Hold op med at spise disse 7 kræftfremkaldende fødevarer!

Ernæring spiller en afgørende rolle for din sundhed. Der findes mange sunde fødevarer, som tilbyder adskillige essentielle sundhedsmæssige fordele og beskytter kroppen mod sygdomme. Men samtidig findes der også knap så sunde fødevarer, der kan indføre farlige stoffer i kroppen og forårsage alvorlige sygdomme, som for eksempel kræft.
Hold op med at spise disse 7 kræftfremkaldende fødevarer!

Sidste ændring: 17 april, 2019

Der indgår mange slags kræftfremkaldende fødevarer i vores kost, som vi slet ikke ved udgør en trussel for vores helbred. I denne artikel vil vi afsløre 7 yderst kræftfremkaldende fødevarer, som du helt bør fjerne fra din kost med det samme.

Kræftfremkaldende fødevarer

Mikroovns popcorn

Poserne med mikroovns popcorn indeholder farlige stoffer, der danner perfluorooktanisk syre under tilberedningen i mikrobølgeovn.

Løsningen?

Hvis du bare elsker popcorn og slet ikke kan undvære det, når du hygger foran fjernsynet, så prøv at lave popcorn selv i en gryde. Hæld en smule vegetabilsk olie i gryden, fyld bunden med økologiske majskorn, låget på og tænd for varmen.  Denne løsning er sund, billig og meget, meget nem.

Tørret kød

Der har været lidt af en sundhedstrend omkring tørret kød de sidste par år. Det blev hyldet som den sunde proteinsnack, men der er meget, der nu tyder på, at det kun var et marketing trick. F orskellige undersøgelser har nemlig bekræftet, at denne type kød indeholder nitrit, som har vist sig at bidrage til kræft. Nitrit er det stof, som får kødet til at se frisk ud i månedsvis på hylderne.

Løsningen?

Undgå tørret kød og forsøg udelukkende at spise kød fra græs-fodret kvæg.

Dåsemad

Daasemad

 

Mange undersøgelser har vist, at konserves kan være kræftfremkaldende på grund af et stof kaldet bisphenol-A (BPA), som findes i foringen af dåser. Der er i øjeblikket ingen enighed om, hvorvidt der er nok BPA i konserves til at bidrage signifikant til kræft, eller om stoffet overføres til maden i dåserne.

Løsningen?

Reducer dit forbrug af konserves og forsøg at købe produkter, der er mærket som BPA-fri.

Genetisk modificerede fødevarer

Genetisk modificerede fødevarer er fødevarer, som er blevet ændret på det genetiske niveau, og udsættes for herbicider og pesticider under dyrkning, som kan påvirke produktets kvalitet, uden at forbrugeren bemærker det. De kemiske forbindelser, der findes i disse fødevarer, er relateret til kræft og andre sygdomme.

Løsningen?

Støt lokale landmænd og køb kun økologiske fødevarer.

Kulsyreholdige drikkevarer

Coca cola

 

Sodavand kan ofte virke forfriskende, især når vi har det varmt og er tørstige. Men de er ikke sunde, da de indeholder over 8 sukkerknalder per portion foruden adskillige kemiske forbindelser, som er relateret til kræft. Agent 4-MI (4-metilimidazol), som giver cola dens karakteristiske brune farve, har været forbundet med kræft i tusindvis af individuelle sager. Sodavand indeholder i øvrigt fructosemajssirup, som hjælper med at fodre kræftceller.

Løsningen?

Undgå at drikke kulsyreholdige drikkevarer, og vælg vand eller naturlig juice i stedet.

“Light” eller fedtreducerede fødevarer

Mange mennesker tror, ​​at hvis man bare drikker “light”, så bliver man sund af det. Den sørgelige sandhed er, at disse fødevarer blot har et lavere indhold af sukker og fedt men ikke rigtig bidrager til vægttab. De indeholder samtidig stoffer, såsom kunstige sødemidler, der kan være relateret til en højere risiko for kræft.

Løsningen?

Indtag en sund kost rig på frugt, korn og grøntsager.

Stegte snacks

 

Det er jo så nemt lige at snuppe en hurtig snack, når man er sulten og har brug for noget til at komme gennem dagen. Men stegte snacks, som dem, man kan køber færdiglavet i supermarkederne, indeholder kræftfremkaldende stoffer. Der dannes en skadelig forbindelse kaldet glycidamid, når mad behandles ved meget høje temperaturer. Både denne forbindelse og søsterforbindelsen, akrymalid, er associeret med kræft.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.