imponerende.  På toppen af ​​det er det let at fordøje og har en meget positiv indvirkning på dit stofskifte. Det hjælper trods alt at accelerere det!

 • Den interne energi, som den giver os, stimulerer alle vores systemer, så de kan fungere optimalt.
 • Ligeledes skal du også huske, at det er en fyldende mad, hvilket gør den ideel til dem, der forsøger at tabe sig.

6. Du forhindrer aterosklerose ved at spise spinat

Aterosklerose skyldes hærdningen af ​​arterierne. Denne tavse men alvorlige sygdom er en af ​​vores største fjender. Men hvis vi bliver vant til at spise spinat hver dag, får vi fordelene ved et pigment kaldet lutein. Dette hjælper med at forhindre udbrud af aterosklerose, hjerteanfald og cerebrale vaskulære ulykker .

Takket være lutein kan vi reducere kolesterol og fedtindskud  i vores blodkar.

7. Det forhindrer betændelse

Spinatjuice er en god måde at spise spinat

Spinat er rig på antiinflammatoriske forbindelser og antioxidanterDisse er begge værdifulde, når du vil forebygge og behandle betændelse i kroppen. Som du måske allerede ved, er betændelse meget farlig for dit hjerte. Plus, det er forbundet med fælles tilstande som gigt og leddegigt.

Til sidst har vi givet dig mange grunde til at spise spinat, og nu er det op til dig! Det er værd at lægge en lille indsats og bruge en lille fantasi til at spise det en gang om dagen. Selv en lille håndfuld er nok til at få sine mange sundhedsmæssige fordele.

Hvad venter du på?

Det kan interessere dig ...
Spinat, gulerødder og citron til at fjerne toksiner
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Spinat, gulerødder og citron til at fjerne toksiner

Hvis du føler dig træt, modløs, nervøs eller har fysisk ubehag, er det det ideelle tidspunkt til at fjerne toksiner fra din krop.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Akbari S, Rasouli-Ghahroudi A. A. Vitamin K and bone metabolism: a review of the latest evidence in preclinical studies. BioMed Research International. Junio 2018. 4629383.
 • Bamji JE, Bamji NS. Spinach. British Medical Journal. Marzo 1953. 1 (4811): 674-675.
 • Buscemi S, Coréelo D, et al. The effect of lutein on eye and extra-eye health. Nutrients. Septiembre 2018. 10 (9): 1321.
 • Chang C-H, Wang Y-W, et al. A practical approach to minimize the interaction of dietary vitamin K and warfarin. Journal of Clinical Pharmacy and Therapeutics. Febrero 2014. 39 (1): 56:60.
 • Dwyer JH, Navab M, Dwyer KM, Hassan K, Sun P, Shircore A, et al. Oxygenated carotenoid lutein and progression of early atherosclerosis: The Los Angeles atherosclerosis study. Circulation. 2001. 103 (24): 2922-7.
 • Gilbert C. The eye signs of vitamin A deficiency. Community Eye Health Journal. 2013. 26 (84): 66-67.
 • Koushan K, Rusovici R, et al. The role of lutein in eye-related disease. Nutrients. Mayo 2013. 5 (5): 1823-1839.
 • Lewis Roberts J, Moreau R. Funcional properties of spinach (Spinacia oleracea L) phytochemicals and bioactives. Food & Function. Junio 2016. 7 (8).
 • Massey L. K, Roman-Smith H, Sutton R. A. Effect of dietary oxalate and calcium on urinary oxalate and risk of formation of calcium oxalate kidney stones. Journal of the American Dietetic Association. Agosto 1993. 93 (8): 901-6.
 • Mataix Albert, B. Efecto de los ácidos grasos de la dieta y la suplementación con coenzima Q10 sobre el estrés oxidativo cerebral durante el envejecimiento. 2005.
 • Skough K, Krossén C, Heiwe S, Theorell H, Borg K. Effects of resistance training in combination with coenzyme Q10 supplementation in patients with post-polio: A pilot study. Journal of Rehabilitation Medicine. Octubre 2008. 40 (9): 773-5.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.