Gurkemeje og honning kan lindre ledsmerter

Udover at hjælpe med at bekæmpe mindsket knogletæthed og reducere betændelse, kan gurkemeje og honning også styrke dit immunforsvar
Gurkemeje og honning kan lindre ledsmerter
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 14 august, 2023

Eksperter i naturmedicin mener, at den simple kombination af gurkemeje og honning er guld værd. Sammen danner de en behandling, der er fuld af antioksidanter, vitaminer og enzymer, som er fremragende til at bekæmpe betændelse.

Hvis du døjer med ledsmerter eller mindsket knogletæthed. Kan du begynde i dag med at tilføje denne skønne kombination til din daglige kost.

I modsætning til det sædvanlige smertestillende, antibiotika og andet medicin til at reducere betændelse eller klare infektioner, har det ingen negative bivirkninger at indtage gurkemeje og honning.

Det påvirker heller ikke din lever eller dit naturlige tarmflora.

I denne artikel vil vi beskrive nogle af de fantastiske fordele, der er ved disse to naturlige ingredienser, som du altid bør have i hjemmet.

Gurkemeje og honning, en oldgammel behandling mod ledsmerter

Aeldre kvinde med ledsmerter

Bare en teskefuld gurkemeje og honning om dagen kan være til stor gavn for din sundhed. Men alligevel er det vigtigt at forstå, at for at kunne se gavnen ved personer med gigt eller slidgigt skal man være konsekvent med denne behandling og foretage den i mindst to uger i træk.

Mens det er sandt, at gurkemeje stammer fra de asiatiske lande, kan det i dag findes næsten overalt. Der har også været mange undersøgelser, der understøtter dets medicinske egenskaber og fordele, når det kommer til at behandle en række lidelser.

 • Ifølge en undersøgelse, der blev udgivet i 2000 af afdelingen for molekulær biologi på Granada universitetet i Spanien, kan gurkemeje naturligt og effektivt bekæmpe bakterier, der angriber kroppen.
 • Indtil i dag har der været foretaget mange undersøgelser for at fastsætte. Om daglig indtagelse af gurkemeje burde blive brugt til at bekæmpe akkumuleringen af proteinfragmentet kaldet beta-amyloid, som med tiden omdannes til plak, og som forbindes med en række degenerative sygdomme.
 • Takket være dets store indhold af antioksidanter, er gurkemeje stærkt anbefalet som et naturmiddel mod betændelse og forebyggelse af begyndende demens og Alzheimers.

Lad os se, hvad kombinationen af gurkemeje og honning kan føre til.

En antiinflammatorisk behandling

 • Gurkemeje kombineret med honning forebygger udløsningen af eicosanoid, der forårsager betændelse og fremmer opbygningen af prostaglandin.
 • Begge ingredienser er naturligt effektive til at forebygge mindsket knogletæthed. De kontollerer udløsningen af bestemte proteiner, der er tilstede ved betændelse og kan forårsage forringelse af både selv knoglen og brusken omkring denne.
 • En af de vigtigste egenskaber disse to ingredienser har, er at de arbejder på en lignende måde som mange andre mediciner – både steroid-baseret og ikke-steroid.
 • Både honning og gurkemeje formindsker produktionen af histamin i kroppen. Og forøger det naturlige kortison niveau til at bekæmpe al betændelse uden nogle negative bivirkninger.
Skaal med honning

Styrk dit immunforsvar

Hvis der er ét essensielt element ved at behandle problemer forbundet med gigt og slidgigt, er det, evnen til at bekæmpe patogener, der kan forekomme, når dine led bliver betændte.

Når du har et stærkt og sundt immunforsvar, er det nemmere at håndtere den smerte. Som disse lidelser kan forårsage, og som ellers kunne begrænse din daglige aktivitet.

Dog er det stadig vigtigt at huske, at disse lidelser ikke kan helbredes. Hvad du ønsker fra denne naturlige behandling er en forbedring af livskvaliteten, og noget så simpelt som at indtage gurkemeje og honning vil hjælpe på dette.

 • Gurkemeje er rig på antioksidanter og vitamin C og E, som hjælper med at forbedre kroppens naturlige forsvar.
 • Ifølge en undersøgelse udført af forskere på Københavns universitet, indeholder gurkemeje et antimikrobielt peptid kaldet CAMP. Som hjælper dit immunforsvar med at bekæmpe forskellige bakterier, virus og svamp uden nogensinde at have været i forbindelse med dem før.
 • Honning er en naturlig penicillin, der har været brugt i århundreder til at styrke immunforsvaret og håndtere mange sygdomme.

Som det er nævnt ovenstående, er behandlingen dog kun effektiv, hvis den udføres konsekvent.

Forberedelse af en honning og gurkemeje behandling

Gurkemeje blandet med honning

Ingredienser

Redskaber

 • 1 glasbeholder med et låg

Forberedelse

 • Det vigtigste er, at du køber den reneste og mest naturlige honning, du kan finde. Nogle gange indeholder de varianter, der er til salg i supermarkeder, store mængder tilsat sukker, som kan gøre mere skade en gavn.
 • Hvis det er muligt, køb da honning direkte fra en bistad.
 • Denne behandling er så simpel, som den lyder. Bare kom den rene honning i glasbeholderen og tilføj da en spiseskefuld gurkemeje. Bland det godt og indtag derefter en spiseskefuld af denne skønne kombination hver morgen.

Hvis du tager blodfortyndende medicin, er det bedst at tale med din læge, før du tilføjer gurkemeje til din kost.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.