8 ting dine fingre kan fortælle dig om dit helbred

Dine hænder kan afsløre visse sider af din personlighed såvel som dit helbred. For eksempel er kvinder, hvis ringefingre er længere end deres pegefingre, typisk bedre til sport.
8 ting dine fingre kan fortælle dig om dit helbred

Sidste ændring: 12 oktober, 2022

Ligesom alle andre dele af kroppen spiller dine fingre en vigtig rolle for dit liv, dit helbred, og dine daglige aktiviteter. Men ud over blot at være et vigtigt redskab, kan dine fingre også afspejle, hvordan du har det, selvom du måske ikke engang lægger mærke til det.

Adskillige undersøgelser, som er blevet udført i de sidste par år, har været i stand til at fastslå, at dine fingre virkelig afspejler aspekter af fysisk og følelsesmæssig sundhed samt personlighed og endda adfærdsmæssige karakteristika. Da du sikkert har været uvidende om alle de ting, dine fingre faktisk kan fortælle dig, vil vi i dagens artikel diskutere otte ting, som de faktisk kan afsløre om dit helbred.

1. Høje niveauer af testosteron

Hvis din pegefinger er kortere end normalt, er det sandsynligvis fordi du har et højere niveau af testosteron – uanset om du er mand eller kvinde. Mænd har næsten altid en kortere pegefinger end deres ringfinger, mens de hos kvinder typisk er næsten samme længde.

Disse forskelle i fingerlængde har været knyttet til testosteronniveauer såvel som andre hormoner. Testosteronniveauer er normalt højere hos mænd, og dem, som har usædvanligt højt testosteron, har også tendens til at have lavt østrogenniveau og en reduceret sædkvalitet.

2. Risiko for slidgigt

En undersøgelse udført på University of Nottingham (Storbritannien) var i stand til at fastslå, at folk med en kortere pegefinger har højere risiko for at udvikle problemer såsom slidgigt. Dette er relateret til en mangel på østrogen og lav fysisk aktivitet, hvilket især påvirker kvinder.

3. Risiko for prostatakræft kan ses på dine fingre

En undersøgelse på University of Warwick (UK) fandt, at mænd, der har en pegefinger, der er længere end deres ringfinger, har højere risiko for at få prostatakræft.

4. En genetisk disposition

Hvis din pegefinger er meget kortere end din ringfinger, kan det også indikere, at du blev udsat for høje niveauer af testosteron, mens du var i livmoderen. En undersøgelse på Kings College (Storbritanien) fandt, at hormoneksponering under graviditeten kan påvirke fremtidige adfærdsmønstre.

5. Det kan afsløre størrelsen af ​​penis

En undersøgelse foretaget af forskere ved University of Gachon (Sydkorea) fandt, at mænd, der har kortere pegefinger i forhold til deres ring fingre, har en større penis. Denne undersøgelse blev udført ved undersøgelse af 144 mænd, som blev målt, mens de var under anæstesi.

6. Bevis for hypothyroidisme

Et højt indtag af natrium kan forårsage væskeretention, og vil sandsynligvis resultere i midlertidig hævelse af fingrene. Dette kan behandles ved hjælp af naturligmedicin mod væskeophobninger. Hvis dine fingre derimod forbliver hævede over længere perioder, eller hvis det sker ofte, kan det tyde på et problem med funktionen af ​​din skjoldbruskkirtel. Dette kan bremse dit stofskifte og resultere i øget vægt og væskeretention.

7. Du har gode sportsfærdigheder

Undersøgelser har vist, at kvinder, hvis ringefingre er længere end deres pegefingre, har bedre sportsfærdigheder end andre. De kan have mere atletiske evner generelt, især når det kommer til at løbe, spille tennis eller løfte vægte.

8. Du er en god forretningsmand

Yderligere forskning har vist, at mennesker, der har en længere ringfinger, har tendens til at være mere succesfulde i erhvervslivet. I en undersøgelse foretaget på University of Cambridge (Storbritannien) fastslog forskere, at finansielle investorer, der havde en længere ringfinger, havde op til 11 gange større overskud i forhold til deres jævnaldrende. Dette kunne være relateret til højere niveauer af testosteron.

Husk!

Ud over at tage dig godt af udseendet af dine hænder, så bør du huske på, at dine fingre kan give fingerpeg om din generelle sundhed og personlighed. Måske vil disse oplysninger være nyttige en dag, når du vil undersøge visse problemer eller bekymringer, og finde ud af hvordan du kan løse dem.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.