7 gode grunde til at spise agurk hver dag

De giver dig væske, de er et glimrende middel til at hjælpe dig med at tabe dig, de har anti-inflammatoriske egenskaber og derudover hjælper de dig med at bekæmpe stress - magisk! Vær sikker på, du ikke springer agurken over!
7 gode grunde til at spise agurk hver dag
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 26 juni, 2023

Agurk hører til den samme plantefamilie som græskar og vandmelon. Det er derfor, det er godt at spise agurk: de er rige på vand, friske og har nogle fantastiske fordele for de personer, som ønsker at tabe sig nogle kilo.

Har du virkelig brug for flere grunde til at spise agurk hver dag?

Faktisk er der endnu mere ved agurker end det, man først lige ser… Så meget at du faktisk bør spise agurk dagligt. Vores børn og ældre familiemedlemmer kan også drage nytte af deres fabelagtige egenskaber.

Så hvis du tænker, at agurk kun er nyttigt til at behandle de mørke rander under dine øjne (eller at de blot består af vand), kunne du ikke tage mere fejl. Agurk er en skat af naturlige fordele.

Vi opfordrer dig til at begynde at inkludere agurk i din daglige kost – på nogle originale måder, selvfølgelig.

7 gode grunde til at spise agurk mere

Spis agurk hver dag

For det første vil du sikkert gerne vide, hvorfor det kan give dig en masse gode næringsstoffer blot at spise en agurk hver dag.

En af årsagerne kommer fra gruppen af B-vitaminer. Disse vitaminer er fantastiske til at fremme cellernes tilstand og tilstanden af ens nervesystem.

Derudover vil agurk også give en folinsyre, C-vitaminer, kalcium, jern, magnesium, kalium og zink! Så hvis du leder efter måder at gøre dem til en del af dine normale retter på, er det nemt at få alle fordelene, vi nævnte ovenfor, og mere.

1. De er gode for ens hjerne

For det første indeholder agurk en særlig anti-inflammatorisk flavonol, som er glimrende til at fremme hjernens helbred.

Dets hovedsaglige funktion er at forbedre forbindelsen mellem ens neuroner. Det er derfor, agurk hjælper med at passe på ens hukommelse, samt beskytte ens nerveceller fra alder-relateret skade.

2. De er fantastiske naturlige anti-inflammatoriske midler

Foruden det holder agurker ens krop “frisk” på mange måder.

Friskheden af grøntsagen selv giver os faktisk et godt billede af, hvad det gør inde vores krop. Takket være den fugt, den giver, nærer agurk faktisk vores celler og forbedrer et stort antal indre processer.

Derudover er ekstrakt fra agurk også glimrnede til at mindske smerte og infektionerDet er takket være dets egenskaber, som hæmmer enzymer, der er produceret, når vi lider af indre betændelse.

3. De hjælper med at mindske niveauet af stress

Få agurk hver dag med denne drik

Som vi nævnte ovenstående, er agurker rige på vitaminer fra B-vitamin kompleks. Det indebærer B1-, B5- og B7-vitaminer (også kendt som biotin).

Denne familie af vitaminer er ekstremt effektiv til at berolige nervesystemet og lindre effekten af stress og angst.

Hvis du laver en juice af agurk med æble eller drikker en blanding af agurkevand og citron, vil du få en en fantastisk og naturlig måde af bekæmpe stress på.

4. De forbedrer ens fordøjelse

Agurker er super rige på to af de vigtigste elementer, når det kommer til ens fordøjelse: vand og fibre.

Tilvæn dig vanen med at spise en lækker agurkesalat med sesamfrø og æblecidereddike dagligt. Dit fordøjelsessystem vil takke dig!

Derudover, til de personer, der døjer med sure opstød, kan agurker være en glimrende naturlig medicin. Denne magiske lille grøntsag kan også sænke pH-niveauet i ens mave. Det betyder, at symptomerne på sure opstød vil være mindre voldsomme.

Til sidst indeholder skrællen på agurk store mængder af uopløselige fibre. Det er fremragende til at bekæmpe forstoppelse og forbedre ens tarmbevægelse.

