Undgå disse fødevarer, hvis du lider af væskeophobning

Væskeophobning eller ødem, er et meget almindeligt problem forårsaget af en ensidig kost, det at være for stillesiddende og ikke drikke nok vand. Lær omkring nogle af de fødevarer du skal  undgå, hvis du er berørt af væskeretention.
Undgå disse fødevarer, hvis du lider af væskeophobning
Carlos Fabián Avila

Bedømt og godkendt af læge Carlos Fabián Avila.

Sidste ændring: 06 januar, 2023

Væskeophobning eller ødem, er et meget almindeligt problem forårsaget af en ensidig kost, det at være for stillesiddende, og ikke drikke nok vand.

Mange gange tror folk, at de har taget på, men faktisk er det der sker, at deres krop ikke behandler væske som den skal.

I dag vil vi fortælle dig, hvilke fødevarer, du bør undgå, hvis du har dette problem.

Hvornår er det væskeophobning?

Væskeophobning

Som det første, bør du vide, at væskeretention indebærer en ubalance mellem de kræfter, der regulerer, hvordan væskerne bevæger sig gennem de forskellige områder af kroppen. Således akkumuleres dette vand i kroppens væv.

Hvis du ikke kan fjerne vandet, ophobes det i visse områder. De vigtigste faktorer, der gør problemet værre er:

  • En masse natrium i din kost
  • Dårlig cirkulation fra at være for stillesiddende

Hormonel ubalance

  • Mangel på motion

Hvis du har problemer med væskeophobning, kan du let registrere dem, da du vil se vægtøgning og føle hævelse i forskellige dele af kroppen (især dine ben og ankler).

For at teste det, er alt hvad du skal gøre at trykke på huden i et par sekunder. Hvis der er et hvidt mærke, der forbliver der i et stykke tid, når du tager din finger væk, så er det fordi du har ødem.

For at forebygge eller reducere denne væske ubalance i din krop, er det vigtigt at følge en kost lav på natrium og øge dit indtag af drikkevarer og vanddrivende fødevarer (vand, saft, grøntsager, frugt, etc).

Det anbefales også at motionere mindst to gange om ugen.

Fødevarer du skal undgå, hvis du har væskeophobninger

Når du har dette problem, er det ikke nok bare at motionere og stoppe med at bruge salt. Du er nødt til at undgå forbrug af visse fødevarer, der har tendens til at øge mængden af ​​væske i kroppen.

Her er nogle af disse fødevarer:

Alkoholiske drikkevarer

Selv hvis du går på toilettet, mens du drikker det, så ophobes en god mængde af, hvad du indtaget i kroppen (herunder sukker).

Alkohol udløser væskeophobning i maven og benene.

Et glas vin om dagen er ikke et problem, men disse er: cocktails, øl eller spiritus med højt alkoholindhold flere gange om ugen.

Pålæg

Salami

Disse er lavet med en meget stor mængde af natrium. Udover at have et højt indhold af fedt, så forårsager de også væskeophobning. Når du spiser pålæg, ”belægger” du dine arterie vægge og øger risikoen for hjerteanfald.

Vi kan sætte meget salt ost i samme kategori. Dette er normalt ost, der kommer med de kolde udskæringer på et fad, samt pølser, røget skinke og bacon.

Almindelige snacks

Kartoffel chips og andre lignende produkter indeholder meget salt, der bidrager til at øge deres smag.

Hertil kommer, at de er vanedannende fødevarer, som vi ikke bare kan spise en servering af… Vi ender med at spise en hel pose!

Hvis længes efter en snack, anbefaler vi at vælge solsikkekerner, nødder ligesom valnødder, frugt, grøntsager eller vegetabilske supper (garbanzo, aubergine, osv).

Raffineret sukker

Raffineret sukker

Mange produkter, du finder på hylden i dag indeholder store mængder af sukker eller sødemidler.

Ligesom med salt, hvis disse komponenter kommer ind i din krop, kan den ikke rigtig fjerne væsker, hvilket udløser oppustethed.

Det er tilrådeligt at reducere dit forbrug eller kigge efter mere naturlige alternativer som stevia, honning eller kanel til at give din mad smag.

Hvidt mel

Folk, der følger en diæt, der består af pasta, pizza, kiks eller brød er dem, der er mest tilbøjelige til at lide af væskeretention og vægtøgning.

Raffineret mel har kulhydrater, der ophobes i kroppen, og lader ikke dine nyrer fungerer som de skal.

Disse forbindelser forøger mængden af vand i kroppen ved at bremse nyrefunktionen. I stedet for hvidt mel, så vælg fuldkorns hvede eller reducer dit indtag.

Du vil se resultater på ingen tid.

Stærkt forarbejdede produkter

Indkøb

Frosne fødevarer og tilberedte fødevarer har fået for meget salt tilsat i behandlingen. Dette skyldes, at fødevareindustrien bruger meget natrium til at holde deres produkter friske og i god stand.

Vi er ikke klar over, hvad vi spiser, og selv om vi er uvidende om det, så tilskynder vi væskeretention med disse fødevarer.

Prøv at holde dig til hjemmelavede måltider, lav mad lidt oftere (selvom det er bare et par gange om ugen), og undgå stærkt forarbejdede fødevarer.

Det kan være svært, fordi mange menneskers ”komfort fødevarer” falder ind under denne liste, men skridt for skridt vil du være i stand til at ernære dig selv bedre.

Tag ikke imod saltet

Put ikke for meget salt på maden, mens du laver den eller ved bordet.

En god strategi er ikke at sætte salt kværneren på bordet. Hvis den ikke er foran dig, vil det være lettere at undgå fristelsen.

En anden mulighed er at krydre din mad med urter, citronsaft eller olivenolie. Det vil være sundere og mere velsmagende, og du vil sænke din risiko for at lide væskeretention og andre lidelser.

Vi anbefaler: Bekæmp væskeophobning med Banan smoothies

Hvad skal jeg spise, hvis jeg har væskeophobninger?

Ud over at reducere eller undgå forbruget af de ovennævnte fødevarer, der øger oppustethed eller natrium ophobning, så anbefaler vi at holde følgende fødevarer i tankerne:

  • Vand (8 til 12 kopper om dagen)
  • Naturlige sødemidler (stevia, agave)
  • Frugt (vandmelon, grapefrugt)
  • Urtete (kamille, grøn te, mynte)

Giv det en chance!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.