Fordelene ved Kinesio Tape

I Japan er Kinesio Tape blevet rigtig godt modtaget. Selv om dets brugbarhed stadig ikke er blevet videnskabeligt bevist, er der mange fordele, der er ved at blive opdaget.
Fordelene ved Kinesio Tape
José Gerardo Rosciano Paganelli

Bedømt og godkendt af læge José Gerardo Rosciano Paganelli.

Sidste ændring: 28 marts, 2023

Du har sikkert aldrig hørt udtrykket Kinesio Tape før. Du kan dog nogle gange have set nogen på gaden med nogle farvede strimler tape på et eller flere områder af deres krop.

Hvad er disse strimler? Hvad bruges de til? Hvordan virker de? Kan alle bruge dem?

Disse klæbemidler og hypoallergeniske bomuldsstrimler bruges til at behandle skader og andre fysiske lidelser. De udgør den såkaldte Kinesio Tape teknik, som blev opfundet i 1970, og er blevet meget godt modtaget i lande som Japan.

Lad os se på, hvorfor denne teknik har vist sig at være nyttig i forskellige behandlinger, og hvorfor den ikke kun er for professionelle atleter.

Hvad er Kinesio Tape?

Kinesio Tape er en teknik, der indebærer at placere bomuldsstrimler, der er hypoallergeniske, vandfaste, og elastiske, på visse skadede områder af kroppen. For at facilitere bevægelse er strimlerne fremstillet af en type fiber, som kan strække sig op til 140% af deres oprindelige længde.

Når en ekspert sætter dem på, kan de forblive på huden i flere dage. Men de skal udskiftes efter et stykke tid (normalt efter 3-4 dage, alt afhængig af skadens karakter).

Det er klart, at strimlerne ikke påvirker fleksibilitet eller hindrer bevægelse. Tværtimod fremmer de accelerationen af ​​helingsprocessen. Derfor er de et godt supplement til forskellige former for behandlinger (såsom massage).

Tapens farve

En fysioterapeut, der anvender Kinesio Tape

Kinesio Tape bruges til at behandle muskelspændinger.

Tapens farve varierer afhængigt af, hvor det bliver placeret, trækkraften, skadens art og andre faktorer. For eksempel bruges de blå og sorte strimler til at få musklerne til at slappe af (de har også en smertestillende effekt), mens lyserøde og gule strimler skulle være stimulerende for musklerne.

Hvordan virker de?

Så snart tapen er placeret, aktiverer den en varme, der genereres af kroppens egne bevægelser, der (så at sige) skaber en slags massage, som fjerner ubehag.

Fordele ved Kinesio Tape

Selvom kliniske forsøg ikke har vist dets effektivitet endnu, er det nogle professionelle, der siger, at det er en teknik, der giver følgende fordele. Det:

 1. Faciliterer dræning af lymfesystemet.
 2. Aktiverer kroppens cirkulation.
 3. Hjælper med at forbedre kropsholdningen (korrigerer justeringen af ​​svage muskler).
 4. Giver led og muskler en form for ekstra støtte.
 5. Reducerer muskeltræthed.
 6. Reducerer betændelse og lindrer smerter.
 7. Er nyttig til at reducere indtaget af antiinflammatoriske lægemidler, der har bivirkninger, såsom ibuprofen.

Denne artikel kan måske også interessere dig: Sådan behandler du muskelsmerter uden medicin

Hvilke problemer kan Kinesio Tape afhjælpe?

Professionelle behandlere bruger denne type behandling under følgende forhold:

Hvordan virker det?

En mand med Kinesio tape

En fysioterapeut bør anvende Kinesio Tape på det rette sted på kroppen, afhængigt af det givne tilfælde.

En specialist skal anvende tape på det givne område, og justere behandlingen ved at påføre forskellig slags tape, med mere eller mindre fleksibilitet (afhængigt af tilfældet). De strækker det ud, så det har en “harmonika” -effekt. Kinesio Tape fremmer en lille mikroskopisk forhøjelse af huden, på grund af fleksibiliteten og bølgeformen af ​​båndfibrene. Derved reduceres trykket på skaden og forhindrer stimuli, der kan være smertefulde.

Sådan påføres tapen

 • Huden skal være ren, tør, glatbarberet, og fri for creme eller olie (da disse gør, at tapen ikke klæber sig ordentligt fast til huden).
 • Desuden skal tapens kanter altid afrundes, så det klæber sig bedre fast.
 • Når fysioterapeuten placerer tapen, skal de forsigtigt gnide det, så det klæber fast til huden.
 • Du kan tage brusebad med tapen på. Prøv dog at undgå at røre eller vaske de tapede områder.
 • I tilfælde af irritation skal du konsultere din fysioterapeut for at få det fjernet straks. Husk dog, at det er normalt at opleve noget prikken eller kløe. Dette skyldes øget blodcirkulation i området.

Ting, man bør huske på

Det er bedst, hvis en fysioterapeut anvender tape efter en fysisk evaluering. Det kan godt virke, som om Kinesio Tape er let at anvende selv. Men du bør dog undgå at anvende det selv derhjemme, fordi det kunne være kontraproduktivt for din krop.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Espejo L, Apolo MD. Revisión bibliográfica de la efectividad del kinesiotaping. Rehabilitación. 2011; 45 (2): 148-158. doi:10.1016/j.rh.2011.02.002

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.