Grunden til at høj varme påvirker helbredet negativt

Selv om det er sandt, at høj varme hjælper dig med at holde kulden ude i efteråret og vintermånederne, er det også sandt, at det kan være skadeligt for dit helbred. I dagens artikel fortæller vi dig om den negative indflydelse, det kan have på den menneskelige krop.
Grunden til at høj varme påvirker helbredet negativt

Sidste ændring: 27 september, 2020

Høj varme betyder forskellige ting for forskellige mennesker, så det er svært at definere det. Dette skyldes, at de fornemmelser, der er forbundet med temperatur, varierer fra person til person. Den slags kulde, som en person fra et tropisk område oplever, er ikke den samme som den type kulde, en person fra en tundra for eksempel føler.

På trods af menneskets variation, mener de fleste mennesker, at alt under 20 grader er en kold temperatur. Jo lavere den bliver, jo koldere opfatter vi selvfølgelig, at det er.

Vores opfattelse af temperatur afhænger dog også af andre faktorer, såsom fugtighed og omgivende lufttryk. Således er vores opfattelse af 10 grader i høj luftfugtighed ikke den samme som vores opfattelse af den samme temperatur i tørre områder.

Følelsen er heller ikke den samme, afhængigt af om vi er aktive eller inaktive. Du føler dig sandsynligvis meget koldere, når du ikke bevæger dig, fordi dit stofskifte er inaktivt, og dets celler ikke genererer varme.

Generelt tyr mennesker til kunstig opvarmning for at holde varmen. Men ligesom enhver anden kunstig metode, der anvendes i overflod, kan meget høj varme ændre din krop og føre til nogle sundhedsmæssige risici.

Tilstrækkelig opvarmning skal holde dit miljø mellem 20 og 25° C og fugtigheden omkring 50%. Alt over 25° C er for højt.

Risikoen ved høj varme afhænger af typen

Der er to opvarmningsmetoder, der ofte overforbruges og har berygtede skadelige virkninger:

  • Brænde
  • Vendbart klimaanlæg

Meget høj varme med brænde kan frembringe giftige gasser. Når træets brænder, frigiver det sit oplagrede kuldioxid. Kuldioxid er en affaldsgas hos mennesker. Det betyder, at kroppen uddriver kuldioxid og beholder ilt. Således kan opvarmning med træ føre til forgiftning, især hvis der er dårlig ventilation.

Røg fra den meget høje varme, der kommer fra træ, indeholder også tunge gasser. Disse gasser er giftige ved indånding, så de kan forårsage hovedpine, kvalme, opkast og endda irritation i luftvejene.

Så det er vigtigt, at du installerer trævarmeanlæg korrekt, sammen med dets røgfjerningsmekanisme. Træ kan dog også transportere og frigive specifikke stoffer, der er forbundet med allergi og astma, såsom pollen, selv under de bedste installationsforhold.

På den anden side er der vendbart klimaanlæg, som er den anden metode, vi har nævnt ovenfor, der er farlig hvis den bliver for varm. Disse enheder kan tørre den omgivende luft ved at fjerne fugt under kontinuerlig og intensiv brug.

Både hud- og slimhinder, især luftvejsslimhinden, lider uden tilstrækkelig fugt. Tilsvarende mobiliserer luftstrømmen, denne enhed genererer, partikler, der er i stand til at udløse symptomer hos astmatiske eller allergiske mennesker.

Kvinde har allergi forårsaget af høj varme

Fortsæt med at læse: En luftrenser kan hjælpe med at bekæmpe pollenallergi

Den negative virkning af høj varme

Høj varme, uanset dens oprindelse, kan forårsage mange problemer. For eksempel:

  • En tør atmosfære og derfor en tør øvre luftvej er både et incitament for bakterier og vira. Normalt er børn hårdest ramt af denne situation. En mulighed for at vende risikoen er brugen af ​​luftfugtere og mikroorganismefiltre.
  • Forhøjet temperatur i løbet af natten gør søvn vanskelig. Alt over 20° C giver ikke de bedste betingelser for, at dine muskler kan slappe af og nå en behagelig søvntilstand. Ligeledes når luftfugtigheden er meget lav, ændrer den også din åndedrætsfrekvens og påvirker din hvilekvalitet.
  • Meget høj varme udtørrer din hud og øger dine symptomer på dermatitis. Derudover trækker bevægelsen af ​​luft gennem den varmegenererende kilde allergener som støv, pollen og mider med sig.
  • Hovedpine på grund af høj varme er ret almindelig. Når temperaturen er meget høj i lange perioder, kan du føle en sløvhed på grund af vasodilatation. Overdreven varme sænker dit blodtryk, så mindre blod kan nå din hjerne og forårsage irriterende symptomer.
  • At sove i meget høje temperaturer er en faktor i vægtøgning. Dette sker, fordi kroppen ikke forbrænder sit lagrede fedt ved høje temperaturer. Tværtimod bevarer den det. Mekanismen for fedtsyremetabolisme aktiveres om natten, men det vil den ikke, hvis det er for varmt.
Kvinde kan ikke sove på grund af høj varme

Tjek: Alt, hvad du bør vide om allergivaccinationer

Problemet med giftige stoffer

Som det sidste er giftige stoffer en af ​​de største sundhedsrisici ved meget høj varme. Disse stoffer frigøres fra opvarmningsmekanismerne og udgør en betydelig fare.

Kulilte er et af disse stoffer, og det har ingen lugt, så det er vanskeligt at opdage. Det erstatter langsomt ilt fra miljø og blod, hvilket fører til rus. En person, der er forgiftet af kulilte, kan opleve svimmelhed, besvimelse, kvalme og hovedpine. Deres vejrtrækning stiger dramatisk som en forsvarsmetode til erstatning af ilt. Således kan det være dødbringende, hvis det ikke løser sig hurtigt.

Kvælstofdioxid er en anden farlig gas. Det er resultatet af dårlig forbrænding i varmeapparater, og det er også lugtfrit. Det er dog stadig ekstremt irriterende og ændrer vejrtrækningsmekanismen.

Det er meget vigtigt at have disse ting i tankerne, når du beslutter, hvordan du skal varme dit hus op på den sundeste måde.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.