10 film til ældre

Film til ældre en god måde at have behagelige øjeblikke og nyde dig selv på. Så hvad siger du til, at vi ser et par film i dag?
10 film til ældre
Elena Sanz

Skrevet og kontrolleret af psykolog Elena Sanz.

Sidste ændring: 11 marts, 2023

Gode film kan distrahere ældre og måske endda hjælpe dem med at more sig, så læs med, for vi nævner nogle gode film til ælde, som de sikkert vil nyde. Måske kan de faktisk identificere sig med nogle af dem og føle sig godt tilpas, mens de ser dem.

Heldigvis findes der film for alle aldre, men de film, der er rettet mod ældre, giver os mulighed for at huske fortiden, leve mere i nutiden og se tingene fra et andet perspektiv.

Vi viser dig fordelene ved film og benytter lejligheden til at anbefale de bedste film til ældre. Så lad os gennemføre et filmmaraton!

Hvordan film til ældre kan gavne dem

Hvilken bedre måde at tilbringe familietid på end med en film? Film giver også andre fordele for ældre end at dele dem med deres børnebørn.

1. Film kan få ældre til at grine

Latter er virkelig den bedste medicin. Tror du ikke på os? Ifølge en undersøgelse af patienter, der ventede på en transplantation, forbedrede 20 minutters stimuleret latter sammen med åndedrætsøvelser og meditation deres humør og reducerede deres angst.

Latter er faktisk forbundet med at sænke stressniveauet og øge serotonin. Derfor kan en god komedie, der er i stand til at fremkalde en masse latter, være til stor gavn.

Kan du lide denne artikel? Vi tror, at du måske også gerne vil læse: 7 muskelopbyggende øvelser for ældre

2. At gå i biografen svarer til en træningsrutine med lav belastning

På trods af begrænsningerne ved at gå ture, især for ældre, kan det at gå i biografen sammenlignes med at gennemføre en træningsrutine.

En undersøgelse viste, at efter at have tilbragt 40 minutter i biografen nåede deltagerne den såkaldte sunde hjertezone, mellem 95 og 160 slag pr. minut. Det svarer faktisk til en rask gåtur eller at vande planter.

Ældre personer går tur

3. At gå i biografen øger mulighederne for at socialisere

Det er ingen hemmelighed, at mange ældre føler sig ensomme eller isolerede. Heldigvis kan biograffilm øge mulighederne for at socialisere, ikke kun med familien, men også med venner. Når alt kommer til alt, skaber det bånd at tale om en film.

10 film til ældre

De bedste film til ældre er dem, der viser livets positive sider. Hvad venter du på for at distrahere dig selv og grine? God fornøjelse!

1. Grandpa (1998)

En ældre borger, der vender hjem, opdager, at et af hans barnebarn er et uægte barn. Han er overbevist om, at han vil tage afstand fra hende, og han kommer i konflikt med pigens mor for at få hende til at afsløre, hvem hans rigtige barnebarn er.

Moderen er imidlertid fast besluttet på ikke at fortælle ham det, før bedstefaren Don Rodrigo beviser, at han elsker dem begge lige højt. Hvordan vil denne historie ende?

2. Elsa og Fred (2005)

Efter sin kones død er Fred ked af det og apatisk. Han flytter ind i en lejlighed. Uden at han ved det, bliver han i det nye kvarter igen forelsket i en person med et andet livssyn end sit eget.

Tiltrukket af Elsa, en kvinde med masser af entusiasme og glæde, opdager han, at der er andre muligheder, og at han må udleve dem. En mand, der finder en måde at elske på igen. Det virker umuligt, men det kan ske.

3. Cocoon (1985)

Cocoon er en film, der fortæller eventyret om tre ældre borgere, der bor på et plejehjem og beslutter sig for at snige sig ind i faciliteterne på et forladt hotel for at tage en dukkert i poolen. Men rejsen tager en uventet drejning. De ældre finder nogle store skaller på bunden, der viser sig at være af udenjordisk oprindelse.

Badet med det vand, der har haft kontakt med de mystiske skaller, har gjort, at trioen af seniorer har genvundet vitaliteten og gør deres bevægelser mere smidige. Er det muligt, at dette er ungdommens kilde?

