8 ting du og din partner bør vide om kærlighed

Tingene vil ikke altid være nemme. Det er derfor, man bliver nødt til at arbejde på det med sin partner for at komme igennem svære tider og have disse 8 ting i baghovedet, som man begge bør vide om kærlighed.
8 ting du og din partner bør vide om kærlighed

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 25 august, 2022

I dette indlæg vil vi snakke om ting du og din partner bør vide. Parforhold er utrolige handlinger af kærlighed, som kræver arbejde, medfølelse og forpligtelse for at kunne få succes.

Ting du og din partner bør vide om kærlighed

Med raten for skilsmisser på sit højeste er realiteten dog, at mange personer tager store skridt i forhold uden at vide, hvad der venter dem.

Når bryllupsrejsen er overstået, bliver de nødt til at komme tilbage til virkeligheden og komme videre med deres liv.

I mange tilfælde bliver man nødt til at imødekomme problemer med sin partner. Det er også sandsynligt, at ægteskabet vil nå til et bristepunkt, hvis tingene ikke går godt.

Hvis man lige har taget dette store skridt i livet, eller man skal til at gøre det, bør man huske de følgende ting, som man bør tale ærligt med sin partner om, før man bliver gift.

1. Flammen af kærlighed brænder ikke altid, ligesom den gjorde første dag

Par der sidder ved siden af hinanden men kigger hver sin vej

Hvor mange personer opgiver deres ægteskab, fordi de føler, at gnisten er forsvundet?

Det er måske svært at forestille sig, at følelsen, som man oplever nu, nogensinde kan forsvinde. Men man bliver nødt til at finde ud af selv, hvad den sande betydning af kærlighed er.

Det er ikke altid en romantisk film med en lykkelig slutning. Man bliver nødt til at være forberedt på at gå igennem svære tider. Begge parter bliver nødt til at forstå, at selvom flammen brænder lidt mindre tydeligt, så betyder det ikke, at ens ægteskab er en fiasko.

2. Ting du og din partner bør vide om kærlighed: Den vokser på forskellige måder

Man behøver ikke nødvendigvis at være betaget af en person for at vide, at man er forelsket og har et succesfuldt ægteskab. Sand kærlighed kræver tid og kræfter.

Det har brug for en masse pleje, for at det kan blomstre. Man er måske en af de personer, som tænker, at der kun er to muligheder: at elske eller ikke at elske. Dette ignorerer dog det stadie, der er lige i midten.

Lad dit ægteskab udvikle sig selv, og overanalysér ikke de små forhindringer på vejen. De vil blot få dig til at bekymre dig om, om du elsker din partner nok.

3.

Ting du og din partner bør vide om kærlighed: Tiltrækningen vil ikke altid være der

To personer der er tiltrukket af hinanden

Det er sikkert at gå ud fra, at man ikke altid vil være fysisk tiltrukket af sin partner. Tiltrækning anses som at være meget vigtigt i vores billed-bevidste samfund. Men det er vigtigt at huske på, at selvom man er sammen med en person, som man er meget tiltrukket af, så holder forholdet ikke altid.

Dette kan forårsage perioder med tvivl, hvor man spørger sig selv, om  man stadig elsker sin partner. Det er normalt at sætte spørgsmålstegn ved forholdet, når tiltrækningen forandrer sig. Og man bør være i stand til at tale med sin partner ærligt om det.

4. Man bliver nødt til at udvise kærlighed, også når man ikke har lyst til det

Tingene vil ikke altid være fantastiske. Af den grund er det nemt at opføre sig nærmest som et barn, når ens partner har såret en.

Når man er i sådan en situation, vil ens følelser måske falde, og man vil være tilbageholdende med at udvise kærlighed.

For at et ægteskab skal kunne overleve, er det dog vigtigt, at man lærer at glemme sin stolthed og udviser kærlighed. Også når man ikke ønsker det. Smålige handlinger kan forårsage, at vreden vokser i både en selv og ens partner.

Efter et skænderi bør man prøve at lave en kop kaffe eller te og tale ærligt med sin partner.

5. Livet som gifte er en rejse

To personer der sidder og stirrer hinanden i oejnene

Man føler måske, at man allerede har opnået det ultimative mål med sin partner, men livet som gifte er svært, og man har brug for hjælp for at kunne vokse og trives, både som et par og som et individ.

Der vil være svære tider, som virker til at kunne sætte gang i alle følelser fra begge parter. Brug disse følelser til at opbygge forholdet og ikke til at ødelægge det.

Hvis man kan gøre dette, så vil man kunne høste de frugter, som et ægteskab kan tilbyde. Når man beslutter sig for at tale ærligt med sin partner, vil man måske begge opdage en masse måder, som man kan vokse sammen på.

6. At få børn forårsager anspændelser i ægteskabet

Alle ved, at det er en skøn periode i ens liv at få børn. Men på samme tid er det meget hårdt for ens ægteskab. Det er muligt, at selvom man har det bedste ægteskab. Så vil man stadig døje med spændinger, efter man har fået børn.

Det er derfor, det er vigtigt at tale om det, når man mener, det vil være en god idé at få børn. Man må ikke skubbe ægteskabet til side på dette tidspunkt.

Tag dig god tid og stræb efter at nyde øjeblikke, som man kan tilbringe sammen.

7. Fysisk kærlighed kræver en følelsesmæssig forbindelse

Noegen kvindekrop

Seksuel aktivitet i et parforhold er en vigtig måde at vise på, at man elsker og værdsætter hinanden. Det handler om at lære at give og modtage på en kærlig måde. Og det er ikke en metode til at opnå magt, sikkerhed eller bekræftning.

Hvis forbindelsen er baseret på følelser, så har ens sexliv mindre tendens til at falde i løbet af ægteskabet. Med tiden vil ens  sexliv dog forandre sig, og dette er normalt.

Man bør huske at tale med sin partner og være åben og respekterende overfor det, som begge parter føler og ønsker.

8. Ting du og din partner bør vide om kærlighed: Et ægteskab kan ikke overleve uden kommunikation

At tale med sin partner vil altid lade begge parter kunne nyde et succesfuldt ægteskab. At undertrykke hemmeligheder og følelser forårsager blot smerte og resulterer i, at forholdet bliver ødelagt.

Man bør dele sine følelser med sin partner på en konstruktiv måde. Dette vil gøre begge parter gladere. Spændingerne i ens ægteskab vil blive udløst, og man vil have ærlighed, der kan bære en videre.

Tingene vil ikke altid være nemme. Det er derfor, man bliver nødt til at arbejde på det med sin partner for at komme igennem de svære tider.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.