Gonzalo Higuain og 75 kg diæten i Italien

På et tidspunkt i sin karriere fulgte Gonzalo Higuaín en kostplan kaldet "75 kg diæten". Hvad bestod den af?
Gonzalo Higuain og 75 kg diæten i Italien
Leonardo Biolatto

Bedømt og godkendt af læge Leonardo Biolatto.

Sidste ændring: 05 juni, 2023

Gonzalo Higuaín, en angriber, der spillede på de bedste hold i verden, annoncerede sin pensionering fra professionel fodbold i marts 2019. Ud over hans store præstationer omfattede hans karriere også tider med ren indsats og modstandsdygtighed, som da han var nødt til at overholde 75 kg diæten.

Den fransk-argentinske angriber bar dragten fra topklubber, såsom blandt andet River Plate, Real Madrid, Juventus og AC Milan. På et tidspunkt i sin karriere blev han kritiseret for at være overvægtig, hvilket tvang ham til at justere sin kost, hvilket heldigvis gav ham gode resultater.

Hvad er 75 kg diæten?

Gonzalo Higuaíns 75 kg diæt er ikke en kostplan som sådan, som palæo- eller keto-kost. Denne diæt blev udviklet til de specifikke behov hos fodboldspilleren, som på det tidspunkt spillede for Juventus i Italien.

Præmissen for denne diæt var, at Higuaín, som er 1,84 meter høj, ikke skulle gå over 75 kilo i vægt. Denne kostplan blev implementeret af spilleren, siden han ankom til Juventus i 2017, men det var i 2019, at den kom frem i offentligheden i Italien.

Angriberen lå omkring den vægt og nåede sit bedste niveau i vechia signora-trøjen. I sin sidste sæson med det italienske hold, hvor der blev sat størst spørgsmålstegn ved hans form, scorede han 12 mål og havde 10 assists i 53 kampe, og han spillede ikke dem alle fuldt ud.

Gonzalo Higuain fulgte 75 kg diæten
Det var i Juventus, at Gonzalo Higuain gik på 75 kg diæten

Kostændringer i 75 kg diæten hos Gonzalo Higuain

Kropsvægt er en af de vigtigste indikatorer – men ikke den eneste – når man vurderer en atlets fysiske form. Den er direkte relateret til kropsbygning og højde. Baseret på disse parametre kan en persons idealvægt beregnes.

Det er klart, at kravene til atleter er en smule mere krævende. Men visse velkendte fremgangsmåder kan give bemærkelsesværdige resultater, som det var tilfældet med Gonzalo Higuains 75 kg diæt.

Her er nogle af de anbefalinger, han fulgte for at nå sit mål:

  • Eliminering af mættet fedt: Disse kan være gode for helbredet i moderate mængder. Men spilleren måtte fjerne dem fra sin kost for at kontrollere sin vægt.
  • Begrænsning eller reduktion af kulhydrater: Når de ikke bruges som energi, ophobes disse næringsstoffer som fedt. Derfor var Gonzalo Higuain nødt til at reducere forbruget så meget som muligt.
  • Øget proteinindtag: Ud over at være vigtige for kroppen, er proteiner nøglen til udvikling af muskelmasse.

Hvorfor tager nogle mennesker lettere på?

Der er visse mennesker, som på grund af deres genetik og stofskifte har en tendens til at tage mere på end andre. Man kan sige, at Gonzalo Higuaín, såvel som mange andre sportsfolk, er i den gruppe. Det tvang ham til at passe mere på sig selv end andre fodboldspillere, efterhånden som tiden gik.

Selvom genetik har meget at gøre med denne tilbøjelighed, kan andre faktorer justeres for at undgå at tage på. En af dem er selvfølgelig kosten og regelmæssig motion.

Andre faktorer, der også har indflydelse på vægtøgning, er stress og angst, ifølge en undersøgelse offentliggjort i Journal of Postgraduate Medicine. Når tarmens mikrobiota, det vil sige de mikroorganismer, der lever i tarmene, ændrer sig, så er det også sandsynligt, at personen tager på i vægt.

Fodboldspillere på banen
Gonzalo Higuaín havde store præstationer med det argentinske landshold i en karriere, der har haft bemærkelsesværdige milepæle

Gonzalo Higuaín: En angriber, som fodbolden vil savne

Med 333 mål i mere end 700 kampe – inklusive VM-finalen i 2014 med det argentinske landshold – har Gonzalo Higuaín fortjent sin plads blandt de bedste spillere i de senere år. Selv i sine sidste sæsoner i den amerikanske liga, MLS, leverede han nogle fremragende præstationer.

Han konkurrerede altid om en plads på hold med så store stjerner som Lionel Messi, Cristiano Ronaldo og Karim Benzema. Derudover efterlod han sig et eksempel på opofrelse og disciplin i sporten.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.