Fire nøgler til at overvinde vanskelige tider

Alle går gennem vanskelige tider, som de tror, ​​de ikke kan overvinde. Nogle klare nøgler kan give dig de nødvendige værktøjer til at komme gennem det, når alt ser dystert ud.
Fire nøgler til at overvinde vanskelige tider

Sidste ændring: 09 august, 2022

Et ødelagt forhold eller en skilsmisse, et familiemedlems død, du er blevet fyret fra dit arbejde … Alle disse er komplicerede omstændigheder, der kan ske på overraskende og uventede tider. Af den grund kan det være meget nyttigt at have et par strategier, som vil være til gavn til at overvinde vanskelige tider, når de kommer.

Følelser er de mest komplicerede ting at håndtere i disse krisetider. Du føler dig så trist, så bange, og så håbløs, at du måske tror, ​​at hele verden er imod dig. Men du skal forsøge at se lyset for enden af ​​tunnelen, selvom alt andet virker forkert. I denne artikel deler vi nogle tips, som kan være med til at hjælpe dig med at løse vanskelige situationer.

Nøglerne til at overvinde vanskelige tider

1. Accepter, hvad der er sket, for at overvinde vanskelige tider

Dette er et meget vigtigt skridt, hvis du vil overvinde vanskelige tider. Det er klart, at du er ked af det, og du har det dårligt eller tror du ikke fortjener, hvad der er sket for dig – alt det ovenstående kan være sandt. Du skal dog acceptere, hvad der er sket.

At være i fornægtelse eller blive vred over, hvad der allerede er sket, vil ikke hjælpe dig. Først når du accepterer, hvad der er sket, kan du begynde at tage de næste skridt fremad, så du kan fortsætte med dit liv.

Lad os se på et simpelt eksempel.

Din partner har slået op med dig, men du er i fornægtelse af virkeligheden. Det er muligt, at du er ked af det og vil forsøge at genoprette dit forhold, men det virker ikke.

Nu bruger du din tid på at forsøge at finde en forklaring på, hvorfor det skete i første omgang, og du er fløjet ind i selvmedlidenhed, som om du ikke var god nok til den anden person.

I denne situation, bliver du ved med at sidde fast. Det er normalt for dig at tilbringe en dag eller to i disse omstændigheder fyldt med negative tanker. Men med tidens løb, skal du fortsætte med at leve dit liv og overvinde dette hårde øjeblik.

2. Hold hjernen optaget

Mange mennesker, når de konfronteres med en vanskelig tid, lukker sig inde og stopper med at gøre de ting, der engang gjorde dem spændte og tilfredsstillede dem. Det er som om, en del af dem er sat på pause.

Som vi sagde ovenfor, er det naturligt og normalt at tilbringe et par dårlige dage og tage tilflugt i din sorgHvis det fortsætter i uger, måneder eller endda år, skal du dog søge hjælp.

Hold dig ikke væk fra verden ved at blive derhjemme. Stop ikke med at bevæge dig eller lade være med at gå i motionscentret. Hvis disse ting engang gjorde dig glad, så fortsæt med at gøre dem. Du kan have det forfærdeligt, men livet fortsætter.

Så snart du begynder at gøre de ting, du kan lide, vil du indse noget, som du måske ikke har kunnet se indtil nu: Der er håb forude.

3.  Isoler dig ikke fra andre personer

Et andet meget vigtigt skridt er at undgå ikke at se andre mennesker, holde dig væk fra dine venner, undgå din familie og forsøge at forlade huset så lidt som muligt for at få kontakt med andre. Dette vil have den modsatte virkning, og vil skade dig endnu mere på længere sigt.

Kontakt med andre – uanset hvilken form, du føler dig godt tilpas med afhængigt af, om du er introvert eller ekstrovert – minder dig om, at du ikke er alene i verden. Hvis du er sammen med en ven eller en person, du stoler på, kan du udtrykke dine følelser, og dele, hvordan du virkelig har det, og sige, hvad du synes.

Dette vil også give folk mulighed for at give opmuntrende ord, give dig deres støtte og hjælpe dig med at se tingene i lidt bedre perspektiv. Det vil hjælpe dig med at komme videre med dit liv.

4. Alt vil være i fortiden

Far og søn krammer, da familie er vigtigt for at overvinde vanskelige tider

Mens du måske kun ser mørke lige nu, hvis du husker, hvordan du overvinder dårlige ting, der er sket i fortiden, vil det hjælpe dig med at overvinde vanskeligheder tider i nutiden. Det kan være et tidligere ødelagt forhold, et mistet job eller en elskedes død.

Husk, hvordan det dengang føltes som om, at det var verdens ende – da fortsatte livet alligevel og tingene blev bedre, gjorde de ikke? Har tiden ikke hjulpet dig med at hele? I det øjeblik, hvor alt virker forkert, tror du måske, at der ikke er nogen vej ud. Men senere ser du, at det er der.

Af den grund skal du ikke klamre sig til den smerte, der fanger dig nu. For at overvinde vanskelige tider, skal du prøv at huske på de nøgler, vi nævnte ovenfor, og du vil se, at du er i stand til at bevæge dig fremad, selvom du føler, at der ikke er noget håb tilbage.

Hårde tider kan også tvinge dig til at tjekke, om du stadig følger den rigtige vej i livet. De kan gøre dig stærkere, minde dig om, hvad der virkelig er vigtigt for dig, hjælpe dig med at acceptere dine savn, og øge din selvsikkerhed og selvværd.

Disse er muligheder for at lære dig bedre at kende og minde om, at livet fortsætter – uanset hvad.

Hvordan kan du overvinde vanskelige tider? Har du nogensinde været så langt nede, at du følte dig sikker på, at du aldrig ville være dig selv igen? Hvad hjalp og hvad gjorde ikke?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Book, A. S., Quinsey, V. L., & Langford, D. (2007). Psychopathy and the perception of affect and vulnerability. Criminal Justice and Behavior. http://doi.org/10.1177/0093854806293554
  • Numerof, R. E. (2006). Assertiveness Training. The American Journal of Nursing. http://doi.org/10.2307/3462457
  • Castelló, J. (2012). La Superación de la Dependencia Emocional. In La superación de la Dependencia Emocional.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.