Grunde til at starte dagen med et glas vand

Uden tvivl er det vigtigt at huske at starte dagen med et glas vand, fordi det er så nødvendigt for din krops sundhed. Vi viser dig nogle af fordelene ved at starte din dag med et glas vand. Din krop vil takke dig for det!
Grunde til at starte dagen med et glas vand
Elisa Morales Lupayante

Skrevet og kontrolleret af Idrætspædagog og ernæringsekspert Elisa Morales Lupayante.

Sidste ændring: 26 august, 2022

De fleste mennesker ved, at det er sundt at starte dagen med et glas vand, men ikke alle ved hvorfor eller husker at gøre det. I dag vil vi fortælle dig, hvorfor det er så vigtigt for dit helbred, så du ikke glemmer det. Du kan endda anbefale, at andre også starter deres dag på denne måde.

Hvorfor skal du starte dagen med et glas vand?

Det hjælper med at forbrænde kalorier

En vigtig grund til at drikke et glas koldt vand om morgenen er, at din krop vil starte en proces, der bringer vandet til kropstemperatur. Denne proces kan hjælpe med at fremskynde dit stofskifte og forbrænde kalorier.

At have et stofskifte, der fungerer i en passende hastighed, er nødvendigt for at forbrænde kalorier. Alternativt, når du ikke drikker nok vand, sænkes dit stofskifte for at bevare energi.

Dette skyldes, at det forbereder dig på at håndtere et tilfælde af dehydrering. Af denne grund er det en god idé at starte dagen med et glas vand for at få din krop op på en god arbejdshastighed tidligt.

Det reducerer kalorieindtaget

Dette fungerer ikke kun om morgenen, men snarere når som helst på dagen. Hvis du drikker nok vand, vil din mave give dig en følelse af mæthed. Som et resultat vil du gerne spise mindre og reducere mængden af kalorier, du spiser.

Dette sker i stedet for at fylde din mave med mad. Så hvis du er en person, der har brug for at tabe sig, er det nok en god måde at reducere dine kalorier på ved at drikke nok vand.

Det eliminerer toksiner

Din krop kræver konstant vand for at fjerne de toksiner, der måtte være i dit system. Som et resultat får din hud den sunde, naturlige glød fra en velhydreret person.

Det forbedrer funktionen af dit fordøjelsessystem at starte dagen med et glas vand

Fordøjelseskanal

Det kan rense din fordøjelseskanal at drikke nok vand. Som følge kan dette give dig mulighed for at absorbere flere næringsstoffer. Når du spiser nok vand, hjælper det ligeledes processen med at fordøje mad i dit system. Dette kan hjælpe dig med at undgå problemer som forstoppelse.

Vi håber, at du husker de fantastiske fordele ved at drikke et glas vand om morgenen. Der er ingen undskyldning, for det er en enkel og sund vane, der ikke kræver meget indsats fra din side.

Det kan interessere dig ...
Vand med frugtudtræk, du kan nyde om sommeren
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Vand med frugtudtræk, du kan nyde om sommeren

Vand med frugtudtræk er den idelle måde at slukke tørsten om sommeren. Ikke alene er de velsmagende og forfriskende, de gør også meget godt for dig...  • Popkin, B. M., D’Anci, K. E., & Rosenberg, I. H. (2010). Water, hydration, and health. Nutrition Reviews. https://doi.org/10.1111/j.1753-4887.2010.00304.x
  • Jéquier, E., & Constant, F. (2010). Water as an essential nutrient: The physiological basis of hydration. European Journal of Clinical Nutrition. https://doi.org/10.1038/ejcn.2009.111
  • Benelam, B., & Wyness, L. (2010). Hydration and health: A review. Nutrition Bulletin. https://doi.org/10.1111/j.1467-3010.2009.01795.x
  • J Clin Diagn Res. 2013 Sep;7(9):1894-6. Effect of ‘water induced thermogenesis’ on body weight, body mass index and body composition of overweight subjects. doi: 10.7860/JCDR/2013/5862.3344. Epub 2013 Sep 10.
  • Obesity (Silver Spring). 2008 Nov;16(11):2481-8. Drinking water is associated with weight loss in overweight dieting women independent of diet and activity. doi: 10.1038/oby.2008.409. Epub 2008 Sep 11.
  • EUROPEAN JOURNAL OF PHARMACEUTICALAND MEDICAL RESEARCH. (2015).SAY YES TO WARM FORREMOVE HARM: AMAZING WONDERS OF TWO STAGES OF WATER. http://www.ejpmr.com/admin/assets/article_issue/1435658742.pdf

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.