Løg, hvidløg og citroner: Tre superfødevarer

I sig selv er løg, hvidløg og citron yderst gavnligt for dit helbred. Ved at blande dem i et unikt middel, kan du dog få fordelene ved alle tre kombineret.
Løg, hvidløg og citroner: Tre superfødevarer
Maricela Jiménez López

Bedømt og godkendt af læge Maricela Jiménez López.

Sidste ændring: 26 september, 2023

Løg, hvidløg og citroner: tre superfødevarer, som du absolut skal have i dit hjem. De bruges i tusindvis af opskrifter og også i hjemmelavede midler. I denne artikel vil vi fortælle dig, hvorfor du skal spise løg, hvidløg og citroner dagligt.

Egenskaberne i løg

Folk har brugt denne spiselige knold i Asien, Europa og Amerika i tusinder af år. Det er en af de mest fantastiske superfødevarer og kan give os følgende fordele:

Det er en stor kilde til næringsstoffer. Løg giver os en god mængde vand og essentielle aminosyrer. Derudover giver de os også:

 • Mineraler (svovl, natrium, calcium, magnesium og fosfor)
 • Vitaminer (B-kompleks, C og E)

Se også: Sådan laver du fantastiske, knasende løgringe

Det forbedrer din nyrefunktion.

For det første er det at spise spise løg godt for patienter med nyreproblemer takket være dets vanddrivende virkninger (nyresten, nyreinsufficiens osv.). Det anbefales også til personer, der har hypertension og væskeretention.

Det er et slimløsende.

Når du lider af luftvejssygdomme som faryngitis eller bronkitis, kan det hjælpe dig med at slippe af med slim. Det anbefales også stærkt, hvis du er forkølet.

Det sænker kolesterol.

At spise denne superfødevare sænker fedtindholdet i dit blod og reducerer dårligt kolesterol (LDL). Desuden hjælper det også med at rense dine arterier naturligt.

Det balancerer dit blodsukker.

Endelig kan folk, der har diabetes, finde løg til at være en stor hjælp. Dette skyldes deres evne til at nedsætte blodsukkerniveauet.

Hvidløgets egenskaber

Den anden af ​​nutidens superfødevarer er hvidløg. Hundredvis af retter ville bare ikke være det samme uden hvidløg. Dens fed giver mad en virkelig karakteristisk smag, og de byder på snesevis af fordele.

Blandt dem, er de der står mest ud:

 • Bedre blodcirkulation: Dette skyldes en forbindelse kaldet allicin. Den hjælper med at forhindre dannelsen af ​​blodpropper og øger blodgennemstrømningen.
 • Lavere blodtryk: Sammen med kredsløbsfordele skal vi også nævne, at denne knold har evnen til at afbalancere dit blodtryk. På grund af dette anbefales den til dem, der lider af forhøjet blodtryk.
 • Lavere kolesterol: Da denne egenskab har så stor indflydelse på dit blod, er det noget, vi ikke kan ignorere. Hvidløg reducerer dit kolesterol og niveauerne af lipider akkumuleret i dine arterier.
 • Det styrker dit immunsystem: Forbindelserne i hvidløg forbedrer dit naturlige forsvar. På grund af dette kan du regelmæssigt ved at spise hvidløg reducere antallet af smitsomme sygdomme, du risikerer at få. Dette omfatter sygdomme som forkølelse, influenza og halsbetændelse.
 • Det er en anti-inflammatorisk: En anden naturlig fordel ved hvidløg er, at det kan reducere hævelse og betændelse. Et eksempel på dette er dets anvendelse til led problemer (arthrose eller arthritis) og prostata-inflammation hos mænd.

Citronens egenskaber

Den tredje og sidste af vores superfødevarer i dag er den vidunderlige citron! Denne citrusfrugt er kendt for sin lyse farve og sure smag. Det er en alsidig frugt og kan bruges i mange ting lige fra supper, til desserter, til salater. Du kan endda bruge det til at lave te, der har helbredende og forebyggende egenskaber.

Her er nogle af de mange fordele ved citroner:

 • Den styrker dit immunsystem. Ligesom med hvidløg styrker citronen dit immunsystem. Dette kan hjælpe dig med at undgå at få virussygdomme. For eksempel, hvis du drikker en halv kop citronsaft, vil din krop få 53 mg C vitamin. Dette vitamin stimulerer naturligvis din krops forsvar.
 • Den afgifter din krop. Mange af de sygdomme, vi lider af, skyldes virkelig en ophobning af urenheder og affald.
 • Citron har også evnen til naturligt at rense din lever og din galdeblære. Det betyder at det tilskynder til galdeproduktion og reducerer leverfedt.
 • Den renser dit blod. Samtidig med at den renser din lever, bliver den ved med at rense dit blod. Dette omfatter eliminering af lipider og andre elementer, der er giftige for dit helbred.
 • Og endelig beskytter den dig mod frie radikaler. Da den er rig på antioxidanter, er den god til at reducere de negative virkninger fra frie radikaler. Disse forårsager mange problemer og sygdomme. Citron beskytter også celler mod angreb fra frie radikaler.

læs også: Sådan kan citroner hjælpe dig med at slanke dig

De 3 superfødevarer: løg, hvidløg og citroner

Løg, hvidløg og citroner har fantastiske egenskaber individuelt, men når vi sætter dem sammen, bliver de til et utroligt stærkt naturligt middel.

De har en sådan koncentration af mineraler, vitaminer og andre næringsstoffer, at de simpelthen er uovervindelige. De er vores bedste forsvar, hvis vi vil være helt sunde.

En stor mulighed er at lave en sirup ud af løg, hvidløg og citroner. Dette hjemmemiddel forhindrer og bekæmper de normale vintersygdomme (forkølelse og influenza). Det kan også bruges til at forbedre dit blods sundhed, reducere smerte og betændelse samt eliminere toksiner fra din krop.

Ingredienser

 • 3 fed hvidløg
 • 1 løg (helst et rødløg)
 • 1 skive ingefær rod (ca. en tomme)
 • 3 citroner
 • 1/2 en kop ren honning

Forberedelse:

 • Som det første, skræl hvidløgfedet, skær det i små stykker og knus det i en støder og mørtel, indtil du får en tyk pasta.
 • Derefter skræl løget og riv det ovenpå hvidløget.
 • Riv derefter ingefæren og tilføj den.
 • Til sidst, pres citronerne og tilsæt saften og honningen til blandingen.
 • Når du er færdig skal du dække blandingen og lade den stå hele natten (ca. 8 timer).
 • Efter 8 timer sigt den i en glasbeholder med låg.
 • Du kan holde siruppen i køleskabet i en måned.

Sådan indtager du det:

For at få de ønskede resultater, skal du indtage en spiseskefuld en gang om dagen (til forebyggelse). Eller til at behandle en virusinfektion, så indtag en spiseskefuld med hver af dine vigtigste måltider (3 gange om dagen).


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.