Hjemmemidler til at behandle svampeinfektioner

Overfladiske svampe er hudinfektioner, forårsaget af svampe, der kan manifestere sig over alt på kroppen.
Hjemmemidler til at behandle svampeinfektioner
Maricela Jiménez López

Bedømt og godkendt af læge Maricela Jiménez López.

Sidste ændring: 26 juni, 2023

Du kan bruge naturlige ingredienser til at lindre ubehaget og behandle svampeinfektioner. De er meget effektive, og, desuden, ikke aggressive mod huden.

Svampeinfektioner er hudinfektioner, forårsaget af svampe, der kan manifestere sig over alt på kroppen, ved hvilken som helst alder. Det er dog mere almindeligt på hovedbunden og neglene, særligt tåneglene.

I denne artikel, vil du læse om 7 hjemmemidler til at behandle svampeinfektioner naturligt. Du kan vælge den metode, der fanger din opmærksomhed mest, eller kombinere dem og skifte mellem dem for at få bedre resultater.

Midler til at behandle svampeinfektioner

1. Æterisk tea tree olie

tea tree olie til at behandle svampeinfektioner

Æterisk tea tree olie er  en af de mest populære midler til at behandle svampeinfektioner. Det er faktisk en ret almindelig ingrediens i naturlige kosmetikopskrifter til at bekæmpe akne og skæl, såvel som candidiasis eller cystitis.

Denne olie kan være meget irriterende, så du skal undgå at påføre den på sensitive områder, eller slimmembraner. Du kan også fortynde det i kokosolie, hvilket også har svampedræbende egenskaber.

2. Æterisk oreganoolie til at behandle svampeinfektioner

Denne æteriske olie er udvundet fra den aromatiske oreganoplante. Den er meget effektiv, grundet dens antibiotiske og svampedræbende egenskaber. Det er et meget passende middel at bruge til oralt brug, så længe mærkatet indikerer det. 

  • Du kan kombinere den med æterisk tea tree olie, eller drikke det. I dette tilfælde, skal du tage en dråbe af denne olie, fortyndet med en teske olie eller honning, 3 gange om dagen.

3. Ingefær

Ingefær er et middel til adskillige sundhedsproblemer. Det hjælper med at eliminere visse former for bakterier og svampe, uden nogen former for bivirkninger.

Du kan komme æterisk ingefærolie i badekaret eller forberede et bad med et ingefærafkog. Dette middel kan være meget brugbart for hænder og fødder med svampeinfektioner. Du kan også bruge det i frisk juice.

4. Propolis

Propolis er en af de bedste, naturlige antibiotika til at forebygge og behandle alle former for infektioner. Ydermere, dræber det også svampe, og det er den ingrediens, bier bruger til at holde deres bikube steril.

Du kan kombinere oral og topisk propolis behandling:

  • Topisk: Påfør det direkte på det påvirkede område. Vi anbefaler, at du vælger et alkoholfrit propolis produkt.
  • Oral: Tag 5 dråber hver 3. time, indtil de svampeinfektionerne forsvinder. Som et præventivt forbehold, kan du tage 5 dråber på tom mave, hver dag.

5. Ceylon kanel mod svampeinfektioner

Kanel er et krydderi, som du med sikkerhed har i dit køkkenskab. Dets indhold af niacin, thiamin og ascorbinsyre gør det faktisk til et meget effektivt svampedræbende middel. 

Du kan bruge æterisk kanelolie eller forberede bade, ligesom med ingefær. Du kan også kombinere begge krydderier for at fremme deres helbredende effekter. Du skal dog altid sikre dig at vælge Ceylon kanel, hvilket er den medicinske variant.

6. Hvidløg

skål med hvidløg

Hvidløg er en fantastisk behandling mod svampeinfektioner, og det er et meget kraftigt antibiotisk og svampedræbende stof. Du kan tilføre det topisk eller spise det råt. Hvis du har svært ved at spise det, kan du købe hvidløgskapsler.

7. Aloe vera til at behandle svampeinfektioner

Som det sidste, er aloe vera et andet produkt, du bør have derhjemme, da det kan hjælpe med at behandle forskellige helbredstilstande. Ydermere, er det også et meget praktisk ingrediens i alle former for kosmetik og naturlige produkter. 

Foruden dette, er aloe vera meget nem at påføre, på grund af dets tekstur. Du kan kombinere aloe vera med andre olier, for at lave en let-absorberende salve, der ikke vil efterlade din hud fedtet.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Carson CF, Hammer KA, Riley TV. Melaleuca alternifolia (Tea Tree) oil: a review of antimicrobial and other medicinal properties. Clin Microbiol Rev. 2006;19(1):50–62. doi:10.1128/CMR.19.1.50-62.2006
  • Garrote A. Micosis cutáneas. Vol. 21. Núm. 8. páginas 82-90 (Septiembre 2002)
  • Nazzaro F, Fratianni F, Coppola R, Feo V. Essential Oils and Antifungal Activity. Pharmaceuticals (Basel). 2017;10(4):86. Published 2017 Nov 2. doi:10.3390/ph10040086
  • Leyva-López N, Gutiérrez-Grijalva EP, Vazquez-Olivo G, Heredia JB. Essential Oils of Oregano: Biological Activity beyond Their Antimicrobial Properties. Molecules. 2017;22(6):989. Published 2017 Jun 14.
  • Hamman, J. H. (2008, August). Composition and applications of Aloe vera leaf gel. Molecules.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.