11 forskellige måder at style en blazer på

Blazerens alsidighed gør det muligt at skabe mange forskellige outfits med det samme stykke tøj. Vi viser dig, hvordan du kan style en blazer.
11 forskellige måder at style en blazer på

Sidste ændring: 26 september, 2023

En blazer går aldrig af mode, især hvis du ved, hvordan du skal style en blazer. Tendensen er at bære dette stykke tøj sammen med bukser, kjoler og nederdele, da det længe har været løsrevet fra det formelle og nu giver mulighed for en lang række sjove kombinationer.

Ud over at være et grundlæggende element i klædeskabet er blazere ekstremt alsidige, når det kommer til at tilpasse sig ethvert sæt tøj. Denne beklædningsgenstand, som oprindeligt var til en maskulin stil, er kommet ind i kvinders garderober for at få dem til at føle sig komfortable og elegante.

Lad os udforske vigtigheden af at have dette alsidige stykke tøj og de forskellige måder at sammensætte et outfit på med den samme blazer.

Hvorfor alle bør have en blazer i deres garderobe

Blazere er en joker, når man klæder sig på. Du kan trods alt bære den på arbejde, i skole, til en begivenhed eller endda til en udflugt. Blandt de mange fordele ved disse jakker er de med til at gøre udseendet elegant og varme kroppen.

Ligeledes er en blazer også synonymt med god smag. Det faktum, at man kan købe dem individuelt, gør det lettere at sammensætte outfits, og heldigvis går disse jakker aldrig af mode. Tværtimod har de, der har blazere i deres garderobe, en beklædningsgenstand, der kombinerer to væsentlige begreber: Mode og stil.

Som Cuadernos del Centro de Estudios de Diseño y Comunicación påpeger, omfatter mode produkter, der er blevet populære i en bestemt periode og på et bestemt sted, mens stil samler de egenskaber og detaljer, der adskiller et produkt fra andre. Når det er sagt, opfylder blazeren begge kriterier.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: 7 effektive tricks til at fjerne pletter på tøj

Forskellige måder at style en blazer på

Blazere er meget mere end bare trendy stykker. Faktisk kan du bevise deres tilpasningsevne ved at bære outfits med de træk, som vi foreslår her.

Kvinde viser, hvordan man kan style en blazer, når den er farverig

1. Ud over det sædvanlige design

En blazer behøver ikke at være monoton og kedelig, især hvis du vælger designs, der bryder normen og er attraktive. Nogle af disse modeller er følgende:

  • Oversize blazere: Selv hvis det ikke er din størrelse, fungerer XXL-blazere i kølige nuancer og kombineret med farverige trøjer perfekt til mange forskellige looks.
  • Knapper og skulderpuder: Med et vist nik til vintage-stilen tilføjer dobbeltknapper i midten og på ærmerne samt miniskulderpuder elegance og femininitet til blazere. Du kan endda bære denne type blazer med jeans.
  • Blazere i kimono-stil: Disse blazere er inspireret af det tøj, som geishas bærer. Denne stil er længere, og fremstillingen er af blødt tekstil med mulighed for prints, ens farver og flæser. De kan bæres med shorts, enkle nederdele og leggings eller bikershorts. Baggy jeans er heller ikke udelukket for disse jakker!

2. Forskellige prints

At drage fordel af prints er en anden ufejlbarlig metode til at gøre et indtryk ved hjælp af blazere. Nogle ideer?

  • Striber: Ingen sort top kan gå galt med en stribet blazer. Det ideelle outfit passer godt sammen med høje hæle.
  • Zebrastribede blazere: Det gode ved dette dyreprint er, at det ikke kun ses i hvidt med sort. Beige striber er gode til blazere parret med højtaljede leggings.
  • Tern: Dette mønster er tofarvet, normalt i sort og hvid. Det passer perfekt sammen med varme, ensfarvede bluser. Sørg dog for aldrig at kombinere dette print med andre prints.

3. Brug miniskirt til at style en blazer

For at fremhæve din blazer kan det aldrig skade at bære miniskirt. Hvis du er særligt vovet, kan du blæse kombinationen op ved at bære en hvid t-shirt og ankelstøvler med hæl. Denne kombination er en måde at komme ud af rutinen med bukser på.

4. Byd culottebukser velkommen

En blazer med en crop top blænder virkelig op med culottebukser. Disse buksers vide karakter og deres længde giver endnu en god måde at style en blazer på. Som med de fleste kombinationer er alt fra høje hæle til sneakers en mulighed til dette look.

5. Brede bukser

Når det drejer sig om denim eller andre tekstiler, er brede bukser meget sjove sammen med blazere. Du kan også tilføje hæle, ankelstøvler eller endda sneakers.

Du skal heller ikke være i tvivl om effektiviteten af sneakers og blazere. En artikel i avisen ABC nævner, at en formel beklædning kombineret med en afslappet beklædning er nytænkende, giver en overraskelsesfaktor og er stimulerende for hjernen.

Kvinde i orange blazer foran lilla væg

6. Du kan style en blazer med jeans

Højtaljede jeans og et par støvletter passer til enhver blazer. Originaliteten i dette klassiske outfit kommer fra de ekstra designs på bukserne.

Hvis denimbukserne f.eks. er tætsiddende og ripped, vil en blonde- eller blomstret top fungere rigtig godt, især når blazeren er sort, marineblå eller brun.

7. Kig efter matchende dele

Mens det er muligt at købe en blazer som en enkelt beklædningsgenstand, er sæt af jakke og bukser i samme design også en gængs mulighed. Dette matchende sæt er funktionelt, fordi det er formelt, når det bæres med hæle eller sandaler, sofistikeret, når det bæres med ballerinaer, og cool, når det bæres med sneakers.

8. Brug kjoler med blazere

Hovedsageligt går hvide kjoler godt sammen med jakker i amerikansk stil til kvinder. Sørg for, at jakken er i en helt anden nuance. Stærke blå farver fuldender denne stil.

9. Gør et indtryk med buksedragter

Buksedragter er iøjnefaldende beklædningsgenstande i sig selv, men i de koldere årstider eller hvis du ønsker at tilføje mere personlighed til stilen, kan du overveje at kombinere dem med en blazer. Afhængigt af farven på dragten kan du skabe en kontrast eller matche den med blazeren.

10. Vær ikke bange for farver, når du vil style en blazer

De farver, der er lidt skræmmende, er dem, der ender med at imponere for alvor. Gul, grøn, orange og turkis er levende og populære valg til at bære blazere med hvide skjorter og jeans eller afslappede bukser.

Husk, at de nuancer, du vælger, påvirker mere end blot dit look. Ifølge forskning i emnet påvirker farverne endda vores følelsesmæssige tilstand!

11. Helt hvid

Hvis outfittet er helt hvidt, får du et smukt udseende, som du kan fremhæve med guldsmykker Dette look er velegnet til arbejde, en aftenfest og endda til arrangementer om dagen.

Vi tror, at du måske også vil nyde at læse denne artikel: Hvad er bæredygtig og etisk mode, og hvordan kan du implementere det?

Hvad skal du huske på, når du vil style en blazer?

Så hvad skal du huske på, når du vil style en blazer? Svaret er enkelt: Der er ingen grænser. Vov at eksperimentere med stilarter, der fremhæver dine egenskaber, men som først og fremmest får dig til at føle dig godt tilpas.

Et sidste bemærkelsesværdigt tip er at give farverne en chance, mens du også leger med tilbehør. Dette er en fantastisk måde at opnå blændende outfits på med dette tidløse stykke tøj.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.