7 tips til at gå i dine høje hæle uden smerte

Tjek vores fantastiske tricks, der hjælper dig med at kunne være længere tid i dine hæle uden at skulle lide af smerter.
7 tips til at gå i dine høje hæle uden smerte

Sidste ændring: 26 august, 2022

Mange kvinder elsker at have høje hæle på. Der er dog mange andre, der ikke ifører sig dem, for selv om de gerne vil have et par, bliver de høje hæle for smertefulde for deres fødder. I denne artikel ønsker vi at dele 7 tips til at gå i høje hæle uden smerte.

Vores fødder er ikke anatomisk designet til høje hæle, og ved at bruge dem kan det føre til problemer som smerter, vabler, hævelser eller mærker. Ved at følge vores tricks nedenfor kan du eliminere eller reducere disse problemer og nyde mere tid i dine høje hæle uden smerte! Gå ikke glip af dem!

7 tips til at gå i høje hæle uden smerte

Nedenfor vil vi gerne præsentere nogle anbefalinger til at gå i høje hæle uden smerte. Det kan hjælpe med at undgå det ubehag, der måtte komme med at bære høje hæle. Fortsæt med at læse!

1. Vær kritisk, når du prøver høje hæle på

Først skal vi bede om vores nøjagtige skostørrelse. Brug af en størrelse, der er for stor eller for lille, kan ende med at skade vores fødder. Det kan virke indlysende, men nogle gange glemmer vi det, og det er ekstremt vigtigt at kunne gå godt i høje hæle.

Så skal du prøve begge skoene, gå ind i dem og sørge for, at skoens hæl er foret med midten af ​​hælen. Ved at sikre, at de justeres korrekt, vil din kropsvægt blive bedre fordelt og dermed forhindre eventuelle skader.

Hvis du ikke plejer at bære høje hæle, eller hvis de normalt gør ondt i dine fødder, bør du ikke købe høje hæle, der er højere end 5 centimeter; og kig efter den bredeste hæl muligt. At have disse to tips i tankerne, mens du handler, hjælper dig med at være længere tid i dine hæle.

Gå i høje hæle

2. Stræk spray til høje hæle

Nogle sko er smalle særligt i skoens øverste område. Smalle tæer kan blive et problem, når vores fødder svulmer lidt, for eksempel om natten efter at være gående hele dagen lang. Så vi anbefaler følgende:

Hvordan det virker:

 • Sprøjt ind i skoene.
 • Tag skoene på.
 • Prøv at gå i skoene i 20 minutter.
 • Gentag efter 24 timer.
 • Gentag om nødvendigt trinene, indtil skoene passer bedre til dine fødder.

3. Brug polstring

Polsting er små, bløde puder, som du kan placere på bestemte steder i skoen for at forhindre smerter. De er meget praktiske, og du kan passe dem ind i din sko på et øjeblik. Du bør have et par i tasken til nødsituationer. Her er to tips:

 • Til det øverste område af din fod, hvor din fod møder dine tæer: Det er normalt for din fod at gøre ondt her, fordi det er her, hvor din fod bøjer og desuden er, hvor den understøtter din kropsvægt.
 • Til dine hæle: Et andet område, der har tendens til at blive beskadiget er, der hvor din hæl møder skoens hæl.

4. Skridsikker sticker til høje hæle

Disse skridsikre lapper er for dine fødder. De forhindrer dem i at skrabe mod dine sko, ligesom du havde på et par strømper på. De er gode til, når dine sko rammer et bestemt område på din fod, fordi de lindrer smerten og giver dig mulighed for at fortsætte med at bære dine hæle.

Læs også: Farvens psykologi: Det siger dit tøj om dig

5. Tape tæerne sammen

Dette er et simpelt og effektivt trick. Brug et plaster, tape din tredje og fjerde tå på hver fod sammen. Det er effektivt, fordi det deaktiverer den nerve, der er ansvarlig for overførsel af smerte signaler.

6. Kom dine sko i fryseren

Dette er et godt trick for, når dine sko er bare en smule for tætte eller smalle. Frysning af skoen øger gradvist deres størrelse og strækker skoen ud. Derudover er kulden en bonus for bedre blodcirkulation, og ved at komme dem på, kan du reducere smerten.

Hvordan det virker:

 • Fyld to plastposer med vand.
 • Placer en i hver sko.
 • Sæt skoen i fryseren.
 • Lad dem fryse i et par timer.
 • Bagefter fjernes poserne og du tager dine sko på.

Læs også: Fire ting du kan gøre med gamle parfumeflasker

Meget høje hæle

7. Hav et ekstra par sko med

Det er altid en god ide at have et ekstra par sko med i tasken for at skifte dem i nødsituationer. Du kan følge alle de her råd og stadig ikke være i stand til at gå i høje hæle uden smerte. Så hvis det kommer dertil, kan du skifte dine sko, når du skal hjem.

Med vores anbefalinger kan du gå videre og bruge på dine høje hæle uden smerte hele dagen eller natten. Prøv den, der bedst opfylder dine behov. Lad os vide, hvilket tip du brugte og hvordan det fungerede for dig!


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.