6 tegn på følelsesmæssig berøvelse hos børn

Forestil dig, at du ikke at modtager kærlighed fra de vigtigste mennesker i dit liv. Det er sådan, at børn har det, når de føler sig følelsesmæssigt berøvet. Vær en kærlig forælder og få dine børn til at føle, hvor værdifulde de er for dig.
6 tegn på følelsesmæssig berøvelse hos børn

Sidste ændring: 26 august, 2022

Kys, kram, kærtegn og råd er tegn på kærlighed, som forældre skal vise deres børn for at forhindre følelsesmæssig berøvelse. Overordnet set bidrager kærlighed til børn til en sund psykosocial udvikling.

Børns udvikling afhænger næsten udelukkende af forældrene eller de ansvarlige voksne. Dette er ikke kun fra et økonomisk eller uddannelsesmæssigt synspunkt, men også fra et følelsesmæssigt og psykologisk perspektiv.

Der er ikke noget mere givende end en forælder, der demonstrerer kærlighed, kærtegn og forståelse for sine børn. Dette vil give dem mulighed for at vokse i et sundt miljø og udvikle vaner, der efterligner det, de lærte hjemme.

Mange børn mangler dog kærlighed. Dette er enten på grund af deres familie eller deres umiddelbare omgivelser. Når dette sker, forekommer konsekvenserne fra følelsesmæssig berøvelse hos børn, som direkte påvirker deres adfærd.

Hvad er tegn på følelsesmæssig berøvelse hos børn?

I barndommen kræver børn en følelse af kærlighed fra de mennesker, der er tættest på dem, for at føle sig elskede og beskyttede. Men som barnet vokser, har forældre tendens til at give færre tegn på kærlighed.

Pige kigger ud af vinduet

Lejlighedsvis lange arbejdstimer og den hektiske moderne livsstil får voksne til at glemme nogle af deres familieforpligtelser. Dette inkluderer at vise deres børn tegn på kærlighed, der minder dem om, hvor vigtige de er.

Følelsesmæssig berøvelse får børn til konstant at føle sig ensomme eller forladte. Det svækker også kommunikationen mellem forældre og børn og kan få konsekvenser for deres selvværd.

Du skal læse: Mit barn lytter ikke til mig

For at opdage, om dit barn har brug for dig til at udvise mere kærlighed, skal du være opmærksom på følgende problemer. De:

  • Er et “uroligt barn” og har problemer, når de interagerer med andre mennesker.
  • Er altid beredte og opmærksomme på, hvad der sker omkring dem.
  • Lider af barndomsstress.
  • Har et svagt immunsystem på grund af høje stressniveauer.

1. Ulydighed

Små drenge

Hos det følelsesmæssige berøvede barn er der behov for opmærksomhed. For at være centrum for opmærksomheden har børn en tendens til at modstå deres forældres ordrer og at præsentere uhensigtsmæssig adfærd som raserianfald og græde på offentlige steder.

Børn, der vil have kærlighed og opmærksomhed fra deres forældre, laver ofte scener, og hvis de ikke opnår deres mål, stiger de i intensitet og hyppighed. De typiske tegn på ulydighed hos spædbørn er:

  • Udmattet latter.
  • Aggressivitet.
  • Raseri.
  • Impulsivitet.
  • Pludselige humørsvingninger.

Lad os tage et mere dybtgående kig på nogle af symptomerne:

2. Aggressivitet

Barn laver lektier

Når børn er aggressive, er det bedst at lytte til dem og lægge værdi i, hvad de siger. På den måde vil de føle sig værdsatte og vil have tilstrækkelig tillid til at sige, hvad de er bekymrede over.

3. Usikkerhed

Pige

Stående overfor et følelsesmæssigt vakuum og manglende kærlighed føler børn ofte sig ubeskyttet. Dette får dem til at være bange, når de interagerer med andre mennesker.

Da de ikke føler sig trygge og konstant bange for deres fysiske trivsel, er de altid defensive og meget opmærksomme på, hvad der sker i deres miljø. Derfor er mistillid et tydeligt tegn på, at noget ikke er i orden.

4. Frygt

Peger fingre

Følelsesmæssig mangel hos børn, der ikke behandles af en specialist, kan skabe en følelse af tomhed og mistillid. Desværre vil dette være til stede i barnets sociale forhold som de vokser op, medmindre det behandles ordentligt.

Frygt for overgivelse erhverves af små, når de ikke modtager den kærlighed, de har brug for fra deres forældre og slægtninge. Dette mønster er svært at efterlade.

Normalt er det nødvendigt at tage barnet til en familiepsykolog eller terapeut. Dette vil hjælpe dem med at overvinde deres frygt og styrke forholdet mellem forældre og børn.

Du kan være interesseret i at læse: 10 værdier du skal lære dine børn

5. Lav akademisk præstation

Lille barn laver lektier

Manglen på opmærksomhed og kærlighed hos børn kan resultere i læringsforstyrrelser og manglende motivation, når de laver lektier. Ifølge flere psykologer har børn med følelsesmæssig berøvelse sprogproblemer og oplever dårlig akademisk resultater.

De tager normalt længere tid end andre børn om at udvikle deres sprog og få sociale færdigheder. De censurerer deres følelser og plejer at undgå enhver form for kærlighed med dem omkring dem.

6. Tilknytning til elektroniske enheder

Nogle forældre vælger at lade den “digitale barnepige” tage sig af deres børn. Denne tendens til at lade børn blive distraheret af elektroniske enheder eller se fjernsyn skaber en upersonlig opdragelsesmetode.

Desværre bliver de små ofte omsluttet i en teknologisk bobbel, der sætter menneskelig interaktion til side.

Barn med telefon

Konklusion

Manglende kærlighed hos børn skaber stor frygt for at miste deres kære. Desværre resulterer dette i, at barnet altid er opmærksom på hvad der sker omkring ham eller hende.

Spædbørn, der vokser op i et hjem med mangel på kærlighed, forbliver i en tilstand af permanent angst. De er altid på jagt efter følelsesmæssige forhold, der kan tilfredsstille deres behov for at føle sig elsket og sikre.

Det er nødvendigt at huske, at børn kræver konstant visning af kærlighed og opmærksomhed. Tegn på kærlighed er afgørende for at danne deres personlighed og gavne deres hjerneudvikling.

Manglende kærlighed kan forårsage en usikker personlighed, der er præget af følelsesmæssig umodenhed, egoisme og identitetsproblemer. Når børn vokser op i et miljø uden kærlighed, har de problemer med at opretholde stabile interpersonelle relationer og finder ofte stor værdi i konflikter.

Det kan interessere dig ...
Hvorfor adlyder japanske børn altid deres forældre?
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Hvorfor adlyder japanske børn altid deres forældre?

Japan er et land, der er beundret rundt om i verden. Japanske børn er for eksempel meget lydige, og er velopdragne, høflige og hensynsfulde.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.