5. De hjælper dig med at passe på din vægt

Det er et af de bedste fakta om agurker. Faktisk er de en hovedsaglig del af en kostplan for vægttab.

Det er dog vigtigt at huske på, at når man ønsker at tabe nogle kilo, er det sikkert ikke den bedste vej frem at følge en striks kost.

Agurker er glimrende, men glem ikke resten.

Desuden er det vigtigt, at du husker at bevare en balanceret kost, som indeholder alle elementer: proteiner, kulhydrater, enkeltmættet fedt, osv.

Så vær kreativ, når du er på kur. Kombiner agurk med andre grøntsager, kerner og frugter for at tabe dig på den sunde – og velsmagende – måde!

6. Agurker passer på dit hjerte

Agurkeskiver

Agurker indeholder desuden også en stor mængde af kalium, som er glimrende til at regulere ens blodtryk. Det er vigtigt, at vi opnår og bevarer en god balance mellem kalium og natrium.

Kalium er også vores allierede, fordi det fungerer som en elektrolyt. Det betyder, at det er en positivt ladet ion, som regulerer cellulær funktion.

Takket være dette hjælper den os med at passe på vores nervesystem, spændinger i musklerne og også hjertefunktioner.

7. Agurker hjælper dig med at komme dig over udmattethed

Det er nemt at føle sig udmattet i vores super travle moderne verden. Føler du dig udkørt, har du nået din grænse eller lider du af spændingshovedpine, når du kommer hjem fra arbejde? Hvis ja, så forkæl dig selv med en frisk og hjemmelavet ret med agurk.

Det kan være i form af en salat, en naturlig juice eller en anden ret, som indkluderer en række friske frugter og grøntsager. Det vil hjælpe dig til at komme dig over den stress, du har oplevet i løbet af dagen.

Det skyldes, at agurk indeholder polyfenoler, såsom pinoresinol og lariceresinol samt K-vitamin, kobber og mangan.

Takket være de mange næringsstoffer, det giver, er agurk glimrende til at bekæmpe mangel på næringsstoffer, som kommer med udmattethed og træthed.

Alt i alt håber vi, at alle, der ønsker at passe bedre på deres kost og begynde at have det bedre dagligt, ikke vil tøve – det er simpelthen så sund at spise agurk hvert dag!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Kumar D, Kumar S, Singh J, et al. Free Radical Scavenging and Analgesic Activities of Cucumis sativus L. Fruit Extract. J Young Pharm. 2010;2(4):365–368. doi:10.4103/0975-1483.71627
  • Guelinckx I, Tavoularis G, König J, Morin C, Gharbi H, Gandy J. Contribution of Water from Food and Fluids to Total Water Intake: Analysis of a French and UK Population Surveys. Nutrients. 2016;8(10):630. Published 2016 Oct 14. doi:10.3390/nu8100630
  • Ji, L., Gao, W., Wei, J., Pu, L., Yang, J., & Guo, C. (2015). In vivo antioxidant properties of lotus root and cucumber: A pilot comparative study in aged subjects. Journal of Nutrition, Health and Aging, 19(7), 765–770. https://doi.org/10.1007/s12603-015-0524-x
  • Jéquier, E., & Constant, F. (2010). Water as an essential nutrient: The physiological basis of hydration. European Journal of Clinical Nutrition. Nature Publishing Group. https://doi.org/10.1038/ejcn.2009.111
  • Dixit, Y., & Kar, A. (2010). Protective Role of Three Vegetable Peels in Alloxan Induced Diabetes Mellitus in Male Mice. Plant Foods for Human Nutrition65(3), 284–289. https://doi.org/10.1007/s11130-010-0175-3
  • Popkin BM, D’Anci KE, Rosenberg IH. Water, hydration, and health. Nutr Rev. 2010;68(8):439–458. doi:10.1111/j.1753-4887.2010.00304.x
  • Tang GY, Meng X, Li Y, Zhao CN, Liu Q, Li HB. Effects of Vegetables on Cardiovascular Diseases and Related Mechanisms. Nutrients. 2017;9(8):857. Published 2017 Aug 10. doi:10.3390/nu9080857

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.