10 fødevarer du bør undgå før sengetid

Trænger du til en lille snack inden du går i seng? Nu hvor du ved, hvilke fødevarer der skal undgås, skal du prøve at vælge fødevarer og drikkevarer, der hjælper dig med at falde i søvn i stedet for.
10 fødevarer du bør undgå før sengetid

Sidste ændring: 26 august, 2022

Fra tid til anden kan du blive lidt lækkersulten om aftnen. Men der er nogle fødevarer det er bedst at undgå før sengetid.

Det er normalt at have lidt lækkersult på dette tidspunkt, selvom du lige har fået aftensmad for et par timer siden. Problemet er, at du måske vælger den forkerte mad til denne tid på dagen.

I denne artikel lærer du om 10 fødevarer, du bør undgå før sengetid.

Spise de forkerte fødevarer før sengetid kan forstyrre din stofskifteaktivitet og få dig til at tage på i vægt eller udvikle andre lidelser.

Af denne grund er det vigtigt, at du vedtager sunde spisevaner og – frem for alt – begrænser dit forbrug af disse 10 fødevarer, du skal undgå før sengetid.

10 fødevarer du skal undgå før sengetid

Smoer

1.  Smør

Smør kan bruges i mange opskrifter, men takket være dets høje mættede fedtindhold er det ikke en god ide at forbruge det før sengen.

Generelt bør du forbruge smør i moderate mængder, men hvis du spiser det om aftenen, kan det også forårsage fordøjelsesproblemer.

Vil du vide mere læs denne artikel efter “10 fødevarer du bør undgå før sengetid”:

 Sådan laver du hjemmelavet smør med kun 2 ingredienser

Slik

2. Slik

De fleste accepterer, at det er “harmløst” at spise lidt slik i løbet af dagen. Problemet med at indtage slik om aftenen er imidlertid, at dets høje sukker og kemiske indhold kan påvirke din søvnkvalitet.

Nogle af disse forbindelser stimulerer aktiviteten i dit nervesystem og sætter din hjerne i en tilstand af beredskab, der forhindrer dig i at sove. Faktisk hævder nogle, at spise slik inden sengetid øger din chance for at lide af mareridt.

3. Is

Is

Det er en dårlig ide at helbrede din lækkersult om aftenen med en skål is. Denne dessert indeholder fedtstoffer, sukkerarter og andre tilsatte forbindelser, som ændrer dit stofskifte og påvirker dit nervesystems aktivitet.

At spise is kan nedsætte din fordøjelse og føre til smerte og betændelse.

Roed chili

4. Stærk mad

Krydderier tilføjer lidt smag til mange retter. På trods heraf bør du ikke spise dem om aftenen, fordi de ændrer mavesyreproduktionen.

Indtage stærk mad før du går i seng kan føre til sur tilbagesvaling og mavesmerter. Nogle af dem indeholder også mange kalorier og kan få dig til at tage på i vægt.

5. Pølser

Poelser med bacon

Selv om de normalt ser friske og appetitvækkende ud, er pølser fulde af fedtstoffer og kemiske forbindelser, der ikke er gode for din krop.

Generelt bør du begrænse dit forbrug af pølse for at opretholde en sund kropsvægt. Når du spiser denne fødevare om aftenen, fører det til tung fordøjelse og en langsommere metabolisme.

6. Ost

Ost

Problemet med at spise ost inden du går i seng er, at den indeholder en aminosyre kendt som tyramin, der nedsætter din produktion af hormoner, der regulerer søvn.

Spis ikke det alene eller i andre retter. Dette er en tung fødevare, der er rig på fedt, hvilket kan forårsage betændelse og maveproblemer.

7. Brød

Broed

Brød og andre kager kan forekomme som gode muligheder til at bekæmpe lækkersulten. Du bør ikke spise dem før sengetid, fordi de indeholder mange unødvendige kalorier.

Mel og sukker i kommercielle kager påvirker dit stofskifte negativt og øger risikoen for overvægt og blodsukkerproblemer.

8. Chokolade

Chokolade - undgaa foer sengetid

At have en lille servering af chokolade om dagen kan have mange fordele. Denne mad er fuld af antioxidanter og aminosyrer, der forbedrer din fysiske og mentale sundhed.

Det er dog en dårlig ide at spise det om aftenen, fordi nogle af ingredienserne i chokolade er stimulerende midler, der forhindrer en god søvn.

Læs også denne artikel efter “10 fødevarer du bør undgå før sengetid”:

Fald hurtigere i søvn ved hjælp af te med mandarinskræl

9. Rødt kød

Roedt koed - undgaa foer sengetid

Rødt kød indeholder protein og mættet fedt, der nedsætter dit fordøjelsessystem arbejde under hvile.

Mens rødt kød kan have gavnlig ernæring, når det indtages i moderation, er det bedst at undgå at spise det om aftenen for at stoppe det fra at forstyrre din søvn.

10. Kaffe bør du især undgå før sengetid

Kaffe - undgaa foer sengetid

Kaffe og andre drikkevarer, der indeholder koffein, bør undgås på dette tidspunkt. Mens de kan give følelsen af årvågenhed og velvære i små doser, er dette kontraproduktivt om aftenen.

Når du drikker en kop kaffe, kan den holde dig vågen i flere timer.

Trænger du til en lille snack inden du går i seng? Nu hvor du ved, hvilke fødevarer du skal undgå før sengetid, skal du prøve at vælge fødevarer og drikkevarer, der hjælper dig med at falde i søvn i stedet for.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.