4. The Intern (2015)

Vi ved alle, hvor svært det er at få et job i 70’erne. Ben Whittaker vidste dog ikke, hvad han skulle gøre med så meget fritid og mener, at der ikke er nogen bedre måde at bruge den på end at arbejde.

Det er da, han bliver ansat i en moderne virksomhed. Til manges overraskelse får han takket være sin erfaring tillid, respekt og kærlighed fra sin chef. Du må utvivlsomt ikke gå glip af denne fantastiske film til ældre.

5. The Exotic Marigold Hotel (2011)

Kulturelle forskelle giver altid lidt konflikter. Denne film handler om en gruppe englændere, der har besluttet at tilbringe deres pensionering i en landsby i Indien.

Alt i alt er det en film fuld af mange sjove scener. I den opdager pensionisterne, at livet har mange flere ting at tilbyde dem.

6. Sol de otoño (Efterårssol) (1997)

Dette er en smuk film, der lader os se, at kærlighed i alderdommen er mulig. Den handler om to pensionister, der mødes gennem en annonce, som den ene udgiver.

Sol de otoño foregår i de mest populære områder i Buenos Aires og er en film, der giver os mulighed for at udforske de kulturelle forhindringer og fordomme, som parret må overvinde for at materialisere deres forhold.

7. The Bucket List (2007)

To mænd er terminale kræftpatienter på et hospital, hvor de mødes for første gang. På trods af at de har modsatrettede personligheder, lykkes det dem at lave et løfte.

De vil lave en liste over ting, de skal gøre, inden de dør, og opfylde den. Dette er en smuk historie, der er værd at se. Som en bonus er den også med skuespillerne Morgan Freeman og Jack Nicholson.

Der grines over film til ældre

At se film sammen og endda tale om dem kan være en fornøjelig aktivitet for ældre.

8. Gran Torino (2008) er en af de mange film til ældre

Gran Torino med Clint Eastwood i hovedrollen handler om en krigsveteran, der for nyligt er blevet enke, og som på grund af sin indkaldelse i Korea-krigen har en særlig modvilje mod det asiatiske samfund generelt. Men denne situation ophører, da han hjælper to unge mennesker.

9. Calendar Girls (2003)

En gruppe kvinder, der er fast besluttet på at samle penge ind til kampen mod leukæmi, træffer en kontroversiel beslutning for at gøre sig bemærket. Det vil sige, at de klæder sig nøgne af bag slik og blomsterdekorationer. Lykkes det dem? Samler de penge ind? Du må ikke gå glip af denne seniorfilm og finde ud af, hvordan det går.

10. Hello, my name is Doris (2015)

Dette er en film fuld af kærlighed, men først og fremmest fuld af lyst til at udleve nye oplevelser. Doris er en 60-årig kvinde, der har ført et gennemsnitligt, ja, endda lidt intetsigende liv. Indtil en 30 år yngre mand ankommer og ændrer hendes syn på livet.

Det er der, Doris begynder at udforske nye måder at klæde sig på, får venner og lever en stor romantisk idyl på trods af deres markante aldersforskel. Den viser således, at kærlighed er mulig under forskellige omstændigheder.

Vi tror, at du måske også vil nyde at læse denne artikel: Det er normalt at føle sig modløs, men ikke at være pessimistisk

Film til ældre

Der er mange mennesker, der hævder, at alder ikke betyder noget i livet. I virkeligheden er det holdningen, der betyder noget, samt positivitet. Derfor skal du se det gode i tingene.

Som du kan se, er film til ældre en god måde at have behagelige øjeblikke og nyde dig selv på. Så hvad siger du til, at vi ser et par film i dag?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Johnson, M. Scott, Nancy Edling, and Gulshan K. Sethi. “Effect of laughter yoga on mood and heart rate variability in patients awaiting organ transplantation: a pilot study.” Alternative therapies in health and medicine 18.4 (2012): 53.
  • Yim, JongEun. “Therapeutic benefits of laughter in mental health: a theoretical review.” The Tohoku journal of experimental medicine 239.3 (2016): 243-249.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.