Hævede ben: 5 hjemmemidler til at lindre dem

Ud over at hæve dem op i luften for at fremme blodcirkulationen, så vil lokal massage og tørbørstning også bidrage til at lindre hævede ben.
Hævede ben: 5 hjemmemidler til at lindre dem
Alejandro Duarte

Bedømt og godkendt af bioteknolog Alejandro Duarte.

Sidste ændring: 28 marts, 2023

Hævede ben er et hyppigt problem for mange kvinder. Denne tilstand forårsager meget ubehag og endda smerte, der er meget svær at håndtere. Men nogle hjemmemidler kan være meget nyttigt for at få stor, øjeblikkelig lindring.

I denne artikel vil vi vise dig de bedste naturlige løsninger til bekæmpelse af hævelse, og dette vil gøre dine ben lettere. Vi vil opnå dette ved hjælp af nogle lettilgængelige ingredienser og tips. Prøv dem!

Hvorfor bliver vores ben opsvulmet?

Hævede ben er et almindeligt problem, og ikke kun hos ældre kvinder. Der er mange faktorer, der predisponerer os til at lide af denne lidelse, såsom en stillesiddende livsstil eller dårlig kost. Manglende bevægelse forværrer blodcirkulationen i vores ben og forårsager væskeretention. Manglende næringsstoffer hindrer også blodstrømmen.

Der er også andre begrænsninger, såsom dårlige vaner (tobak, alkohol), brugen af ​​tøj, der er for stramt eller sko, der er for små. Men hvis hævelsen er meget slem, eller hvis vi lider af andre sundhedsmæssige problemer, bør du se en læge. I nogle tilfælde kan det være et symptom på en mere alvorlig sygdom.

Hjemmemidler mod hævede ben

1. Benene op

Det første hjemmemiddel, vi foreslår mod hævede ben, er en simpel og effektiv metode, der vil give dig lettelse på få minutter. Du skal bare hæve dine ben. Du kan gøre det liggende på gulvet, med dine ben på væggen eller med puder under dine ben. Ideelt set bør du blive i positionen i en halv time.

Nogle omvendte yoga-stillinger hjælper også med at bekæmpe dette problem. Hvis du oplever hævelse dagligt, kan du altid sove med en pude under dine ben. Der er endda nogle specifikke puder lavet til dette formål.

Læs også: De 6 bedste hjemmemidler til at lindre hævede ben

Yoga

2. Fodbade

Fodbade er en meget behagelig mulighed til at lindre hævede ben og med tiden hjælper de med at opnå fuld afslapning. Så hvis du gør dem før du går i seng, hviler du bedre og vil have en behagelig følelse i dine fødder og ben.

Du kan lave badene blot med vand eller ved at tilføje en af ​​disse ingredienser:

Det er vigtigt, at vandet er godt opvarmet, og du kan holde fødderne i vandet i mindst 20 minutter. Hvis det vandet afkøles, skal du tilføje mere varmt vand. Du vil straks se resultater.

3. Vekslende brusebade

Hydroterapi, det vil sige helbredelse ved vand ved forskellige temperaturer, er et meget effektivt middel til at forhindre hævelse i dine ben. Hvis du gør det hver dag, vil du forbedre din blodcirkulation og du kan endda reducere cellulite.

Når du er i brusebadet, skal du veksle temperaturen mellem varme og kulde og lade brusehovedet passere fra dine fødder til knæ eller lår. Skift temperatur hvert 15. sekund og gør det flere gange.

Den lettelse, du vil føle, er meget behagelig, og det giver dig mulighed for at starte eller afslutte din dag med en let følelse i dine ben.

4. Tørbørstning

Tørbørstning er en stadig mere populær teknik, der er enkel og giver gode resultater. Du skal bare have en børste til at gnide din krop med, altid fra bunden til toppen.

Du kan gøre det bare til dine ben eller drage fordel af det og bruge det på hele din krop. Denne enkle metode forbedrer den lymfatiske dræning og blodcirkulation. Hvis du gør det dagligt, vil du også bemærke en forbedring i teksturen af din hud. Den bliver meget glattere og fri for ufuldkommenheder.

Læs også: Seks midler mod hævede ankler, fødder og ben

Hud behandling

5. Massage med aloe og mynteolie

Hvis du vil, kan du udføre en komplet behandling med disse midler. Endelig kan du ikke glemme fordelene ved en god massage eller selvmassage. Det vil hjælpe dig med at forbedre virkningerne ved alle disse metoder og ernære din hud dybt.

Hvis du vil få endnu større lindring, kan du bruge aloe vera gel, som fugter og beroliger. Hvis du desuden tilføjer et par dråber pebermynte æterisk olie, vil du øge følelsen af friskhed, og det vil hjælpe på din blodcirkulationen. Din hud vil også få en lækker urtearoma.

Vi skal understrege, at massagen altid skal starte ved fødderne og gå opad med lette tryk.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Campero Téllez, K. Evaluación del efecto relajante de piernas de un gel elaborado a base de extractos de Cupressus sempervirens L., Vitis vinífera L., Arnica montana L., Matricaria recutita L. y Mentha x piperita L (Químico Farmacéutico Industrial). Instituto Politécnico Nacional, Escuela Nacional de Ciencias Biológicas, México. 2016. Disponible en: https://tesis.ipn.mx/bitstream/handle/123456789/25535/CAMPERO%20T%C3%89LLEZ%20KARLA%20VANESSA.pdf?sequence=1&isAllowed=y
  • García-Casal Maria Nieves, Pons-Garcia Héctor E. Dieta e inflamación. An Venez Nutr  [Internet]. 2014  Jun [citado  2018  Nov  02] ;  27( 1 ): 47-56. Disponible en: http://www.scielo.org.ve/scielo.php?script=sci_arttext&;pid=S0798-07522014000100009&lng=es.
  • López Córdova, A. M. El masaje terapéutico profundo como método de prevención en varices tipo i y ii en el personal docente que labora en la escuela particular Carmen Barona de la ciudad de Ambato (Licenciada en Terapia Física), Universidad Técnica de Ambato, Facultad de Ciencias de la Salud, Ecuador, 2013. Disponible en: http://repositorio.uta.edu.ec/jspui/handle/123456789/3646

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.