Negativ tankegang? Fokuser på det positive

Når dit sind er oversvømmet med negative tanker, skal du ændre din holdning og lære at se tingene i et mere positivt lys. Der er trods alt en sølvforing til enhver situation!
Negativ tankegang? Fokuser på det positive

Sidste ændring: 26 august, 2022

Negativ tankegang er normal, og på et eller andet tidspunkt i dit liv vil du gennemgå en periode med uheld hvor det næsten kan føles umuligt at opretholde positive tanker. Mens du måske har et positivt udsyn på livet, kan du til tider stadig miste den mentale styrke og føle dig frustreret eller uhæmmet . Det er på det tidspunkt, du skal vende dine negative tankegang. Fokuser på det positive

Det er vigtigt at opretholde en positiv indstilling til enhver situation.  Selvom det er hårdt, er du nødt til at bevæge dig fremad.

Her er en række tips med dig, der vil hjælpe dig med at forbedre din tankegang, især når tingene ikke går godt.

Fokuser på det positive med de her råd.

Fokuser på det positive: Sådan gør du

Fokuser på det positive ved at lytte til dit sind

Lyt til dit sind

Hvis du lytter til dit sind, kan du tage et af de første skridt til at fjerne de negative tanker, der hindrer dit liv.

Denne interne dialog giver dig mulighed for at vide, om du er for hård ved dig selv eller danner mentale barrierer som: “du kan ikke klare det” eller “alt du gør er forkert. ”

Det er vigtigt at tage kontrol over, hvad du føler.  Derfor er du nødt til at genkende hvad der er negativt og lede efter en løsning på det.

Vurder dig selv uden at angribe dig selv; sæt nye mål og bliv mere mentalt åben. Disse er alle store skridt i den rette retning for at overvinde dine egne forhindringer .

Vil du vide mere? Se:

Ruminerende tanker skaber angst

Skriv dine tanker ned

Mange mennesker har det svært at kunne tænke klart, når negative tanker begynder at invadere sindet og holder dem forbundet.

I disse tilfælde er det meget nyttigt at have en notesbog eller et ark papir til at skrive ned, hvad der sker i din hverdag, og identificere, hvor tingene går galt.

Dette meget enkle trin kan være en stor hjælp i at frigive negativ energi , især hvis du ikke vil betro dig i nogen omkring dig.

Se tingene fra et positivt perspektiv

Se tingene fra en anden vinkel

Hvis du lukker dit sind begår du en alvorlig fejl, når tingene går galt.

Hvis du er stiv og absolut i din tankegang, kan den holde dig tilbage i at kunne tænke uden for kassen. Især når løsningen kan være meget tættere end du umiddelbart tror.

Prøv at spørge dig selv med et åbent sind: ”Hvorfor er sker disse ting, hvad betyder de og hvordan kan du overvinde dem?

Frigør din frygt og tag beslutninger

At ændre negativ tankegang, når du har det hårdt, kræver, at du giver slip på din frygt og træffer nye beslutninger.

  • Selv om der altid er mulighed for en ny fiasko, skal du huske på, at for at opnå succes skal du lære fra dine fejl.

I stedet for at tænke på det værste der kunne ske, overvej istedet alle de gode ting, du kan opnå.

Skift holdning omkring negativ tankegang

Dit humør kan ændre sig, når tingene ikke går som du vil have dem til, eller hvis du har lidt uheld.

Dette kan føre til ekstremt negativ holdninger, der påvirker den måde, du tænker, lever og relaterer til andre på.

Tanker som “jeg føler mig så dårlig” eller “i dag kan jeg ikke forlade huset” eller “alt går galt” kan få dig til at miste mental styrke . Dette kan føre til stress, angst og depression.

Hvor få mennesker kan forestille sig er, at noget så enkelt som at ændre din holdning kan hjælpe dig med at tage skridt hen imod en bedre retning.

Hver dag gentages til dig selv ting som “i dag har jeg det godt” og “jeg kan gøre det”. Dette vil bidrage til at fremme selvtillid og give plads til nye muligheder.

Se også:

7 tegn du er en fri sjæl

Fokuser på det positice ved at arbejde på positive bekræftelser

Positive bekræftelser er sætninger, du kan gentage højt for at bekæmpe negative tanker. Negative tanker holder dig fra at udvikle og realisere dig selv.

Det betyder, at de vil give dig følelser af overbevisning og sandhed, når du gentager dem.

Du kan opfinde nogle sætninger selv, mens du tænker på de mål, du vil opnå. Du kan også lytte til andres visdomsord.

Bekræftelser kan gentages i starten af ​​hver dag efter du et stået op. Du kan også gøre det om natten mens du slapper af og udøver dybe vejrtræk.

Er du klar til at ændre den måde du tænker på? Selvom du ikke har praktiseret dem på det seneste og negative tanker kan overtage dit liv, skal du prøve nogle af disse tips til at holde dem i skak og fortsætte med at gå videre.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Spinhoven, P., van Hemert, A. M., & Penninx, B. W. (2018). Repetitive negative thinking as a predictor of depression and anxiety: A longitudinal cohort study. Journal of Affective Disorders, 241, 216-225.
  • Naseem, Z., & Khalid, R. (2010). Positive Thinking in Coping with Stress and Health outcomes: Literature Review. Journal of Research & Reflections in Education (JRRE), 4(1).
  • Caprara, G. V., Steca, P., Gerbino, M., Paciello, M., & Vecchio, G. M. (2006). Looking for adolescents’ well-being: Self-efficacy beliefs as determinants of positive thinking and happiness. Epidemiologia e psichiatria sociale, 15(1), 30.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.