Sådan holder du op med at forvente for meget af andre

At forvente for meget af andre fører kun fører til skuffelse. Lad ikke din lykke at afhænge af andre mennesker, den er dit ansvar alene.
Sådan holder du op med at forvente for meget af andre

Sidste ændring: 29 januar, 2019

Det at forvente for meget af andre mennesker i stedet for at gøre dig selv glad fører til det stik modsatte. Vi kan ikke tillade os at forvente for meget fra andre, fordi vi ikke ved, om de vil være den samme person i morgen, og det kunne føre til at vi bliver såret.Vi lever vores liv omgivet af forventninger, mange af dem er urealistiske. Når du har lidt skuffelser nok, indser du at det er tid til at ændre den måde, du ser på andre, og holde op med at forvente for meget af dem.

Hold op med at forvente for meget af andre. Det fører kun  til skuffelse

Hvis du venter på ting, der aldrig vil komme eller ske fører til skuffelse. Du bør ikke forvente noget af nogen, fordi du ved at deres adfærd er ude af din kontrol. Men ved du, hvem du skal stille forventninger til? Dig selv.

Smukt ansigt

I dag vil vi gerne invitere dig til at lære 4 måder, der kan hjælpe dig i din overgang, når du begynder at give slip på dine forventninger. Det vil frigøre dig og vil tillade dig at slippe dine urealistiske forventninger. Det er tid til at stoppe forventningerne og begynde at leve.

Læs også: Han var dig utro med din bedste ven: Hvad nu?

1. Lær at skelne forventninger fra afhængighed

Du er måske ikke klar over dette, men du har mange gange bebrejdet andre mennesker for din ulykke ved adskillige lejligheder. Den måde du handler på påvirker din følelsesmæssige tilstand. Du er afhængig af andre, fordi du har gjort dem ansvarlige for en del af dig, som kun du alene kan være.

Lykke er umuligt, hvis du hele tiden er afhængig af andre mennesker for at føle dig godt tilpas. Når du lærer at vågne op og give slip på dine forventninger vil det tillade dig at se, at lykken er i dine egne hænder, og at kun du er ansvarlig for det.

2. Accepter, at du ikke vil altid få noget tilbage, når du giver noget af dig selv

Vi har alle hørt, at hvis vi giver noget, skal vi ikke forvente noget til gengæld. Men inden i ønsker vi alle at få noget tilbage på en eller anden måde. I dette tilfælde forventer vi at andre gengælder vores handlinger.

Tegning af kvinde

Dette tjener kun til at sætte os i en situation, hvor vores forventninger kommer først. Accepter andre mennesker som de er, det er ikke alle, der vil være i stand til at leve op til dine forventninger. Bliv ikke ked af det. Du bør være tilfreds med det du var villig til at dele, uden nogen forventning om gensidighed.

Læs også: Sådan kommer du videre efter at have slået op

3. Idealiser aldrig mennesker eller situationer

Forventningerne er ladet med ideelle situationer. For eksempel i romantiske relationer kan vi se vores partner som vores ideelle partner, perfekt og uden fejl. Denne illusion ændrer sig over tid, hvilket fører til store skuffelser.

Det at du idealiserer en omstændighed eller en person forhindrer dig i at se at andre mennesker ændrer sig og ikke ofte på den bedste måde. Dette vil gøre ondt, det vil stikke og du vil ikke indse, at du er ansvarlig. Vi kan ikke kontrollere noget eller nogen. Når vi idealiserer, tror vi på en drøm, der aldrig kan blive til virkelighed.

4. Vi har alle fejl, ingen er perfekt

Måske har du aldrig været på den anden side af bordet, og du har aldrig skuffet nogen før.  Eller måske forventer nogen meget fra dig, men du opfylder deres forventninger, hvilket medfører en enorm skuffelse.

Sorte streger tegning

Ingen er perfekt, så vi er nødt til at acceptere os selv som vi er. Hvad hvis vi alle begyndte at acceptere i stedet for at forvente noget, som måske aldrig kommer. På denne måde, hvis nogen gør noget forkert, vil du være i stand til at acceptere det, fordi du ikke har nogen forventninger. Hvis du i stedet selv medbringer noget godt, vil du få en behagelig overraskelse.

Det er aldrig en god ting at forvente for meget af andre.  Hvis du er træt af at blive skuffet af at andre mennesker forandrer deres sind fra det ene øjeblik til det næste, folk er egoistiske, så hold op med at forvente så meget fra dem.

Den eneste person, du skal sætte forventninger til for er dig selv. Accepter andre, vær aldrig afhængige af andre for at være glad. Frigør dig selv for at begrænse holdninger, der afholder dig fra at følge dine drømme. Skip forventningerne og begynd at leve dit liv på en autentisk måde.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.