Fordelene ved at spise agurk ofte

Ud over det faktum, at det giver dig mulighed for at få en masse vand og mineraler, har det en rensende virkning at spise agurk ofte og det styrker dit immunforsvar.
Fordelene ved at spise agurk ofte
Sofía Quintana Alonso

Bedømt og godkendt af fysioterapeut Sofía Quintana Alonso.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Det er meget gavnligt for kroppen at spise agurk ofte. Dette skyldes hovedsageligt, at denne frugt indeholder meget vand, hvilket betyder, at det er en fødevare med lavt kalorieindhold, der kan hjælpe din vægttabsrejse.

Mens næsten alle mener, at agurk er en grøntsag, er det faktisk en frugt, der hører til den samme familie som cantaloupe, squash og vandmelon. Imidlertid er dens lidt bitre smag årsagen til, at folk som regel bare tilsætter den til salater og andre lignende retter.

I dag fortæller vi dig, hvorfor det er sundt at inkludere agurk i din kost. Du skal bestemt spise den med skræl, fordi denne er rig på fibre. Dette betyder, at skrællen kan lindre ubehag i maven, såsom halsbrand og en tung følelse under fordøjelsen.

Grunde til at spise agurk ofte

Agurk anvendes ofte i salater og lignenede retter

Agurk indeholder ikke mange kalorier, fordi den hovedsageligt indeholder vand. Den indeholder kun 13 kalorier pr. 100 gram, hvoraf 97% er flydende.

Til gengæld har den et lavt indhold af kulhydrater og er rig på vitamin A, B, C og D og mineraler såsom jern, kalium, fosfor, calcium og magnesium.

Den indeholder også en masse fibre, så det er fremragende til vægttabsdiæter at spise agurk ofte. På grund af dens store ernæringsværdi kan vi sige, at det er en ekstraordinær fødevare, fordi den er fordelagtig på mange forskellige måder.

Fordelene ved at spise agurk ofte

Fordele for huden

Agurk er meget udbredt i skønhedsbehandlinger. Dette skyldes, at dens skræl indeholder meget C-vitamin og koffeinsyre

Agurk er meget udbredt i skønhedsbehandlinger. Dette skyldes, at dens skræl indeholder meget C-vitamin og koffeinsyre. Disse mikronæringsstoffer hjælper med at reducere betændelse, lindre hudirritationer og hjælper med at holde din hud overordnet sund.

Derfor bruges det ofte i alle slags behandlinger af hud og området omkring øjnene. Derudover hjælper agurk også med at bekæmpe hudsygdomme som psoriasis, eksem og akne.

Imidlertid kan agurkeskræl også indtages i en smoothie sammen med vand og citron for at udrense din krop.

Læs også: Bekæmp rynker og hængende hud med agurk og aloe vera

Fordelene ved at spise agurk ofte for kropsvæv

Denne ingrediens indeholder betydelige mængder af en bestanddel kendt som silica, der har evnen til at styrke og regenerere væv.

At spise agurk kan hjælpe med at holde dine muskler, sener, brusk, ledbånd og knogler sunde. Dette er mere end nok grund til at spise agurk ofte.

Fordele for hjerte-kar-systemet

Derudover er agurk rig på forskellige mineraler, såsom magnesium og kalium, og fibre, som kan hjælpe med at holde dit hjerte sundt.

Disse mikronæringsstoffer letter blodcirkulationen, hvilket hjælper med at reducere risikoen for eller sænke højt blodtryk.

Fordele for fordøjelsen

På grund af det faktum, at det indeholder en betydelig mængde vand, fibre, magnesium og kalium, kan det at spise agurk ofte hjælpe med at reducere din risiko for halsbrand og en fornemmelse af at føle sig tung.

Du skal dog huske, at disse mineraler for det meste findes i skrællen, så prøv at undgå at skrælle den.

På lignende måde er agurk et fremragende vanddrivende middel, hvilket betyder, at det hjælper med at fjerne fedt, der er ophobet i væv, og reducerer din risiko for væskeretention.

Agurk som beskytter

Ud over alle de fordele, vi har nævnt ovenfor, er det sundt at spise agurk ofte, fordi denne frugt kan beskytte os mod potentielt skadelige eksterne faktorer.

Først og fremmest reparerer den mave- og tarmslimhinden og tømmer kroppen for ​​toksiner.

Agurk hjælper også med at øge dit immunforsvar, da det er rig på B-vitaminer. Ligeledes reducerer C-vitamin risikoen for forkølelse og fremmer helingsprocesser.

Det holder dig også beskyttet mod giftige elementer, der kan være til stede i den mad, du spiser, og i dit generelle miljø.

Læs også: Forskning viser at bitter agurk kan helbrede kræft og diabetes

Kontraindikationer

På trods af alle fordelene, vi har forklaret, findes der nogle kontraindikationer. Agurk indeholder en komponent kendt som cucurbitacin, der kan forårsage flatulens og fordøjelsesbesvær, hvis den spises i store mængder. Af denne grund bør folk, der konstant lider af fordøjelsesbesvær og luft i maven, indtage agurk med måde.

Afslutningsvis kan agurk føre til dehydrering, da den er meget vanddrivende. For at dette skal ske, er det dog nødvendigt at have indtaget en ekstremt stor mængde agurk.

Det kan interessere dig ...
Fordelene ved agurkejuice
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Fordelene ved agurkejuice

Agurkejuice er godt at drikke, hvis du gerne vil forbedre din hud, regulere dit blodtryk eller endda tabe dig. Fordelene er mange. Læs om dem her.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Ji, L., Gao, W., Wei, J., Pu, L., Yang, J., & Guo, C. (2015). In vivo antioxidant properties of lotus root and cucumber: A pilot comparative study in aged subjects. Journal of Nutrition, Health and Aging. https://doi.org/10.1007/s12603-015-0524-x
  • Kumar, D., Kumar, S., Singh, J., Narender, Rashmi, Vashistha, B. D., & Singh, N. (2010). Free Radical Scavenging and Analgesic Activities of Cucumis sativus L. Fruit Extract. Journal of Young Pharmacists. https://doi.org/10.4103/0975-1483.71627
  • Heidari, H., Kamalinejad, M., Noubarani, M., Rahmati, M., Jafarian, I., Adiban, H., & Eskandari, M. R. (2016). Protective mechanisms of Cucumis sativus in diabetes-related models of oxidative stress and carbonyl stress. BioImpacts. https://doi.org/10.15171/bi.2016.05
  • Cucumbers. (n.d.).
    whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=42

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.