Fire grunde til, at sene sengetider er skidt for dit barn

En god nats søvn giver energi til den næste dag. Det genoplader hjernens "batterier", så de mentalt kan få det meste ud af dagen. Dit barn vil have det meget bedre efter en god nats søvn.
Fire grunde til, at sene sengetider er skidt for dit barn
Maricela Jiménez López

Bedømt og godkendt af læge Maricela Jiménez López.

Sidste ændring: 11 oktober, 2022

Kvalitetssøvn er lige så vigtigt som sund mad for dit barns udvikling. Selvom det kan synes indlysende, tænker mange ikke på deres børns søvnvaner, eller på hvordan sene sengetider kunne have betydning.

Vores moderne livsstil har påvirket vores søvnvaner. Folk sover mindre og mindre. Forældre har travlt med deres arbejde, børn har mange skoleaktiviteter, og elektroniske enheder holder os alle vågne.

Mange ved ikke nok om, hvor vigtigt søvn er for os. Det er moderne at sove for lidt og arbejde for meget, og vi tænker ikke nærmere over, hvor meget det skader os.

Hvorfor er det så slemt? Hvad kan du gøre for at ændre det?

De fleste vil gerne hjælpe deres børn med at sove bedre. Derfor har vi skrevet denne artikel for at hjælpe dig med at ændre dine børns sovevaner til det bedre.

Hvorfor er det vigtigt for dit barn at sove godt?

Barn der sover

Det er bedst for børn at gå tidligt i seng. Men hvorfor? Hvorfor skal børn overhoved sove så meget? Selvom de små tit nægter at gå i seng tidligt, er denne vane vigtigere end den ser ud til.

En god nats søvn giver energi til den næste dag. Det genoplader hjernens “batterier”, så de mentalt kan få det meste ud af dagen. Dit barn vil have det meget bedre efter en god nats søvn.

Søvnen påvirker også dit barns fysiske evner. I løbet af natten restitueres musklerne. De slapper af efter dagens udfordringer og er parat til at tage nye udfordringer op. Søvn er derfor vigtigt for dit børns fysiske udvikling og sportsaktiviteter.

Se også: 9 naturlige ingredienser til en god nats søvn

Hvad betyder sund søvn

Sund søvn involverer ikke kun at gå tidligt i seng, men også:

  • At få nok søvn (ikke mindre end 10 timer pr. nat)
  • At få uafbrudt søvn
  • At få nok middagslure
  • At lave et soveskema, der er synkroniseret med barnets cirkadiske rytmer (indre biologiske ur)

Hvis nogen af ​​de ovennævnte ting er ude af sync, kan det udløse symptomer på søvnforstyrrelser. Den gode nyhed er, at der er flere vaner, der kan hjælpe med at holde dem på rette spor.

Fire grunde til, at sene sengetider er dårligt for dit barn

En af de sværeste ting for forældre er at få deres børn til at gå i seng tidligt. Med så mange distraktioner vil børn bare ikke gå i seng.

Kronisk søvnmanel kan skade deres udvikling og vækst. Selvom det kan virke irrelevant lige nu, kan dårlig søvn være årsagen til mange fremtidige problemer.

1. Sene sengetider kan give koncentrationsproblemer

Barn med gavtyvesmil

Dårlig søvn har negativ indvirkning på barnets mentale sundhed. Manglende søvn gør barnet mindre mentalt opmærksomt og ude af stand til at koncentrere sig om deres aktiviteter.

En dårlig nats søvn er den mest almindelige årsag til uopmærksomhed i klassen. Det gør barnet træt og uoplagt.

2. Sene sengetider gør børnene søvnige

Sene sengetimer kan være årsagen til, at børn lider af søvnighed midt på dagen. Hvis barnet sover for lidt (mindre end 10 eller 12 timer afhængigt af deres alder) vil få dem til at føle sig trætte og søvnige hele dagen lang.

3. Sene sengetider opbygger træthed

Søvnighed går hånd i hånd med træthed. I modsætning til hvad nogle tror, er det ikke kun noget, voksne ​​lider af. Børn kan også blive trætte på grund af dårlig søvn.

Trætte børn bliver nogle gange hyperaktive, som igen kan gøre det sværere for dem at sove om natten. Det skyldes, at denne tilstand øger udskillelsen af ​​hormoner såsom adrenalin, der holder hjernen vågen.

Soevnigt barn der kaemper med lektierne - sene sengetider

4. Sene sengetider øger risikoen for fedme

Dårlig søvnmønstre kan øge risikoen for fedme i barndommen ifølge videnskabelig forskning, der indsamlede data fra 29 undersøgelser udført i 16 lande.

Denne forskning siger, at sene sengetimer eller afbrudt søvn kan være en risikofaktor for fedme.

Sådan forbedrer du dine børns søvnvaner

Børn vokser ikke fra deres søvnproblemer og de skal derfor løses hurtigst muligt. Overvåg deres søvnmønstre og prøv at få dem til at gå i seng mellem 19.30 til 20.30.

Hele familien bør involvere sig i denne proces. Det er lettere for barnet at forstå, at de skal sove, når de ser, at deres forældre og søskende også får nok søvn.

For at sikre, at deres søvn bliver uafbrudt, bør de også sove i værelser uden forstyrrelser som f.eks. TV, computere eller tablets.

Det kan interessere dig ...
Tre naturlige midler mod nældefeber
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Tre naturlige midler mod nældefeber

Nældefeber er en meget almindelig hudsygdom, der giver røde, hævede og kløende udslæt. Men har du nogensinde hørt at der er naturlige midler mod næ...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.