Top ti fødevarer, der er fugtgivende for huden

For at opnå en sund hud, som er fast og strålende, skal du spise fødevarer, som er rige på vand og næringsstoffer. De skal indgå i den daglige kost. I denne artikel kommer vi omkring ti mirakuløse fødevarer, som er fugtgivende for huden.
Top ti fødevarer, der er fugtgivende for huden
Karla Henríquez

Bedømt og godkendt af læge Karla Henríquez.

Sidste ændring: 26 juni, 2023

Takket være det høje vandindhold, er vandmelon en fantastisk frugt, der er fugtgivende for huden. Vitaminerne og mineralerne i den hjælper med at holde huden sund og glad.

Hvis du virkelig ønsker at give huden mere fugtighed, er cremer og masker som regel ikke nok. Det er især sandt, hvis du vil have længerevarende effekt.

For at opnå en sund hud, som er fast og strålende, skal du spise fødevarer, som er rige på vand og næringsstoffer. De skal indgå i den daglige kost.

I denne artikel kommer vi omkring ti mirakuløse fødevarer, som er fugtgivende for huden.

Fødevarer som er fugtgivende for huden

Der findes mange naturlige og sunde fødevarer, som er fulde af næringsstoffer og gode for huden.

Vitaminerne, mineralerne og fedtsyrerne i dem kan gøre underværker for hudens fugtighed. Det giver dybere og mere længerevarende resultater og sikrer, at andre midler, du bruger på huden, vil være mere effektive.

Strålende ansigt

Juicer, smoothies og salater

At spise sine frugter og grøntsager rå er godt for dit overordnede helbred. Du kan indtage dem i juicer, smoothies, salater og meget mere.

 • Smoothies er en god måde at kombinere flere forskellige frugter og grøntsager. Nyd dem som morgenmad eller som en eftermiddagssnack
 • Frugt tilføjer smag og sødme til maden. De kan også hjælpe med at “gemme” mindre appetitlige ingredienser

Læs også: 4 måder at drikke grøn te for vægttabet

1. Vand

Vand skal være en af hovedingredienserne i din overordnede kost. Det er hudens og kroppens vigtigste kilde til hydrering.

 • For at drage mest fordel af at drikke vand, skal du drikke det inden morgenmaden og gennem hele dagen

Når du drikker vand, mens du spiser, har det ikke kun en negativ effekt på optagelsen af næringsstoffer. Det kan også være dårligt for fordøjelsen.

2. Avocado

Avocado er en superfood, som er rig på vitaminer, mineraler, essentielle fedtsyrer, fiber og protein. De indeholder også essentielle næringsstoffer til pleje og fugtning af huden.

Denne frugt er god sammen med både søde og salte smage. Den gør endvidere smoothies tykke og cremede.

Du kan også bruge avocado til at lave supernærende ansigtsmasker. En sådan kan du bruge en gang om ugen for at tilføre fugt og få en smukkere hud med det samme.

Læs også: 13 grunde til at spise flere avocadoer

3. Hørfrøolie

Hørfrøolie er rig på Omega-3 fedtsyrer. Omega-3 indeholder gavnlige fedtstoffer, som er vidunderlige for hudens glød.

Du bør altid opbevare hørfrøolie varmt og køligt i en forseglet beholder. På denne måde tilføres der ikke for meget ilt, som kan skade dens egenskaber.

4. Ølgær

Ølgær sælges som kosttilskud. Det skyldes dets høje indhold af Vitamin B-kompleks, mineraler spm fosfor, kalcium, silicium og zink, samt dets proteiner.

Du kan løse mange hudproblemer ved at tage et tilskud hver dag. Du kan enten tage det alene eller i forbindelse med et måltid.

5. Vandmelon

Vandmelon består næsten udelukkende af vand, 90 % faktisk. Det er derfor, det er ideelt at spise denne frugt for at hydrere kroppen indefra og ud.

Den indeholder også vitaminerne A, B og C, samt mineraler som mangan og kalium. Vandmelon stimulerer endvidere helbredet og forbedrer hudens udseende.

6. Agurk

Agurk er fantastisk for huden. Det er ikke bare sundt at spise, men også godt til udvortes brug.

 • Ud over at tilføre huden fugt, hjælper det med at forebygge acne, bekæmpe inflammation, hele forbrændinger og komme af med ekstra fedt.

7. Æbler

Æbler er en af de bedste slags frugt til at få sund, glansfuld hud. Det er takket være indholdet af vin- og æblesyre. Disse to komponenter tilskynder eliminering af døde hudceller.

Hvis du køber økologiske æbler, anbefaler vi, at du spiser dem med skræl, fordi skrællen indeholder mange næringsstoffer.

8. Pærer

Pærer indeholder meget vand. De skiller sig også ud på grund af deres indhold af silicium. Dette mineral er yderst gavnligt for genopbygningen af hud og brusk.

9. Natlysolie

Natlysolie er rig på Vitamin E og essentielle syrer. Du kan tage det som kosttilskud eller påføre huden det. Takket være de antioxidante egenskaber er natlysolie godt til at:

 • Udsætte aldring
 • Stimulere blodcirkulationen
 • Fremme regeneration af huden
 • Reducere inflammation

10. Papaya

Papaya er en lækker tropisk frugt, som er meget god for dit fordøjelsessystem.  Den er imidlertid også fugtgivende for huden.

 • Den er rig på antioxidanter, som beta-karoten, Vitamin C, flavonoider, Vitamin B-kompleks og mineraler som magnesium og kalium.
 • Den indeholder enzymet papain, som er fantastisk til at hjælpe med at holde huden ren, sund og strålende.

 


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Álvarez Castro E, Orallo Cambeiro F. Actividad biológica de los flavonoides (I). Acción frente al cáncer. Offarm. Noviembre 2003. 22 (10): 130-140.
 • Darvin M. E, Sterry W, et al. The role of carotenoids in human skin. Molecules. Diciembre 2011. 16 (12): 10491–10506.
 • De Mel D, Suphioglu Ch. Fishy business: effect of omega-3 fatty acids on zinc transporters and free zinc availability on human neuronal cells. Nutrients. Agosto 2014. 6 (8): 3245-58.
 • Heinrich U, Neukam K, et al. Long-term ingestion of high flavonols cocoa provides photo protection against UV-induced erythema and improves skin condition in women. Journal of Nutrition. Enero 2006. 136 (6): 1565-9.
 • Lenntech. Silicio.
 • Mayo Clinic. Piel seca. Marzo 2022.
 • Mukherjee P, Nema N. K, et al. Phytochemical and therapeutic potential of cucumber. Fitoterapia. Enero 2013. 84: 227-36.
 • Nagata Ch, Nakamura K, et al. Association of dietary fat, vegetables and antioxidant micronutrients with skin aging in Japanese women. British Journal of Nutrition. Mayo 2010. 103 (10): 1493-8.
 • Nutrition Data. Nuts, brazilnuts, dried, unblanched.
 • Palma L, Tabares Marques L, et al. Dietary water affects human skin hydration and biomechanics. Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology. Agosto 2015. 8: 413-421.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.