Fordelene ved æterisk mynteolie for din krop

For at få alle fordelene ved mynteolie er det vigtigt at finde en olie, der er af høj kvalitet og om muligt økologisk.
Fordelene ved æterisk mynteolie for din krop

Sidste ændring: 09 august, 2022

Du har måske aldrig hørt om mynteolie før. Vi er dog sikre på, at du sandsynligvis har prøvet myntete. Kan du huske, hvor forfriskende det smager, og hvor meget det hjalp dig med fordøjelsen? Mynteolie har også mange sundhedsmæssige fordele for din krop, og herunder skal vi se på nogle af fordelene ved æterisk mynteolie.

I dagens artikel fortæller vi dig om nogle sundhedsmæssige fordele ved æterisk mynteolie. Mange af dem vil muligvis overraske dig, hvis du ikke allerede vidste, at mynte kunne gøre så mange ting!

Fordelene ved æterisk mynteolie til smertelindring

Mynteolie hældes på flaske

Æterisk mynteolie er fantastisk til at lindre visse typer smerter.

Hernæst skal vi se på, hvilke slags smerter det kan hjælpe med, og hvordan man effektivt bruger den til at behandle dem:

 • Muskelsmerter: Hvis du har fibromyalgi, rygproblemer eller stivhed, vil mynteolie lindre området og berolige smerterne. Du kan anvende det, mens du giver dig selv en blid massage.
 • Ledsmerter: Mynteolie kan også hjælpe med gigt og bursitis. Hvis du anvender det på det berørte område, vil det lindre ubehaget.
 • Hovedpine: Spændinghovedpine eller migræne er meget irriterende og kan gøre den person, der lider af dem, uarbejdsdygtig. Påfør mynteolie på din pande og tindinger, masser området forsigtigt, så du reducerer smerterne på den måde.

Nyd fordelene ved æterisk mynteolie til at bekæmpe halitosis

Nogle mennesker lider af halitosis, hvilket forårsager dårlig ånde. Dette gør dem meget usikre, og selvom de bruger tyggegummi til at dække lugten, kan det virke som om, at intet virker.

Heldigvis er mynte en stærkt anbefalet naturlig mulighed, der kan hjælpe.

 • Den bedste måde at bruge æterisk olie til at bekæmpe dette problem er at lave en hjemmelavet tandpasta med den.
 • Tilsæt en dråbe af den under din tunge, og drik derefter et glas vand for at genopfriske din ånde.
 • Derudover kan du også bruge det som mundskyl.

Fordelene ved mynte for huden

Lider du af betændelse, eksem eller udslæt? Der er mennesker, der har ekstrem følsom hud, så alt, hvad de bruger, kan forårsage en reaktion. Denne æteriske olie kan hjælpe med dette.

 • Psoriasis og eksem: Påfør olien på din hud, indtil den absorberer den helt. Dette vil hjælpe med at berolige tilstanden, og det giver en meget behagelig fornemmelse af friskhed.
 • Udslæt: Uanset om de er forårsaget af en allergisk reaktion, eller fordi du rørte ved en skadelig plante, så afkøler pebermynteolie området og beroliger den uudholdelige kløe.
 • Akne: Pebermynteolie har antimikrobielle egenskaber, hvilket gør den ideel til behandling af tilstande som akne.
 • Solskoldning: Pebermynteolie fugter også huden. Så hvis du anvender det på din solskoldning, hjælper det med at berolige det, lindre smerter og afkøler området.

Mynte som en fordøjelsesallieret

Fordelene ved æterisk mynteolie

Du ved sandsynligvis allerede, at myntete kan hjælpe med fordøjelsen. Men vidste du, at æterisk olie fra mynte fungerer på samme måde? Du kan finde det i kapsler, eller du kan tilføje en dråbe olie til din te.

Det er dog ikke kun godt til at hjælpe med fordøjelsesbesvær. Det kan også hjælpe med oppustethed og kan bruges til behandling af irritabel tarm-syndrom.

Sørg for at tale med din læge, før du bruger det til denne tilstand.

Sig farvel til myg med mynteolie

Nogle mennesker tiltrækker naturligvis myg, hvilket betyder, at de bliver bidt meget om sommeren, eller hvis de er på ferie et tropisk sted. Da dette kan blive meget irriterende, er det godt at vide, at du kan bruge mynteolie til at afvise myg.

Insekter hader mynte, så at påføre denne olie på din hud vil virke forfriskende, dufte godt og holde myggene væk.

Som du kan se, har denne type olie mange fordele, der hjælper med at holde vores kroppe sunde. Når alt kommer til alt, kan det hjælpe både internt og eksternt.

Brug af æterisk mynteolie til alt det, vi nævnte i denne artikel, forhindrer dig i at skulle ty til kommercielle produkter, der i nogle tilfælde har bivirkninger. Mynteolie alene vil give dig de fleste af de samme fordele som de unaturlige produkter.

Vidste du, at mynteolie kunne være så gavnlig for dit helbred? Vi opfordrer dig til at prøve det og opdage de mange fordele, som æteriske olier kan tilbyde dig.

Det kan interessere dig ...
Fire lækre urteteer, som du skal prøve
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Fire lækre urteteer, som du skal prøve

Er du også vild med te? Hvis du foretrækker en kop te over en kop kaffe, så læs med her. Vi deler fire lækre urteteer, som du skal prøve • Buitrago, F. (2009). La fibra, los espasmolíticos y el aceite de menta son tratamientos efectivos en el síndrome de intestino irritable. FMC Formacion Medica Continuada En Atencion Primaria. https://doi.org/10.1016/S1134-2072(09)71976-0
 • López Luengo, M. (2004). Los aceites esenciales. OFFARM. https://doi.org/10.1117/12.2179560
 • Briggs, P., Haerylack, H., & Mooney, R. (2017). Aceite de menta inhalado para las náuseas postoperatorias en pacientes sometidos a cirugía cardíaca. Nursing (Ed. Española). https://doiKaragözlü,
 • N., Ergönül, B., & Özcan, D. (2011). Determination of antimicrobial effect of mint and basil essential oils on survival of E. coli O157:H7 and S. typhimurium in fresh-cut lettuce and purslane. Food Control. https://doi.org/10.1016/j.foodcont.2011.04.025.org/10.1016/j.nursi.2017.06.012