5 tips til at gøre det mere behageligt at gå i høje hæle

Takket være disse tricks kan du gå i høje hæle i meget længere tid uden at ødelægge din dag eller aften. Glem alt om at gå hjem fra festen med skoene i tasken.
5 tips til at gøre det mere behageligt at gå i høje hæle

Sidste ændring: 08 september, 2019

Var du klar over, at lidt babypudder under fødderne kan afhjælpe noget af den smerte, som er forbundet med at gå i høje hæle?

Høje hæle er uden tvivl stilfuldt og det perfekte valg, når du skal se formel ud. Det bliver dog hårdere at have dem på over tid. Bare rolig: I dag vil vi fortælle dig, hvordan du kan gå i høje hæle i længere tid.

Høje hæle får dine ben til at synes længere, giver en flot holdning og får dig til at se højere ud. Denne kombination kan være et stort selvtillidsboost og få dig til at se godt ud en aften i byen.

Imidlertid pointerer mange kvinder de negative sider ved denne stil. Blandt andet kan det give problemer med kropsholdningen, hvis du har dem på for ofte eller for længe ad gangen.

Kvinde øver at gå i høje hæle

Det er det andet punkt, vi vil omtale i dag: Vi vil dele nogle tricks til, hvordan du kan have høje hæle på i lang tid, uden at det giver ubehag, eller får dig til at gå forkert og få smerter i kroppen.

5 tricks til at gå i høje hæle i længere tid

Disse enkle forslag vil hjælpe dig med at slippe for generne efter en lang arbejdsdag eller en særlig lejlighed:

1. Læg dem i fryseren

Dette er en hemmelighed med to sider: Vælg det, der passer dig bedst. Den hurtigste måde er at lægge skoene i en plastikpose og lægge dem i fryseren.

Hvis du har ekstra tid, kan du imidlertid placere to poser med vand inde i hver sko, og derefter lade dem ligge i fryseren, indtil vandet er frosset til is.

Dette får skoen til at udvide sig en smule, og gør dem mere behagelige at have på. De vil også blive blødere og skarve mindre på foden.

2. Brug indlæg i skoene

Nogle kvinder mener, at indlæg er sendt fra himmelen! Du kan placere dem i hælen eller foran i skoen, og det kan virkelig lindre smerter i fødderne.

Det er altid en god ide at have et par liggende i tasken til nødstilfælde.

3. Tape to tæer sammen

Ondt i foden

Et gammelt rå siger, at du kan gå i høje hæle hele dagen, uden at få gener,  hvis du taper tredje og fjerde tå sammen på hver fod.

Den påståede forklaring er, at du undgår belastning på denne del af foden, når du taper tæerne sammen.

Hvad end det er sandt eller ej, kan det ikke skade at prøve og se, om det virker for dig.

4. Babypudder er godt, hvis du skal gå i høje hæle

Det kan være meget hjælpsomt at putte babypudder på fødderne inde i skoene. Dette vil forebygge fodsved og fugtighed, som kan give ubehag og gener. Det mest almindelige eksempel på dette er vabler.

Glem heller ikke vigtigheden af at have sunde fødder. Regelmæssig brug af fugtighedscreme vil gøre huden stærkere, og husk, at vabler og hård hud har større tendens til at opstå ved tør hud.

5. Slib sålen

Når sko er helt nye, skal du ofte være meget forsigtig, når du går i dem. Det skyldes, at sålen under nye sko kan være meget glatte, og der derved er større risiko for, at du falder og kommer til skade.

Hvordan forebygger du det? Her er der flere muligheder: Én er at bruge lidt sandpapir og slibe sålen, så den bliver lidt grovere. Et andet alternativ er at snitte sålen med en kniv eller en saks.

Højhælede sko på række

Som det sidste kan du putte lidt sukkerholdig sodavand under skoene eller lidt vand med citron og sukker. Dette vil gøre, at sålen bliver klistret, og du undgår at glide eller falde.

Takket være disse tricks kan du gå i høje hæle i meget længere tid uden at ødelægge din dag eller aften. Glem alt om at gå hjem fra festen med skoene i tasken: Prøv disse forslag, indtil du finder den metode, som virker bedst for dig.

Sig farvel til de generende sko!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.